Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Duurzame Scandinavische kleding: op zoek trendy en minimalistische kledingstukken? De Scandinavische landen zijn op dit gebied trendsetters, zij weten als geen ander een minimalistische stijl terug te laten komen op het gebied van mode.

Daarnaast is duurzaamheid ook een belangrijk thema in Scandinavië. Wil je ook een Scandinavische kledingstijl, op een duurzame manier? Dan is hier een handige lijst met duurzame kledingmerken uit het hoge Noorden.

Waarom Scandinavisch?

In Nederland beginnen modelabels zich net te verdiepen in sustainable fashion. Scandinavië daarentegen, is al helemaal thuis op dit gebied. Al jarenlang zijn zij bezig met het produceren van fashion met een zo’n klein mogelijke ecologische voetafdruk.

Merken kiezen bijvoorbeeld voor duurzame materialen; zoals biologisch katoen. Bovendien is upcyclen ook een veelgebruikte methode. Oude stoffen worden niet weggegooid, maar opnieuw verwerkt waardoor ze nog een ronde meegaan.

Tip #1: tijdloze Nudie Jeans

duurzame scandinavische kleding tuhdki

Nudie Jeans staat bekend om hun hoge kwaliteit jeans, zodat je gegarandeerd lang kan doen met je favoriete spijkerbroek. De jeans zijn gemaakt van biologische en gerecyclede stoffen. Daarnaast hebben ze ook een service om je versleten Nudie jeans gratis te laten repareren. Op die manier stimuleren ze om langer met je denim kleding te doen. Zoals ze zelf op hun website vermelden: “Recycling voorkomt verspilling van water en textiel”.

Tip #2: Filippa K

duurzame scandinavische kleding

Zoek je kleding met een tijdloze, minimalistische en duurzame designs? Dan ben je aan het juiste adres bij Filippa K. Het Zweedse merk werkt veel met duurzame materialen. Denk hierbij aan het gerecyclede ritsen, knopen en polyester garens en voeringen. Bovendien zijn ze sinds 2008 lid van de Fair Wear Foundation om zo ook stilstaan bij de arbeidsomstandigheden in de productieketen.

Tip #3: Skall Studio

Duurzame Scandinavische kleding

Skall Studio staat voor eenvoudige, mooie kleding van hoge kwaliteit. Het Deense merk heeft slow fashion helemaal doorgevoerd. De twee zussen Julie en Marie Skall hebben het merk opgericht met de droom om perfecte basisstukken voor elke gelegenheid te ontwerpen. De focus ligt hierbij op duurzame, natuurlijke en biologische materialen zoals katoen, linnen en gerecyclede wol. Repareren is gratis en

Meer weten door duurzame kledingmerken? Op onze website kun je veel tips vinden waaronder duurzame jassen of duurzame broeken.

Gas besparen deze winter?

Bekijk hier onze warmtedekens