Jouw duurzame nieuws op EcoToday

Ondanks hun schattige snoetjes, zijn katten niet altijd welkom in je tuin. Heb je last van katten en heb je liever niet dat jouw tuin als speeltuin of toilet wordt gebruikt? En wil je daar een diervriendelijke en duurzame oplossing voor? Met een kattenverjager op zonne-energie blijven de katten uit de buurt. In dit artikel staan tips voor de beste kattenverjager, uitleg over het product en toelichting waarom zonne-energie een duurzame oplossing is.

Kattenverjager zonne-energie
Een kat op avontuur in de tuin

Hoe werkt een kattenverjager?

Een kattenverjager verjaagt, zoals de naam ook doet vermoeden, katten. Hierdoor zullen katten ervandoor gaan en voordat ze hun behoefte achterlaten in je tuin. De kattenverjager is een detector met een infraroodsensor die je in je tuin plaatst; dit kan zowel in de grond als aan een muur of schutting. Wanneer de detector beweging van een kat detecteert, zal er een ultrasoon geluid afgaan.

Het ultrasone geluid is alleen hoorbaar voor dieren en niet voor volwassen mensen. Het geluid horen katten extreem goed en wordt als zeer onaangenaam ervaren, waardoor ze het hazenpad nemen. Goed om te weten, het geluid is alleen vervelend en niet schadelijk.

Wat zijn de voordelen van een kattenverjager?

Met een kattenverjager zorg je ervoor dat je tuin niet langer een speeltuin of toilet voor katten is. Daarnaast jaagt het ook andere ongewenste dieren weg, zoals: roofdieren, grote vogels, marters, eekhoornen, egels en ga zo maar door.

Door de frequentie van de kattenverjager in te stellen, kan je kiezen welk dier(soort) je wilt verjagen. Daarnaast is de verjager eenvoudig te installeren en volwassen mensen zullen geen last hebben van het geluid. Helaas kan het zijn dat jonge kinderen en baby’s wel een het ultrasone geluid horen.

Duurzame variant: op zonne-energie

Gelukkig is er ook een duurzame optie als je een kattenverjager wilt aanschaffen. Namelijk, door gebruik te maken van de zon! Bovenop de detector zit een klein zonnepaneel, die gedurende de dag de accu oplaadt. De energie wordt vastgehouden en gebruikt wanneer er een kat in de buurt is.

Doordat je niet afhankelijk bent van een stroompunt, kan je de detector op de beste plek neerzetten in de tuin. Een mooi bijkomend voordeel omdat je enkel afhankelijk bent van de zon. De keuze voor zonne-energie is dus naast milieuvriendelijk ook gebruiksvriendelijk.

Tip: milieu- en gebruiksvriendelijke kattenverjager

Kattenverjager zonne-energie

De kattenverjager wekt zijn eigen stroom op d.m.v. zonne-energie. Dit product verbruikt alleen stroom wanneer de bewegingssensor een beweging detecteert, en zal de rest van de tijd op de standby-modus staan waardoor het energieverbruik zo efficiënt mogelijk benut wordt. Bovendien is dit product waterdicht en bestand tegen alle weersomstandigheden. Door de donkere groene kleur zal het product niet opvallen in de tuin.

Uitleg solar kattenverjager in een video:

Gas besparen deze winter?

Bekijk hier onze warmtedekens