Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Stel je voor: je zoekt leuke duurzame uitjes voor het gezin, je partner, bedrijf of klas en je wilt een duurzame en bewuste keuze maken. Er zijn een aantal milieuvriendelijke opties en initiatieven. Bovendien kan je met sommige van deze uitjes zelfs een bijdrage leveren aan een gezond klimaat. In deze blog lees je alles over leuke uitjes in Nederland!

Hét milieubewuste en duurzame uitje in Amsterdam

Amsterdam bewonderen vanaf het water terwijl je het plastic uit de grachten vist? Dankzij de Plastic Whale Foundation kun je een duurzaam uitje organiseren waarbij je met een sloep door de grachten vaart. Je levert een bijdrage aan hun missie: strijden voor plasticvrije wateren. 

Dit soort duurzame uitjes geven veel voldoening, want na afloop zal je zien hoeveel plastic je uit het water hebt gehaald. De elektrische boten op groene stroom zijn ruim genoeg om met je schepnet in het water te vissen naar afval. Aan boord kan je het afval scheiden en na afloop zie je je vangst. Een echte belevenis en zeker te overwegen als originele bedrijfsuitjes of leuke familiegelegenheid. Huur een boot om samen met je collega’s of familie iets samen te doen, terwijl je iets terug doet voor schonere grachten.

Duurzame uitjes bij de olmenhorst

Duurzame uitjes: apples plukken bij De Olmenhorst

Als je zoekt naar duurzame uitjes waardoor je veel tijd in de buitenlucht kunt spenderen dan is dit een leuke optie. Allereerst is Landgoed De Olmenhorst een heerlijke plek om een middag te vertoeven. Daarnaast is het plukken van de 100% biologisch geteelde appels een leuke ervaring. Kies je favoriete ras, adopteer een boom of doe mee met een van de georganiseerde activiteiten. Trek gekregen na het plukken? De menukaart vol biologische gerechten met groenten van het land heeft genoeg opties voor een lekkere lunch, high tea of picknick. Dit zijn zeker de beste bedrijfsuitjes, maar ook zijn het leuke familie uitjes.

Jagen op afval bij TrashUre Hunt als duurzaam uitje

De website beschrijft het perfect “TrashUre Hunt brengt milieuproblemen op een toegankelijke, effectieve en ludieke manier onder de aandacht van het publiek. In uiteenlopende spelvormen wordt met groepen kinderen, tieners en volwassenen op zwerfafval gejaagd”. Kortom, de plek voor je volgende duurzame uitjes, feestjes, challenge, duurzaam bedrijfsuitje of uitje met je klas of school.

Pluk de dag én je eigen groente en fruit in een pluktuin

Niks zo leuk als duurzame uitjes waar je lekker actief bezig bent. Stel je voor dat je zelf je groente, fruit en kruiden zo vers van het land kan plukken, hele leuke familie uitjes! Tijdens het bezoek van een pluktuin struin je met een mandje, mes en schaar het landgoed af op zoek naar plukrijpe aardbeien, vul je bakjes met frambozen en verzamel je groente uit het seizoen. Na afloop wordt je oogst gewogen en betaal je voor je biologische producten. Dit originele uitje valt dan ook zeker onder leuke uitjes met kinderen. Appelplukken zal ook zeker in de smaak vallen bij je collega’s als leuke bedrijfsuitjes. Dat is weer even iets anders dan de hele dag op kantoor zitten.

Duurzame uitjes: Kanoën door de natuur of de stad

Deze duurzame uitjes zijn heerlijk om te doen in de zomer. Deze leuke actieve uitjes zijn perfect om te doen met vrienden. Ter illustratie: je stapt in je kano en roeit door de natuur. Ervaar de rust, geniet van al het groen en hoor de vogels. Op die manier ga je letterlijk op in de natuur tijdens dit duurzame uitje. Hou je meer van de stad? Op dezelfde manier kan je genieten van de grachten. Bovendien is het ook nog eens een leuke work-out. Zeker één van de leukste uitjes in Nederland als je het ons vraagt.

duurzame uitjes - natuur
two cyclist mountainbiker during a race in the woods

Duurzame uitjes: mountainbiken

Evenals kanoën valt mountainbiken onder de sportieve en leuke actieve uitjes. Nederland is een aantal gave routes rijk die zeker het proberen waard zijn. Ook als je geen pro bent kan je informeren welke route geschikt is om met het gezin, je team of om lekker alleen op je mountainbike stappen. 

Duurzame uitjes: eten bij het Herbs Garden Restaurant

Zoek je duurzame leuke uitjes met je vriend of vriendin? Dit restaurant in Amsterdam maakt verschillende duurzame keuzes. Ze gebruiken alleen lokaal geproduceerde ingrediënten uit Nederland en waar mogelijk het liefst uit Amsterdam. Ze kopen bij de bron en voornamelijk zero waste. Zo zijn alle gerechten volledig seizoensgebonden, omdat ze alleen gebruik maken van producten die van nature in het seizoen groeien. Het Herbs Garden restaurant weet dit alles te integreren in een ware culinaire ervaring. Duurzaam dineren zonder jus d’orange, want ze serveren geen sap van geïmporteerde sinaasappels. Wel biologische appelsap uit Nederland. Dit alles maakt dat het Herbs Garden restaurant zeker thuis hoort in het lijstje van duurzame, milieubewuste en leuke uitjes.  

Leuk uitje met vriendin: overnachten in het Four Elements Hotel

Duurzame uitjes die je bij blijven, dat kun je wel stellen bij het Four Elements Hotel. Een leuk uitje waarbij je na je diner gelijk kan blijven slapen in het eerste zero energy hotel met het Earth, Wind & Fire concept. Dankzij deze innovatie functioneert dit hotel volledig energieneutraal. Daarnaast zijn er nog meer duurzame keuzes gemaakt. Zo zijn alle materialen gerecycled. Bijvoorbeeld vloeren van gerecycled hout, gerecycled linnen voor het beddengoed en het servies is van restjes klei van basisscholen. Om te ervaren hoe luxe en duurzaamheid gecombineerd kan worden is het zeker een nachtje waard. Dit zijn leuke uitjes voor koppels of vrienden! 

duurzame uitjes - overnachten in het Four Elements Hotel

Duurzame kookworkshop als duurzaam uitje

Sommige duurzame uitjes blijven je bij. Wil je leren koken met vergeten groente, inschatten of producten die ‘over de datum’ zijn nog goed zijn om te gebruiken en voedselverspilling tegengaan? Deze en nog veel meer skills leer je in een duurzame kookworkshop. Deze werkshop als bedrijfsuitje is een super leuke manier om met je collega’s te Er zijn verschillende initiatieven, bijvoorbeeld deze speciaal voor jongeren. Wat ons betreft is dit dan ook gelijk één van de leukste uitjes!

Duurzame uitjes: wandelen en hiken

Deze duurzame uitjes zijn niet alleen gezond, je ziet ook gelijk een stuk meer van prachtig landschappen. Hoewel dit waarschijnlijk de meest voor de hand liggende optie is zijn er wel degelijk leukere opties dan je standaard ‘blokje om’. Er zijn prachtige routes te vinden door het hele land. Denk bijvoorbeeld ook eens aan een stiltewandeling, een wildplukwandeling, wadlopen of je kinderen meenemen naar een klimbos. Wandelen en hiken zijn om die reden leuke uitjes met kinderen! Bonuspunten als je een afvalzak meeneemt en tijdens je wandelingen het rondslingerende afval opruimt. 

Dat was de lijst met de leukste uitjes in Nederland, kortom: genoeg inspiratie voor duurzame en milieubewuste uitjes.

Lees meer over duurzame activiteiten en reizen en ontdek diverse activiteiten die passen bij jou!

Wil je informatie over duurzame tips? Klik dan hier.

Gas besparen deze winter?

Bekijk hier onze warmtedekens