Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Waarschijnlijk heb je het al gemerkt: de dagen worden korter en het wordt kouder buiten. Zo ook je voeten. Met de torenhoge energieprijzen kan het wijs zijn om jezelf goed in te pakken. Vandaag geven we je onze top 5 duurzame sokken die jouw voeten warm houden dit najaar. Lees snel verder en zie alle duurzame kledingmerken in de sokken categorie!

1. Duurzame sokken dames en heren van Healthy Sea Socks

duurzame sokken

Door het kopen van Healthy Sea Socks kun jij meehelpen de zee op te ruimen. Deze duurzame sokken worden geproduceerd met oud visnetten die zijn achtergelaten in de zee.

Wanneer de netten samen met Healthy Seas uit het water worden gevist wordt het nylon in de netten afgebroken. Het geregenereerde nylon word vervolgens gecombineerd met 100% GOT’s katoen en door deze combinatie heb je super duurzame en comfortabele sokken.

De duurzame sokken komen in allerlei soorten, maten en printjes voor, waardoor jij in elk seizoen de sokken als cadeautje kan geven of lekker zelf kan dragen.

Heb je interesse in deze heerlijke sokken? Bestel ze nu op bol.com.

2. Duurzame sokken heren van Bamigo

Volgens Bamigo is bamboe het nieuwe textiel. Stof gemaakt van bamboe klinkt waarschijnlijk niet heel comfortabel. Toch als je het materiaal op de juiste wijze verwerkt kun je heerlijk zachte, ademende en absorberende sokken produceren. Dat was dan ook de missie van Bamigo.

Maar waarom bamboe? Ook al lijkt bamboe een erg stevig materiaal, het is eigenlijk een grassoort. Waardoor het maken van de duurzame sokken gemakkelijker gaat. Met de keuze uit een groot assortiment bamboe sokken vind je altijd een juiste fit voor jouw voeten.

Helaas zijn deze sokken niet meer te koop bij bol.com. Bekijk de sokken van QNOOP voor een goed alternatief.

3. Biologische Sokken van QNOOP

De duurzame sokken van QNOOP zijn gemaakt van organisch katoen met het GOT keurmerk.

De sokken worden in Europa geproduceerd en worden ook eco friendly verzonden. Dit doen ze door te bezorgen op de fiets of door het gebruik van andere elektrische voertuigen. Wil je meer weten over organisch katoen? Lees dan hier meer.

Ook de duurzame sokken van QNOOP zijn te vinden op bol.com.

4. Duurzame sokken van Zokk’n

Als je houdt van lekker gek is Zokk’n iets voor jou. Dit merk verkoop losse sokken. Ja, dat lees je goed, één sok dus.

De oprichters van Zokk’n hadden allebei het probleem dat ze vaak sokken kwijtraakten in de wasmachine, waardoor je al snel met een kast vol ongelijke sokken loopt.

Volgens hen begint duurzaamheid bij het niet weggooien als iets stuk of kwijt  is, maar er het beste van te maken, ook al is het een beetje gekkig om met twee verschillende sokken te lopen.

5. Biologische sokken van Thought

duurzame sokken

Laat het maar aan Thought over om van alle duurzame materialen een product te maken.

Hun duurzame kleding en sokken worden onder andere gemaakt van: organisch katoen, hemp, tencel, modal, lenzing ecovero, seacell, gerecycled plastic en bamboe.

Een hele waslijst aan duurzame materialen en ook nog eens een leuk product creëren is een voorbeeld dat elk kleding merk zou moeten volgen. Als de een het kan, kan de ander het ook.

Daarbij zijn hun sokken allesbehalve saai. Kies uit verschillende printjes, van dieren tot bloemen en fietsen. Daarbij kun je ook nog leuke cadeaupakketten kopen voor je vrienden en familie. Leuk voor Sinterklaas!

Zijn wollen sokken duurzaam?

Zijn wollen sokken duurzaam? Dat is een goede vraag! Wol is een hernieuwbare bron, dus wordt het beschouwd als een duurzaam materiaal. Er zijn echter enkele milieukwesties verbonden aan de wolproductie. Bijvoorbeeld, schapen moeten regelmatig worden geschoren, en dit gebeurt soms op een onmenselijke manier.

Bovendien moet de de wolindustrie is een belangrijke bron van uitstoot van methaangas, een krachtig broeikasgas.

Wollen sokken zijn dus duurzaam in de zin dat het materiaal zelf hernieuwbaar is. Er zijn echter enkele milieuproblemen in verband met de wolproductie waarmee rekening moet worden gehouden.

Heb je interesse om al de kleding die je draagt te verduurzamen? Lees over 4 milieubewuste merken hier.

Gas besparen deze winter?

Bekijk hier onze warmtedekens