Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Veel mensen hebben wel eens gehoord van greenwashing. Hierbij gaat het om merken of bedrijven die zich duurzamer of meer maatschappelijk verantwoord voordoen dan ze daadwerkelijk zijn. Dit kan op verschillende manier gedaan worden, denk aan verpakkingen, afbeeldingen, slogans of kleuren. Door bezig te zijn met greenwashing, trekt een bedrijf meer klanten aan. Gelukkig is dit bedrijf wel echt duurzaam bezig. In dit artikel lees je Pure Energie reviews en geven we relevante informatie zodat jij een weloverwogen beslissing kunt maken.

100% de groenste energie bij Pure Energie!

Algemene informatie

Pure Energie werkt naar een tijd zonder fossiele energie. Zij geloven in schone energie voor iedereen. Het is bewezen dat deze leverancier de groenste stroom levert van Nederland. Meerdere keren heeft de leverancier al een perfecte score ontvangen. Deze beoordelingen waren afkomstig van Greenpeace, Natuur & Milieu en de Consumentenbond. Daarnaast zijn ze ook uitgeroepen tot beste energieleverancier door Gaslicht.com.

100% de groenste energie

Pure Energie: aantal klanten en score

Niet alleen organisaties vinden dit een geweldig bedrijf, maar het Pure Energie aantal klanten vinden dit ook. Hoeveel klanten heeft Pure Energie die een hoge score geven? Het zijn er redelijk wat en ze geven gemiddeld een 8,8 voor de diensten en service op klantenvertellen.nl. Daarnaast scoren zij nu op het hoogste niveau van de CO2-prestatieladder. Dit betekent dat ze beschikken over ambitieuze reductiedoelstellingen en een werkend CO2-managementsysteem.

Verder wordt samengewerkt met lokale energiecoöperaties om duurzame energieprojecten op te zetten. Ook wekken zij al 25 jaar lang zelf hun energie op. Er wordt nooit meer energie verkocht, dan dat er opgewekt wordt. Op deze manier is het duidelijk dat alle energie, daadwerkelijk van hun komt.   

100% de groenste energie

pure energie review - 100% de groenste energie bij Pure Energie!

Hoe ziet het proces van Pure Energie eruit?

We beschrijven het proces in 10 stappen.

 1. Er wordt gezocht naar een ideale locatie of er wordt er eentje aangeboden.
 2. Er wordt gekeken naar de betrokken partijen. Daarnaast wordt er ook gekeken of er huizen in de omgeving staan.
 3. Ze kijken naar het beleid van de gemeente en de provincie. Dit bedrijf wil steun zoeken voor duurzame projecten.
 4. Ze voeren gesprekken met de grondeigenaar. Uiteindelijk wordt er geprobeerd tot een gesocialiseerd grondcontract te komen.
 5. Tussen de gesprekken door wordt een intentieverklaring met alle energiecoöperaties getekend.
 6. Een projectmanager gaat zorgen voor vergunningen en andere juridische afwikkelingen en de omgevingsmanager stelt zich op als aanspreekpunt voor de omgeving.
 7. De vergunning is uiteindelijk onherroepelijk. Vanaf dit moment worden inkoopcontracten afgesloten.
 8. Als alles juridisch en financieel geregeld is, dan wordt er beginnen ze met bouwen.
 9. Het bedrijf is zelf verantwoordelijk voor het onderhoud aan alle projecten. Naast inspecties houden ze alles ook netjes voor de omgeving.
 10. Als het project afgerond is, kan de energie verkocht worden.

Als je eenmaal beschikt over de groene energie, dan raden wij aan om de Pure Energie app te downloaden. Je kunt gemakkelijk informatie vinden over je energiecontract, gegevens en facturen.

7 Garanties bij deze leverancier

De garanties staan hieronder beschreven.

 1. Ze verkopen alleen stroom die ze zelf is opwekken.
 2. Alle energie wordt opgewekt in Nederland met behulp van wind en zon.
 3. Het tarief is voor iedereen gelijk.
 4. Overstappen is gemakkelijk.
 5. De slimme oplossingen van dit bedrijf helpen je om geld te besparen.
 6. De klant helpt het bedrijf om nog duurzamer te worden.
 7. Ze hebben goed contact met de klanten en biedt goede service. Tip: download de Pure Energie app.

Pure Energie tarieven

De prijzen van 1 jaar tonen wij hieronder. Hoe hoger contract je neemt, hoe goedkoper de prijzen worden. De prijs wordt ook hoger als je een dubbele meter hebt. We hebben de Pure Energie tarieven hieronder weergegeven.

100% de groenste energie

Stroom (alle prijzen incl. btw)1 Jaar
Leveringskosten€0,11994
Energiebelasting€0,11408
Opslag Duurzame Energie- en Klimaattransitie€0,03630
Totaal per kWh€0,27032
  
Gas (alle prijzen incl. btw)1 Jaar
Leveringskosten€0,45497
Energiebelasting€0,42176
Opslag Duurzame Energie- en Klimaattransitie€0,10297
Totaal per m³€0,9797

Pure Energie zonnepanelen

Dankzij zonnepanelen op het dak van je huis, genereer jij je eigen energie! De voordelen hiervan zijn afhankelijk van verschillende factoren, omdat afhangt van hoeveel energie je verbruikt. Bij dit bedrijf kun je een gratis dak-check voor Pure Energie zonnepanelen doen op de website. Vervolgens nemen specialisten contact met je op voor een gratis adviesgesprek, omdat je dan precies weet waar je aan toe bent.

Als je met jouw zonnepanelen meer zonne-energie opwerkt dan je verbruikt, dan wordt dit terug geleverd aan het elektriciteitsnet. Omdat het eigenlijk jouw energie is, krijg je een Pure Energie terugleververgoeding, zodat je niet voor niets betaald hebt. Met de Pure Energie terugleververgoeding ontvang je op jaarbasis een vergoeding per kWh voor de hoeveelheid energie die je terug levert.

Pure Energie ervaringen

Volgens verschillende bronnen is dit bedrijf een goede duurzame leverancier. Bij klantenvertellen.nl krijgt beoordelen de klanten Pure Energie met een 8,8. Gastlicht.com beoordeelt dit bedrijf met een 8.6 en benoemd deze leverancier tot de beste van Nederland in 2020. Ook heeft deze leverancier niveau 5 behaald op de CO2-prestatieladder en de consumentenbond beoordeeld hen al 8 jaar op rij met een 10 voor duurzaamheid. Dat Pure Energie door Consumentbond consistent goed wordt beoordeeld is zeer positief.

Naast de Pure Energie ervaringen en beoordelingen van deze bronnen zijn er nog meer positieve punten. Zo is dit bedrijf redelijk goedkoop en erg transparant. Verder biedt de leverancier nog 7 garanties aan.

Ben jij opzoek naar een goede en duurzame energie? Als je puur energie zoekt, dan zit je goed bij deze duurzame energie leverancier.

100% de groenste energie

Gas besparen deze winter?

Bekijk hier onze warmtedekens