Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ondanks hun schattige snoetjes, zijn katten niet altijd welkom in je tuin. Heb je last van katten en heb je liever niet dat jouw tuin als speeltuin of toilet wordt gebruikt? En wil je daar een diervriendelijke en duurzame oplossing voor? Met een kattenverjager op zonne-energie blijven de katten uit de buurt. In dit artikel staan tips voor de beste kattenverjager, uitleg over het product en toelichting waarom zonne-energie een duurzame oplossing is.

Kattenverjager zonne-energie
Een kat op avontuur in de tuin

Hoe werkt een kattenverjager?

Een kattenverjager verjaagt, zoals de naam ook doet vermoeden, katten. Hierdoor zullen katten ervandoor gaan en voordat ze hun behoefte achterlaten in je tuin. De kattenverjager is een detector met een infraroodsensor die je in je tuin plaatst; dit kan zowel in de grond als aan een muur of schutting. Wanneer de detector beweging van een kat detecteert, zal er een ultrasoon geluid afgaan.

Het ultrasone geluid is alleen hoorbaar voor dieren en niet voor volwassen mensen. Het geluid horen katten extreem goed en wordt als zeer onaangenaam ervaren, waardoor ze het hazenpad nemen. Goed om te weten, het geluid is alleen vervelend en niet schadelijk.

Wat zijn de voordelen van een kattenverjager?

Met een kattenverjager zorg je ervoor dat je tuin niet langer een speeltuin of toilet voor katten is. Daarnaast jaagt het ook andere ongewenste dieren weg, zoals: roofdieren, grote vogels, marters, eekhoornen, egels en ga zo maar door.

Door de frequentie van de kattenverjager in te stellen, kan je kiezen welk dier(soort) je wilt verjagen. Daarnaast is de verjager eenvoudig te installeren en volwassen mensen zullen geen last hebben van het geluid. Helaas kan het zijn dat jonge kinderen en baby’s wel een het ultrasone geluid horen.

Duurzame variant: op zonne-energie

Gelukkig zijn er ook een duurzame opties als je een kattenverjager wilt aanschaffen. Namelijk, door gebruik te maken van de zon! Vaak beschikt de kattenverjager dan over eigen zonnepanelen. Deze zijn of ingebouwd of bovenop de detector geplaatst. De energie wordt vastgehouden en gebruikt wanneer er een kat in de buurt is.

Doordat je niet afhankelijk bent van een stroompunt, kan je de detector op de beste plek neerzetten in de tuin. Een mooi bijkomend voordeel, omdat je enkel afhankelijk bent van de zon. De keuze voor zonne-energie is dus naast milieuvriendelijk ook gebruiksvriendelijk.

Tip 1: de milieu- en diervriendelijke kattenverjager van Kwali

Kwali

De kattenverjager van Kwali kun je het hele jaar door gebruiken en ook nog eens overal neerzetten. Hij is namelijk voorzien van een USB-ingang én waterbestendig. Dus zelfs wanneer er niet zo veel zonnestralen zijn, haal jij het meeste uit deze kattenverjager. Verder beschikt hij over 20 meter bereik en 360° bescherming. Hoe worden katten en muizen dan afgeschrikt? Dat gebeurt met de geavanceerde ultrasone geluidsgolven en lichtflitsen. Bij de afschrikking ervaren ze dus absoluut geen pijn. Wel zo fijn om te weten :). Benieuwd naar wat Kwali nog meer te bieden heeft? Ga dan naar de website van Kwali.

Tip 2: milieu- en gebruiksvriendelijke kattenverjager

Kattenverjager zonne-energie

Deze kattenverjager wekt ook zijn eigen stroom op d.m.v. zonne-energie. Dit product verbruikt alleen stroom wanneer de bewegingssensor een beweging detecteert, en zal de rest van de tijd op de standby-modus staan waardoor het energieverbruik zo efficiënt mogelijk benut wordt. Bovendien is dit product waterdicht en bestand tegen alle weersomstandigheden. Door de donkere groene kleur zal het product niet opvallen in de tuin.

Uitleg solar kattenverjager in een video:

Conclusie

Een katten- en muizenvrije tuin, dat regelt de kattenverjager dus voor jou. We hadden al 2 opties voor jou op een rijtje gezet. Naar onze mening is de kattenverjager van het merk Kwali de beste optie. Hij wordt ook goed beoordeeld op Bol.com. Tenslotte levert Kwali goede kwaliteit. Het zal vast in de naam zitten ;). Vooralsnog niet tevreden, dan krijg je het geld terug.

Gas besparen deze winter?

Bekijk hier onze warmtedekens