Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Als iets gezelligheid uitstraalt, zijn het wel de lichtsnoeren die tuinen, terrassen, campings of evenement terreinen verlichten. Wil je ook je tuin verlichten, maar dan op een duurzame manier? Verdiep je in een lichtsnoer op zonne-energie!

Lichtsnoer op zonne-energie: hoe werkt dit?

Het doel van een lichtsnoer op zonne-energie is om met duurzame energie te verlichten. Duurzame energie houdt in dat het schoon is, hernieuwbaar en/of efficiënt wordt gebruikt. Zonne-energie is een goede manier om duurzame energie op te wekken. Een lichtsnoer buiten geeft dus de optie om zonne-energie in te zetten en op een duurzame manier jouw tuin te voorzien van sfeervolle verlichting.

Hoe werkt het? Gelukkig heel simpel: leg de accu overdag op een zonnige plek zodat het de kans krijgt om op te laden. De zonnepanelen op de accu vangen de zon op en zetten het om in energie. Vervolgens wordt de energie opgeslagen in de batterij en wanneer het donker wordt, zal het lichtsnoer gaan branden.

Veel lampen hebben een schemerfunctie, zodat ze automatisch aangaan zo gauw het donker wordt. Een bijkomend voordeel is het feit dat je geen stopcontact meer nodig hebt. Dat maakt een lichtslinger op zonne-energie zeer gebruiksvriendelijk en praktisch. Je kunt de lichtsnoeren buiten plaatsen waar je wilt, aangezien je niet afhankelijk bent van stroomvoorziening.

Lampjes zijn gedurende het hele jaar leuk om te hebben. In de zomer is de sfeerverlichting een toevoeging aan je tuinfeest. In de winter kan een lichtsnoer juist als kerstversiering de donkere avonden verlichten.

Meer uitleg over de werking van een solarlamp?

Ben je benieuwd hoe een solarlamp werkt? In deze video wordt nogmaals kort maar krachtig uitgelegd hoe een lichtsnoer op zonne-energie werkt.

Lichtsnoer zonne energie

Tip voor een lichtsnoer buiten op zonne-energie

Ben je enthousiast geworden om ook je tuin sfeervol en duurzaam te verlichten? Bol.com biedt een ruim assortiment aan van diverse mooie en kleurrijke solar lichtsnoeren met lampjes op zonne-energie.

Zonne-energie: de toekomst?

Waarom moeten we overstappen op schonere energie? Omdat de wereld voor een grote uitdaging staat op het gebied van duurzaamheid. Om de klimaatverandering tegen te gaan, moeten we de uitstoot van broeikasgassen verminderen. Zonne-energie is schoner dan fossiele brandstoffen en een middel die onuitputtelijk is. Het overstappen op groene energie is in ieder geval al een stap in de goede richting.

Zonne-energie is niet alleen een uitkomt voor een lichtsnoer, maar kan nog op veel meer manieren worden ingezet als duurzame energie. De zon zou zelfs de energiebron van de toekomst zijn. De video hieronder legt uit waarom de zon zo’n krachtig middel is om als milieuvriendelijke energie in te zetten.

Gas besparen deze winter?

Bekijk hier onze warmtedekens