Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Een bewuste zwangerschapskalender, daar is die dan eindelijk! De specialist in natuurlijke kraampakketten Dalalou heeft recent een dergelijke bewuste zwangerschapskalender uitgebracht. 

Deze kalender leidt je door de zwangerschap van week tot week en helpt je met voorbereidingen, oefeningen, opdrachten en tips voor het maken van bewuste keuzes. Deze bewuste keuzes gaan over duurzaamheid, maar ook over keuzevrijheid. Lees snel verder voor meer!

Een zwangerschapskalender met een serieuze boodschap

Deze zwangerschapskalender brengt ook een serieuze boodschap onder de aandacht. Dalalou wil graag de aandacht vragen voor het feit dat de keuzevrijheid bij geboortes in gevaar gebracht wordt, als gevolg van nieuwe begrotingsplannen.

Deze plannen gaan over het invoeren van een integraal tarief voor geboortezorg. Dit houdt in dat zorgverleners een vaste hoeveelheid geld per zwangere patiënt moeten verdelen. Dit brengt de autonome positie van verloskundigen in de wijk in instabiel vaarwater.

Dit leidt onder andere er toe dat zwangere vrouwen hun keuzevrijheid over waar en met wie ze willen bevallen dreigen kwijt te raken.

 Medicalisering van geboortes zou toenemen en natuurlijke geboortes zouden in gedrang raken.

Deze zwangerschapskalender werkt in zeker zin dus als een middel om de noodzaak van keuzevrijheid te benadrukken. 

Het is daarentegen voornamelijk bedoeld om de groeiende groep zwangere vrouwen voor te lichten over een duurzame en zelfstandige geboorte.

De bewuste zwangerschapskalender: zelfverzekerd zwanger zijn

Deze bewuste zwangerschapskalender richt zich op vrouwen die zichzelf willen voorbereiden op een natuurlijke geboorte, zodat ze daar volledige controle over hebben. Volgens Dalalou is een goede voorbereiding en het opbouwen van zelfvertrouwen hierbij ontzettend belangrijk. 

Hier gaat het dus met name over het bewust worden over keuzes die vrouwen kunnen maken. Niet alleen over duurzaamheid, maar ook over gezonde voeding, selfcare en natuurlijk de bevalling en kraamtijd. 

Daarnaast bevat de zwangerschapskalender meditaties, yoga-oefeningen en journal opdrachten en meer. Alles is gericht op de gezonde ontwikkeling van moeder en baby. 

Dalalou had al langer het idee om de zwangerschap van week tot week te voorzien van dit soort informatie, maar de ontwikkelingen rondom de begrotingsplannen zette hier wat meer spoed achter. Dalalou hoopt vrouwen én geboortewerkers bewust te maken over het belang van keuzevrijheid.

Dalalou

Dalalou is een webshop die zich specialiseert in natuurlijke kraampakketten. Dalalou wil alleen het beste voor moeders en baby’s, waarbij ze letten op wat goed is voor de wereld. Al hun producten zijn biologisch, duurzaam en eerlijk geproduceerd. 

Hun doel is om ook hierover bewustzijn te creëren bij vrouwen. Ook deze nieuwe zwangerschapskalender is hiervoor bedoeld.

Alle producten in deze natuurlijke kraampakketten zijn zorgvuldig uitgekozen, waar bij duurzaamheid de belangrijkst factor moest zijn. 

Dalalou wilt hiermee aanstaande moeders helpen een zorgeloze zwangerschap te beleven.

Het is daarentegen niet bij de natuurlijke kraampakketten gebleven. Dalalou biedt ook cadeau- en combi-pakketten aan. Ook worden er losse producten aangeboden. 

Al deze producten zijn te verkrijgen in Dalalou’s webshop. En de zwangerschapskalender? Die kan je gratis bekijken op de Dalalou website! 

Blader er rustig doorheen of ga direct naar jouw week door je uitgerekende datum in te voeren.

Wil je meer weten over Dalalou, ga dan snel naar de website waar het verhaal van Dalalou vertelt wordt. Wil je meer leren over een duurzame zwangerschap? Neem dan eens een kijkje tussen de blogs van Dalalou.