Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Met de bedoeling om eco-vriendelijk te worden, zijn veel mensen begonnen met het gebruik van duurzame producten in hun dagelijks leven. Een voorbeeld is een kledingborstel / schoenenborstel die kan worden gebruikt om schoenen en laarzen schoon te maken zonder gebruik te maken van chemicaliën die het milieu kunnen schaden. 

In dit artikel bespreken we de top 10 duurzame schoenborstels en kledingborstels die beschikbaar zijn op Bol.com, zodat u het beste product voor uw behoeften kunt kiezen. 

De term ‘duurzaam’ komt de laatste jaren steeds vaker naar voren nu consumenten zich meer bewust worden van de invloed van bepaalde keuzes op onze planeet. Het concept achter een “duurzaam” product is dat het een aanzienlijke tijd mee moet gaan terwijl het zijn bruikbaarheid behoudt, maar geen afval of milieurisico’s veroorzaakt tijdens de productie of het gebruik door de consument.

Kledingborstel: LW Products Pluizenverwijderaar – Ontpluizer – Kledingroller

Is je hond of poes in de rui? Of pluist je kleding steeds meer? Vlekken kan je uit je kleding krijgen met een wasmiddel. Maar pluizen, dat blijft een probleem. Zelfs met de allerbeste wasmachine. Maar gelukkig heeft het verenigd vernuft der mensheid ook daar een oplossing voor gevonden.

En wel de pluizenverwijderaar. Dit is een soort borstel met zeer fijne haakjes die de pluizen vangen. De ontpluizer van LW Products (€22) doet dat, en meer.

Bij deze pluizenverwijderaar zit namelijk ook een handig doosje dat automatisch de pluizen van de pluizenverwijderaar er afschraapt, als je het apparaatje daarin doet. 

Daarna is het makkelijk om uit het vakje in dit doosje de pluizen te vissen en in de vuilnisbak te doen. Dankzij dit duurzame lowtech apparaatje kan je veel langer met je kleding en bankstel doen. 

Schoenenborstel: LB Schoenpoets Set – Schoensmeer – Sneaker Cleaner – Cleaning Kit / Refresh / Borstel / Poetsen / Schoenen Schoonmaakset

Wil je langer met je schoenen doen? Dan is een goede verzorging van je schoenen van groot belang en is de schoenenborstel onmisbaar.

Hoe langer je met je schoenen doet, hoe minder de milieubelasting. En hoe meer geld je bespaart. 

Daarvoor is dit setje heel handig. In deze zesdelige set zitten een schoenlepel, twee types schoensmeer en maar liefst drie verschillende borstels. 

Dit alles opgeborgen in een handig setje. Kortom hier heb je jarenlang plezier van, niet alleen voor jouw schoenen maar ook van die van je huisgenoten. 

Kledingborstel: Houten kledingborstel met paardenhaar 17 cm – Kleding/schoonmaakartikelen – Kleding reinigen

Deze eenvoudige kledingborstel met paardenhaar van 17 cm lang (€11) is in feite een zachte borstel voor het reinigen van uw kleding. Dankzij de stevige paarden hebben is deze borstel uitermate geschikt om kleding te vrij te maken van stof en ook van haren van huisdieren.

En van mensen natuurlijk. Nadeel van deze borstel is dat hij niet vega is wegens de paardenharen. Wel zijn de natuurlijke paardenharen, net als de rest van deze borstel, geschikt om na het afdanken van de borstel te recyclen via de groenbak.

Conclusie kledingborstel of schoenenborstel voor verzorging schoenen/kleding

Je kan de levensduur van zowel je kleding als je schoeisel flink oprekken door deze goed te verzorgen. Bij schoenen bijvoorbeeld door ze geregeld met schoensmeer te behandelen en deze goed in te borstelen. Bij kleding loont het om geregeld te pluizen te verwijderen.

Zo blijft je kleding langer in goede conditie. Dat geldt natuurlijk ook voor woontextiel zoals stoffen banken. Wat betreft is het verstandig om te kijken naar een goede kledingborstel of pluisverwijderaar

Gas besparen deze winter?

Bekijk hier onze warmtedekens