Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Steeds vaker kiezen we voor biologische producten. Tegenwoordig kun je ook steeds meer biologische kleding kopen. Maar wat verstaan we onder biologische kleding? Deze kleding is gemaakt van natuurlijke materialen, zoals katoen of wol. Bij de productie hiervan wordt er gebruik gemaakt van technieken die een lage impact hebben op het milieu. Zo wordt er geen gebruik gemaakt van pesticiden en chemicaliën. 

Voordelen biologische kleding

Biologische kleding heeft ten eerste het grote voordeel dat het beter is voor het milieu. Biologische kleding wordt geteeld zonder pesticiden en insecticiden en tijdens de verwerking van de kleding worden geen schadelijke chemicaliën gebruikt. Daardoor bevat de kleding geen resten van chemische producten. Daarmee komen we ook gelijk op het tweede voordeel uit.

In deze kleding zijn dus geen chemische producten verwerkt die mogelijk allergieën uitlokken, giftig of zelfs kankerverwekkend zijn voor de mens. Biologische kleding is daarom beter voor de mensen die het produceren én voor de mensen die het gaan dragen. Een ideale optie als je kledingstukken hebt die je dicht op je huid draagt, zoals ondergoed, nachtkleding of t-shirts.

Biologisch katoen kleding

Katoen is een populaire stof voor kleding en wordt al jaren gebruikt om diverse kledingstukken mee te maken. Maar wat is dan biologisch katoen? En waarom is het belangrijk om voor biologisch katoen kleding te kiezen?


Biologisch katoen kleding wordt verbouwd zonder giftige bestrijdingsmiddelen en chemische stoffen. In plaats daarvan worden er altijd biologische methodes gebruikt. Omdat er geen onnatuurlijke meststoffen worden gebruikt groeit biologisch katoen wel wat langzamer. Het is dan ook logisch dat je voor biologisch katoen wat meer betaalt dan voor de massa productie van het katoen wat we kennen. Steeds meer merken bieden biologisch katoen kleding aan, je kunt hier bewust naar zoeken als je nieuwe kleding wilt aanschaffen.

biologische kleding, biologisch katoen kleding

Bestaat er ook afbreekbare kleding?

Biologisch afbreekbare kleding is natuurlijk de beste optie. Maar is alle kleding afbreekbaar? Als je kiest voor kleding van natuurlijke materialen zoals linnen of biologisch katoen kleding waarbij er bijvoorbeeld ook geen gebruik gemaakt wordt van plastic knoopjes dan kun je zeggen dat dit volledig biologisch afbreekbare kleding is.

Biologische katoen kleding voor dames

Steeds meer merken brengen biologische kleding op de markt. Biologische katoen kleding voor dames, heren of kinderen kun je op verschillende plekken shoppen. Wij zetten de beste opties voor je op een rijtje.

1. Five Line Label

Een relatief nieuw, duurzaam modemerk. Ze hebben duurzame unisex basics van hoge kwaliteit, die ook nog eens lang meegaan. De biologische kleding is gemaakt van 100% biologisch katoen. 

2. Noppies:

Dit merk maakt positiekleding, babykleding en kinderkleding en vindt duurzame productie erg belangrijk. Steeds meer kleding van Noppies wordt van 100% biologisch katoen gemaakt. Een goede, duurzame optie voor alle leeftijden.

3. ARMEDANGELS:

Dit merk is tijdloos, casual en heeft biologische katoen kleding voor dames en heren. Dit merk wil geen onderdeel zijn van de misstanden in de kledingindustrie en zij gebruiken 100% duurzame stoffen zoals biologisch katoen en biologisch wol. Zelfs de jeans collectie ‘Detox Denim’ wordt gemaakt zonder chemicaliën.

Meer weten over duurzame kledingmerken? Dat lees je ook op ecotoday.nl!

Gas besparen deze winter?

Bekijk hier onze warmtedekens