Jouw duurzame nieuws op EcoToday

Onderdeel van Ecoteers

Duurzame tassen: trending tassen voor jou geselecteerd

Deze nieuwe trend is je vast niet ontgaan: duurzame tassen. In het straatbeeld, bij studenten en in de supermarkt. Duurzame tassen spot je ineens overal. De verschillende kleuren, vormen en maten maken het nóg leuker. Wij selecteerde een aantal duurzame tassen voor jou!

Waarom duurzame tassen?

Wat maakt een tas een duurzame tas? Ten eerste kijken we dan naar het materiaal waar de tas van is gemaakt. Bij voorkeur zijn dit natuurlijk gerecyclede materialen. In de duurzame tassen wereld hebben we al heel wat voorbij zien komen wat betreft recycling en upcycling creativiteit. Van tassen gemaakt van gerecycled katoen, tot aan gerecyclede autobanden, verpakkingen of plasticmaterialen. Maar ook bijvoorbeeld gerecycled uit niet-duurzame tassen, zoals plastic. Want wist je dat een Nederlander per jaar maar liefst 1.5 kilo plastic tassen bij het afval gooit? Dat zijn wel 4 tot 5 tassen per week. En per jaar komt dat uit op zo’n 230 plastic tassen.

MYoMY

Duurzame tassen

MYoMY is erg beroemd geworden dankzij HET iconische ontwerp: MY PAPER BAG. Dit is een duurzame alternatief voor de papieren zak. Inmiddels heeft MYoMY verschillende soorten en ontwerpen tassen op de markt uitgebracht. Ze werken samen met fairtrade productiepartners in India en Bangladesh. De collectie van MYoMY bestaat uit 2 seizoenscollecties (spring/summer en autumn/winter). Ook hebben ze een Essentials collectie (never out of stock). Om niet te missen hebben ze natuurlijk een paar Limited Edition drops zoals de vegan collectie die gemaakt is van gerecyclede PET flessen in samenwerking met waste2wear.

NoMorePlastic Unisex Shopper 

Duurzame shopper van gerecycled katoen. Duurzame tassen zijn zeker niet saai en dat bewijst deze hippe trending luipaard print tas. Een fashionable shopper!

Duurzame tassen

Fresk zwemtas Hedgehog

Duurzame tassen

Deze toffe tas is gemaakt uit gerecycleerde Pet-flessen. Door het stevige en witte koord aan de bovenkant van deze mooie tas, gaat het snel en heel gemakkelijk open of dicht. Bovenaan is nog een extra handvat. Aan de voorkant zit nog een klein vakje met een ritssluiting, altijd handig voor de kleine dingen.

RagBag Mannen Shopper

Deze RagBag Mannen shopper is een boodschappentas gemaakt van gerecyclede theezakken waar thee in werd vervoerd. Met verstevigde bodem voor de zwaardere boodschappen. En verstevigde handgrepen is deze tas absoluut beter dan de plastic tassen.

Duurzame tassen

Change Unisex Schoudertas

Duurzame tassen

Gebruik deze Change Your Plastic tas en bespaar minstens 500 plastic wegwerp tassen per jaar! Want wist je dat…

Als je 65 jaar lang winkelt met deze tas (bijvoorbeeld vanaf 23ste tot 88ste levensjaar) je het milieu meer dan 32.000 plastic wegwerp tassen bespaart. En dat met maar 1 tas!

Trust Laptoptas 15.6 inch – Rpet – Zwart

De Trust Atlanta is gemaakt van 18 gerecyclede pet-flesjes. Wat deze tas bijzonder eco-vriendelijk maakt; de bronnen van de gebruikte materialen voldoen aan alle eisen van de Global Recycled Standard. Verklein je CO2-voetafdruk met deze tas. Dit komt omdat de tas bijna volledig is gemaakt van gerecyclede materialen.

Duurzame tassen

Wil je nou meer lezen over duurzame producten of duurzaamheid? Bekijk dan onze website.