Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

De productie van ‘normaal katoen’ is erg belastend voor het milieu. Daarom is hiervoor een duurzame alternatief oplossing voor gekomen, namelijk organisch katoen. Organisch katoen is duurzaam omdat het op een andere manier wordt geproduceerd. Het wordt geproduceerd zonder chemische bestrijdingsmiddelen en de katoen wordt met de hand geplukt.

Een nadeel hiervan is dat de groei van de katoenplanten een stuk langzamer gaat. Er kan dus een stuk minder geproduceerd worden in dezelfde tijd. Dit is voor de boeren helaas erg vervelend. Ook is de vraag naar katoen erg groot en er zijn zelfs tekorten. Wil jij meer weten over de voor- en nadelen van organisch katoen en over verschillende producten met organisch katoen weten. Lees dan snel verder!

Organisch Katoen Betekenis: wat is organisch Katoen? Voor- en nadelen

Organisch katoen is zowel goed voor het milieu als voor in huis. Dit komt omdat organisch katoen een aantal voordelen heeft. De verschillende voordelen en nadelen zetten wij hieronder voor je neer:

Video over Organisch Katoen Betekenis

Producten organisch katoen kopen

Er komen tegenwoordig steeds meer producten die zijn gemaakt van organisch katoen. Een aantal van deze producten zullen wij hieronder voor je op een rijtje zetten.

1. Sokken Unisex – Organische katoen – Maat 35-40 en 41-46 – 4 pack

De organische sokken van Benyson zijn de hipste sokken van dit moment. Dit komt door hun vrolijke kleuren, hoogwaardige kwaliteit en originele prints. De sokken van Benyson hebben een uitstekende kwaliteit en de draagcomfort is erg fijn.

 

De sokken zijn gemaakt van 90% organisch katoen, 6% polyamide en 4% elastaan. Hierdoor voelen de sokken super zacht aan en zijn ze goed geschikt voor de gevoelige huid. De sokken blijven zacht, ademend en fris en door het elastaan heb je voldoende rek. Daarnaast zakken ze ook niet zomaar af vanwege de stevigheid.

2. Organic Katoen kopen Stof Set van 8 slabbetjes – 100% organisch katoen

De mooie unicolor slabbetjes van ROYO Baby Essentials zijn speciaal samengesteld om elke ouder te ontzorgen. Als de tandjes van je baby doorkomen dan kan het zijn dat je baby veel gaat kwijlen. Met deze fijne slabbetjes zul je zeker geholpen worden zodat de kleding van je baby droog blijft. De slabbetjes zijn goed te gebruiken tijdens het eten en drinken.

 

De bandana vorm slabbetjes zijn geproduceerd met 100% organisch katoen in hydrofiel materiaal en zijn twee laags. De slabbetjes zijn super zacht, absorberen goed en zijn erg comfortabel voor de babyhuid. Daarnaast kun je de slabbetjes makkelijk wassen en zijn de slabbetjes er in verschillende kleuren zodat ze bij elke outfit passen.

3. Elicious – Broodzak – Herbruikbaar – Organisch katoen – Wasbaar – Zero Waste

De broodzak van Elicious is een mooi gemaakte broodzak die is gemaakt van organisch katoen in een maat waar veel broden in passen. Het enigste wat er niet in past in stokbrood. Alle andere broden zoals busbrood, vloerbrood, ronde bol of een mis van allerlei kleine broodjes. Dit komt door de fantastische ruimte van 32 x 48 cm. Door middel van een trek linkt van katoen kun je de zak goed sluiten. Als je de zak steeds neer de bakker of supermarkt mee neemt dan spaar je telkens een plastic zak.

 

Het brood blijft in de zak blijft erg vers doordat het kan ‘ademen’. Een tip is om het brood ongesneden te kopen zodat het nog langer vers blijft. Daarnaast is het ook gezelliger om een stuk af te snijden op een houten broodplank.

Meer duurzame opties: Organisch Katoen Ondergoed of Organisch Katoen
t shirt

Wil je nou meer duurzame opties weten, check dan de Ecotoday website. Kijk vooral even op onze pagina over duurzame kledingmerken voor meer organisch katoen.  Hierop vind je bijvoorbeeld artikelen over duurzame zonnepanelen, duurzame interieur en tegelijkertijd douchen en bruin worden met een zonnedouche.

Gas besparen deze winter?

Bekijk hier onze warmtedekens