Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Hier lees je alles over duurzame kleding apps. Ben jij op zoek naar een manier om je leefstijl te verduurzamen? Begin klein en bij iets wat je dagelijks doet: je aankleden. De kledingindustrie heeft een reputatie niet zo duurzaam te zijn. Daarom presenteren wij vandaag de top 5 duurzaamste kleding apps om jouw kledingkast eens flink te verduurzamen. Wacht niet langer en begin snel met lezen!

Vinted: de beste app duurzame kleding. Voor alle circulaire kleding

Je hebt de naam vast al een keer voorbij horen komen. Vinted. Beter bekend als hét platform voor tweedehands kleding. Zoals hun motto al zegt “draag je het niet? Verkoop het dan!” En gelijk hebben ze. Het is super zonde om de kleding die je niet meer past of niet meer leuk vindt weg te gooien of in de kast te laten verstoffen. Dankzij de Vinted app geef je een nieuw leven aan je kleding en maak je er iemand anders waarschijnlijk heel erg blij mee. Een van de beste apps met duurzame kleding dus! Ook zelf kun je uren scrollen door de app op zoek naar de leukste circulaire kledingstukken. Van winterjassen tot schoenen, je vindt het allemaal op Vinted.

app duurzame kleding

Wil je gaan voor een duurzaam nieuw merk? Kies dan voor Patagonia. Zij lopen al sinds jaar en dag voorop als het gaat om milieu, tegengaan van dierenleed en mensenrechten. Daarnaast focussen zij zich op kleding die lang mee gaat en makkelijk kan worden gerepareerd.

Renoon: Find sustainable fashion. Deze App duurzame kleding helpt jou snel met de juiste keuze

Dit is dé app voor duurzame kleding. De online app en website van Renoon helpt jou door de juiste informatie te geven om duurzame keuzes te maken. Ze moedigen kledingbedrijven aan de precieze specificaties van de kleding door te geven aan Renoon, zodat zij jou vervolgens het beste advies kunnen geven over die specifieke kleding en de duurzaamheid ervan. Dankzij Renoon kan je erop vertrouwen dat jij de juiste sustainable kleding keuzes maakt.

Good On You: Ethical brands in een handomdraai

Good On You wil opkomen voor onze planeet, mensen en dieren. Hun missie is om in een wereld te leven waar alle kleding eerlijk en duurzaam wordt geproduceerd. Ze zoeken alle juiste informatie uit over de duurzame kleding en analyseren dit met behulp van mode- en duurzaamheidsspecialisten. Met Emma Watson als hun ambassadeur laat Good On You zien dat ze een impact kunnen maken op iedereen die wilt verduurzamen. Je hoeft maar klein te beginnen om onderdeel te zijn van iets groters.

Duurzame Kleding app Depop: Tweedehands kleding kopen en verkopen

duurzame kleding app

Met behulp van de Depop app kun je duurzame kleding kopen, verkopen en nieuwe stijlen ontdekken. Depop is met meer dan 30 miljoen downloads wereldwijd bekend en heeft een diversiteit aan kledingstukken voor mannen en vrouwen, accessoires en meerdere beauty producten. Je hoeft niet per se je eigen stijl te veranderen om je bijdragen te leveren aan een gezondere wereld: op Depop kun je gemakkelijk jouw eigen stijl kleding vinden en overkopen. Nog een leuk voordeel: veel internationale influencers verkopen daar hun oude kleding. Daardoor zitten er echte pareltjes en veel leuke merken tussen!

Download de app in de Appstore of Google Playstore.

Treeclicks: De App duurzame kleding die Bomen planten bij elke aankoop

Treeclicks is niet zo zeer een app voor duurzame kleding, maar toch vinden wij day het platform wat aandacht mag krijgen. Treeclicks is een gratis online browser extensie die je kan toevoegen op je telefoon of laptop. Elke keer als jij iets online inkoopt bij hun 50.000+ websites, zoals kleding, meubels of eten, plant Treeclick één boom voor jou. Zo help je mee de aarde een handje terwijl je online shopt.

Liever een nieuw maar duurzaam merk? Een veilige optie is Patagonia die onlangs bekend maakte hun hele organisatie in het teken van milieu te zetten ipv winst.

Meer tips voor een duurzamere leefstijl? Lees dan top tien duurzame shampoos

Gas besparen deze winter?

Bekijk hier onze warmtedekens