Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Met de torenhoge energieprijzen die steeds maar blijven stijgen, is het misschien een goed idee om te investeren in buitenlampen op zonne-energie. Dit kunnen tuinlampen of wandlampen zijn, maar denk bijvoorbeeld ook aan decoratieve lampen op zonne-energie nu de feestdagen bijna voor de deur staan. In dit artikel lees je meer over verlichtingen op zonne-energie en hoe het allemaal in zijn werking gaat.

Alles over lampen op zonne-energie en hoe dit precies werkt

Doordat er gebruik wordt gemaakt van zonlicht, kunnen de lampen op zonne-energie zichzelf volledig voorzien van stroom. Het zonlicht wordt namelijk opgevangen door het zonnepaneel, dit wekt energie op en wordt vervolgens opgeslagen in de batterij van de lamp. Op het moment dat het donker wordt buiten, gaat de sensor beginnen te werken waardoor ze automatisch aangaan. Hoe meer zonlicht, hoe voller de batterijen worden opgeladen en hoe langer hij meegaat. In de zomermaanden worden ze beter opgeladen en gaan ze langer mee dan in de koude en grauwe wintermaanden.

Lamp op zonne-energie: buitenverlichting zonne-energie
Zonnepaneel lampen

Wat voor soorten buitenverlichting zijn er?

Tegenwoordig bestaan er zoveel verschillende producten op zonne-energie, maar welke soorten buitenlampen op zonne-energie zijn er nou precies?

Je hebt bijvoorbeeld lantaarns op zonne-energie. Deze zijn vaak voorzien van schemer- en bewegingssensoren waardoor deze automatisch zullen gaan branden wanneer het buiten donker wordt. Bij enige vorm van beweging wordt deze ook automatisch opgevangen en zullen de lampen ook gaan branden. Lantaarns op zonne-energie zijn een fijne aanvulling op uw tuin.

Wil je juist niet een hele lantaarn kopen, maar wel gebruik maken van mooie lampen op zonne-energie? Dan kan je ook gaan voor kaarsen op zonne-energie. Denk aan een mooie kaars op zonne-energie in het midden van je buitentafel of een aantal kaarsen op zonne-energie door je hele tuin.

Wat ook bestaat is kerstverlichting op zonne-energie oftewel lichtjes op zonne-energie. Wil je een aangename en vooral sfeervolle achtertuin en/of terras, maar niet investeren in lantaarns op zonne-energie of een kaars op zonne-energie? Investeer dan zeker in kerstverlichting op zonne-energie. Deze zijn uiteraard niet alleen te gebruiken tijdens de feestdagen, maar kunnen voor elke gelegenheid gebruikt worden, in alle 4 de seizoenen.

De voordelen van verlichting op zonne-energie

Tuinverlichting op zonne-energie is ideaal, omdat je verder geen last hebt van kabels die in je achtertuin lopen. Het enige is dat de lamp zonlicht nodig heeft voor een goede en snelle werking. Maar, ook zonder zonlicht doet hij zijn werk prima! Daarnaast zijn ze ook erg eenvoudig verplaatsbaar. Plaats de lampen op de meest zonnige plek van je achtertuin zodat hij in de zomer volledig opgeladen wordt en je er in de winter profijt van hebt. Hierdoor is het ook nog eens energiezuinig, omdat je verder geen gebruik maakt van stroom. Dit scheelt ook weer in de kosten en maakt het voor u, op de aankoopprijs na, ook een stuk voordeliger.

Wat is de beste lamp op zonne-energie?

Uit het onderzoek van top-x is gebleken welke tuinverlichting op zonne-energie het beste scoort dit jaar. Zij hebben maar liefst 17 verschillende producten, van 8 webshops door 34 ervaringen getest. Hier heeft in totaal 14 uur in gezeten. De LifeGoods Solar Buitenlamp met Bewegingssensor heeft dit jaar het beste gescoord!

Wil jij nou ook meewerken aan duurzaamheid? Investeer dan nu nog in lampen op zonne-energie!

Gas besparen deze winter?

Bekijk hier onze warmtedekens