Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Uit onderzoek is gebleken dat als mensen binnenshuis vaker een ventilator gebruiken, zij minder vaak hun airconditioner aanzetten, zonder dat de temperatuur in hun woning stijgt. Deze manier zorgt voor minder energieverbruik en een lagere uitstoot van broeikasgassen.

Ventilator op Zonne-energie: Airconiditoners vs ventilators

Door klimaatopwarming stijgt de temperatuur jaarlijks. Mensen zijn massaal airconditioners gaan gebruiken. Maar het inzetten van airconditioners is niet bepaald milieuvriendelijk. Airconditioners verspillen namelijk veel elektriciteit, die geleverd wordt door centrales die functioneren op fossiele brandstoffen. Dit leidt tot meer uitstoot van broeikasgassen en nog hogere temperaturen.

Onderzoekers waren benieuwd in welke mate ventilatoren een vervanging voor airconditioners konden zijn. Uit de resultaten bleek dat elektrische ventilatoren een effectieve en milieuvriendelijke keuze zijn om het huis te verkoelen.

Ventilator op Zonne-energie

Het voordeel van de ventilator

Maar wat doen een ventilator eigenlijk? Het draaiende onderdeel in een ventilator zorgt ervoor dat lucht in beweging wordt gebracht. Het grappige is dat een ventilator niet de temperatuur in de kamer verlaagt. Maar het brengt wel verfrissing. De luchtstroom die over de huid blaast, laat het zweet sneller verdampen. En die verdamping zorgt voor afkoeling.

Wil jij er tijdens de hete zomerdagen ook verkoeld en comfortabel bij zitten, maar wel graag milieubewust? Stress niet. Wij hebben een selectie gemaakt van milieuvriendelijker ventilatoren.

Milieuvriendelijke ventilatoren & Ventilator op Zonne-energie

Ventilatoren op zonne-energie zijn er in verschillende maten en stijlen. Je kunt ventilatoren op zonne-energie vinden die aan de muur of het plafond bevestigen, of je kunt ventilatoren op zonne-energie vinden die op de vloer zitten.

Ze helpen de lucht circuleren en houden jouw kamer koel. Als je op zoek bent naar een manier om koel of warm te blijven in de zomer of winter, overweeg dan de aanschaf van een ventilator op zonne-energie. Ventilatoren op zonne-energie zijn betaalbaar, efficiënt en milieuvriendelijk.

Balmuda: de energiezuinige ventilator

De Balmuda GreenFan statiefventilator is energiezuinig in gebruik. De GreenFan heeft slechts een tiende van het vermogen nodig van normale ventilatoren. Daarnaast is de ventilator ook zeer stil.

Je merkt nauwelijks dat de ventilator aan staat. De GreenFan kan je overal in het huis inzetten. Wil je dat de ventilator automatisch uit gaat? Stel dan een timer van een, twee of drie uur in.

Ventilator op Zonne-energie

Ventilator op Zonne-energie: Esotec

Esotec Solar ventilatiesysteem zorgt voor een effectieve luchtcirculatie binnen tuinhuizen en schuren. Het systeem werkt op zonne-energie. De ventilator zorgt voor een krachtige luchtstroom. De Esostec Solar kan makkelijk binnen in je tuinhuis of schuur gemonteerd worden.

Ventilator op Zonne-energie

Princess Climate

De ventilator is zeer simpel te bedienen met de HomeWizard Climate app op je smartphone, waardoor je de snelheid van de ventilator kunt regelen vanuit je luie stoel. Ook heeft de ventilator verschillende luchtstromen.

Voor het slapen kan je bijvoorbeeld gebruik maken van de slaapstand. De Princess Tower Fan heeft een timerfunctie waardoor jezelf kan bepalen hoelang de ventilator aan blijft staan. Zo bespaar je ook weer energie!

Ventilator op Zonne-energie

Gas besparen deze winter?

Bekijk hier onze warmtedekens