Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Het zal je vast niet zijn ontgaan dat de gas- en energieprijzen de afgelopen maanden alleen maar lijken te stijgen. Nu het steeds kouder wordt buiten ontkomen we er niet aan: de verwarming moet weer aan. Veel mensen zijn dan ook op zoek naar manieren om gas- en energieverbruik in huis te minderen om te besparen op kosten. Begrijpelijk! Gelukkig zijn er veel manieren om duurzaamheid thuis toe te passen en zo te besparen op de gasrekening. Denk hierbij aan de verwarming een paar graden kouder te zetten en een warme trui aan te trekken, maar ook om je huis beter te isoleren of te investeren in bijvoorbeeld een elektrische kookplaat of slimme radiatorknoppen.

Deze kleine aanpassingen in huis kunnen al het verschil maken, vooral als je gaat kijker op langer termijn. Steeds meer mensen kijken dan ook naar oude radiatorknoppen vervangen voor slimme radiatorknoppen. Maar wat zijn slimme radiatorknoppen nu eigenlijk? Hoe werken deze, en zijn ze echt de investering waard? Lees snel verder voor onze mening en (aankoop)tips.

Wat zijn slimme radiatorknoppen?

Een slimme radiatorknop gebruik je om meer inzicht te krijgen in het verbruik van je verwarming. Om deze te gebruiken vervang je simpelweg je oude radiatorknop voor een slimme radiatorknop, zoals de Tado radiatorknoppen. Vaak bestuur je deze knoppen met je smartphone in plaats van met de hand, en geeft een app je inzichten in het verbruik in huis. Op deze manier helpt de slimme radiatorknop je op termijn met energie besparen in huis.

Hoe werken ze?

Een slimme radiatorknop helpt je dus met inzicht krijgen in je energieverbruik. Hoe dit werkt? Na het plaatsen van je slimme radiatorknop(pen) en deze te koppelen met je thermostaat én smartphone zijn de knoppen klaar voor gebruik.

Vervolgens heb je verschillende handige opties. Zo kun je je verwarming nu eenvoudig bedienen via je telefoon, waar je je ook bevindt. Geen probleem dus, wanneer je op werk bedenkt vergeten te zijn de verwarming lager te zetten. Ook kun je handige schema’s instellen, zoals de verwarming aan laten gaan vlak voordat je thuiskomt, of een specifieke temperatuur instellen voor ’s nachts.

Het resultaat is dat je de radiator niet hebt loeien terwijl je niemand thuis hebt, maar tegelijkertijd niet in een koud huis hoeft thuis te komen wanneer je dit niet wilt. Ook kun je elke radiator los bedienen, wat handig is als je meerdere ruimtes hebt in huis waarvoor je verschillende voorkeuren hebt.

Maak je gebruik van stadsverwarming? Dan heb je aan de slimme radiatorknoppen zelf al genoeg om gas te besparen. Als je toegang hebt tot je eigen verwarmingssysteem raden experts je aan om de radiatorknoppen te combineren met een slimme thermostaat. Op deze manier krijg je optimaal inzichten in je energieverbruik, waardoor je nog beter kunt besparen.

Helpen slimme radiatorknoppen écht met bezuinigen?

Slimme radiatorknoppen klinken als hét product om op termijn fiks te besparen. Toch zijn deze radiatorknoppen en slimme thermostaat een vrij grote investering: je legt voor een starterset al snel een paar honderd euro neer. Dan wil je wel dat dit daadwerkelijk bespaart. De cijfers lijken positief: het gebruiken van een slimme thermostaat kan tot maar liefst 40% besparen aan gasgebruik. Dit zijn positieve cijfers! Benieuwd naar onze aankooptips? Lees dan snel verder.

Bespaar in huis met de Tado radiatorknoppen!

Tado slimme thermostaat v3+ startpakket + 2 radiatorknoppen

Deze starterset is van Tado is ideaal voor de persoon die klein wil beginnen met het besparen van gas in huis, of de persoon die een kleine woning heeft. Bij deze set krijg je de Tado slimme thermostaat en 2 losse radiatorknoppen. Dit is een perfecte hoeveelheid voor als je in een studio of eenkamerappartement woont.

De Tado appt helpt je om gemakkelijk meer inzicht te krijgen in je gasverbruik. Denk hierbij aan slimme schema’s, weervoorspellingen, aansturing per ruimte en inzichtelijke rapporten. Tado is zo zeker van zijn zaak dat ze een ‘besparen of geld terug’-beleid hanteren. Het proberen waard, dus!

slimme radiatorknoppen

Tado: hoeveel radiatorknoppen heb ik nodig?

De hoeveelheid losse radiatorknoppen die je nodig hebt hangt af van een paar factoren. Wil je het beste inzicht krijgen in je gasverbruik? Dan is het wijs om voor elke radiator in huis een slimme radiatorknop aan te schaffen. Op deze manier krijg je inzicht in je hele woning als één ecosysteem, en kun je het beste zien waar besparingskansen liggen.

Heb je hier geen budget voor, of wil je eerst kijken hoe gebruiksvriendelijk een slimme radiatorknop is? Dan kun je beginnen met de bovenstaande starterset en beginnen met de grootste ruimtes in woning. Je kunt altijd op een later moment een radiatorknop toevoegen aan je collectie, of met korting een uitbreidingsset aanschaffen.

slimme radiatorknoppen

Tado slimme thermostaat V3+ met 4 radiatorknoppen

Deze slimme thermostaat met radiatorknoppen van Tado is ideaal voor de persoon met een wat grotere woning. Bij deze starterset krijg je de Tado slimme thermostaat met maar liefst 4 radiatorknoppen. Zo kun je direct aan de slag met het besparen op je gasprijzen.

Vervang gemakkelijk je oude radiatorknoppen voor deze slimme radiatorknoppen en krijg direct inzicht in je gasverbruik.

Oude radiatorknoppen vervangen

Weinig mensen hebben ervaringen met hun oude radiatorknoppen vervangen. Niet zo gek dus, dat je niet weet hoe dit moet. Gelukkig is dit niet erg moeilijk, en heb je het in een mum van tijd geregeld met behulp van de volgende tips:

  1. Zet je radiator laag en tap de radiator af. Haal de stekker pas uit het stopcontact wanneer de radiator kouder is dan 40 graden. Via het aftapkraantje kun je de radiator aftappen. Gebruik hiervoor een vulslang, die je naar buiten toe kunt geleiden.
  2. Verwijder de oude thermostaatkop. Dit kun je doen met bijvoorbeeld een steeksleutel.
  3. Bevestig de slimme radiatorknop. De handleiding van het product geeft het helder aan als er bijzonderheden zijn voor de specifieke slimme radiatorkop.
  4. Volg de installatieguide van het product voor het completen van de installatie.
  5. Klaar is kees! Het besparen kan beginnen.

Slimme radiatorknoppen: onze conclusie

Uit de eerder genoemde cijfers blijkt dat slimme radiatorknoppen wel degelijk helpen bij het verminderen van onnodig gasverbruik. Wat ons betreft krijgt dit product dan ook een thumbs-up. Wil je vandaag nog beginnen met besparen? Shop dan snel de Tado slimme radiatorknoppen.

Benieuwd naar meer manieren om duurzaam in huis te zijn? Lees dan hier verder over duurzaam verlichting.

Gas besparen deze winter?

Bekijk hier onze warmtedekens