Search
Close this search box.
Search
Close this search box.


De zomervakantie staat voor de deur! Voordat je je koffers inpakt en het vliegtuig instapt, even tijd voor een eye-opener. Want wist je al dat Nederland, ons eigen kleine landje, enkele van de meest bijzondere natuurgebieden ter wereld herbergt. Dus waarom ver reizen als je kunt genieten van adembenemende schoonheid en serene landschappen binnen handbereik? Zie hier de meest betoverende natuurgebieden van Nederland.

Wandelen, fietsen en cultuur bij de Hoge Veluwe

In het hart van Nederland ligt het majestueuze Nationaal Park De Hoge Veluwe, ook wel de Groene Schatkamer genoemd. Dit uitgestrekte natuurgebied in de provincie Gelderland biedt een unieke combinatie van bossen en heidevelden. Huur een fiets bij de ingang en verken het park op je eigen tempo. Het park is circa 5400 hectare groot, dus ruimte zat om lekker te ontdekken! Spot wilde zwijnen, edelherten en misschien zelfs een vos terwijl je door de adembenemende natuur fietst. Vergeet niet een bezoek te brengen aan het beroemde Kröller-Müller Museum, waar je kunt genieten van kunst en sculpturen te midden van de prachtige natuur.

Zon, zee, strand aan de Waddenzee

Uitwaaien, wandelen, genieten van zon, zee en strand: en dat allemaal in ons eigen landje. Het kan! Voor de kust van Nederland liggen onze bijzondere Waddeneilanden. Op ieder eiland kun je genieten van uitgestrekte stranden, duinen en unieke ecosystemen. Wandel door de duinen, maak een fietstocht langs pittoreske dorpjes en geniet van verse vis in een gezellig restaurant aan zee. Vergeet niet om een excursie te maken naar het UNESCO Werelderfgoed Waddenzee, waar je zeehonden kunt spotten en een onvergetelijke zonsondergang kunt bewonderen.

duurzame zomervakantie

Zwemmen en varen in de Biesbosch

Wat meer naar het zuiden van Nederland vind je het sprookjesachtige Nationaal Park De Biesbosch.  De Biesbosch is een beschermd natuurgebied en het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Dit waterrijke natuurgebied, met zijn kronkelende rivieren en wilgenbossen, biedt een oase van rust en biodiversiteit. Huur een kano en peddel door de smalle kreekjes, terwijl je wordt omringd door groene waterplanten en zingende vogels. Misschien spot je zelfs een bever die druk bezig is met zijn dam. Verken de vele wandelpaden en geniet van de sereniteit van dit unieke moerasachtige gebied.

Wandelen in de Veluwezoom

Aan de oostkant van de Veluwe vind je het Nationaal Park Veluwezoom, een heus paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers. Hier kun je jezelf onderdompelen in uitgestrekte bossen, glooiende heuvels en prachtige vergezichten. Maak een wandeling naar de Posbank, waar je beloond wordt met een adembenemend uitzicht over de paarse heide in de zomer. Hier vind je ook wilde paarden, herten zwijnen en Schotse hooglanders. Vergeet niet je picknickmand mee te nemen en te genieten van een ontspannen lunch te midden van de natuur.

Duurzame zomervakantie

Waarom zou je ver reizen als Nederland zelf een schat aan natuurlijke schoonheid te bieden heeft? Of je nu houdt van uitgestrekte bossen, betoverende duinen, waterrijke gebieden of gewoon zon, zee en stand wilt, Nederland heeft het allemaal. Dus waar wacht je nog op? Laat het vliegtuig maar staan en ontdek de natuurlijke schatten van ons eigen mooie land. Een zomervakantie in Nederland kan net zo bijzonder en betoverend zijn als een vakantie in het buitenland, en is nog duurzaam ook!

Wil je meer duurzaam nieuws lezen? Lees dan Steeds meer mensen met de trein op zomervakantie