Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Een water besparende douchekop is een goede investering, want douchen doen we allemaal. Het is immers een belangrijk onderdeel van de dagelijkse routine. Hoewel het heerlijk kan zijn om onder de douche te staan en de dag van je af te spoelen, kost dit redelijk veel water. Wist je dat we in Nederland ruim 80% van ons warme water gebruiken om te douchen? Bovendien verbruiken we volgens waternet ongeveer 107 liter water per persoon per dag! Dat is eigenlijk best wel heel veel en dat is zonde. Gelukkig hoeft het helemaal niet moeilijk te zijn om water te besparen. In dit artikel lees je diverse tips om water te besparen én zetten we de beste water besparende douchekoppen op een rijtje!

Water besparen tijdens douchen, het kan makkelijk!


Een water besparende douchekop is een makkelijke optie voor water besparing. Niet alleen bespaar je geld, je bent ook een stuk beter bezig voor het milieu. Water is één van de meest waardevolle grondstoffen die we hebben en daarom moeten we hier verstandig mee omgaan. Met een douchekop die bespaart op water kun je nog net zo van het douchen geniet als altijd, alleen bespaar je tot wel 20% water! Let wel: het is natuurlijk ook belangrijk om niet te lang onder de douche te staan. Eigenlijk heb je niet langer dan 5 minuten nodig, dus wees je daar bewust van en maak bijvoorbeeld gebruik van een douchetimer.

Duurzaam douchen en minder gas

Over het algemeen wordt er nog steeds veel gas gebruikt om water op te warmen. Een water besparende douchekop zorgt ervoor dat je minder warm water nodig hebt. Je gebruikt dus niet alleen minder water, maar ook nog eens minder gas! Wil je liever helemaal geen gebruik hoeven maken van gas? Een warmtepomp is een duurzame warmteopwekker die door middel van groene energie je huis verwarmd. Bovendien krijg je subsidie voor je warmtepomp, dus kun je flink besparen op onnodige energie kosten en verbruik.

Een water besparende douchekop: waar rekening mee te houden?

Als je een water besparende douchekop wilt aanschaffen, dan is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Het waterverbruik per minuut is hetgeen dat aangeeft hoeveel water besparing je genereerd. Zo zou een douchekop ongeveer tussen de 4,3 en 6,9 liter water per minuut moeten gebruiken.

Daarbij is het belangrijk om de zuinigste stand te gebruiken wil je water besparen onder de douche. Ook is het goed om de slang van je oude douchekop te vervangen voor een nieuwe die goed tegen meer druk kan. Bij een water besparende douchekop ligt de druk een stuk hoger dan een reguliere douchekop. De straal van de douchekoppen voelen hierdoor hetzelfde aan. Water besparen hoeft dus niet te betekenen dat je inlevert op de sterkte van de douche!

Water besparen: douchen met een zuinige douchekop

Er zijn diverse water besparende douchekoppen te vinden. Om jouw zoektocht makkelijker te maken volgen hier een aantal merken die water besparing stimuleren. Zo ben je milieubewust bezig en creëer je een duurzamere badkamer! Je zult zien dat merken verschillende benamingen hebben voor de waterbesparing douchekoppen, zoals ecoButton, spaardouche en spraydimmer. Deze tonen aan dat de douchekop een zuinig verbruik heeft. Echter, elke douchekop is weer anders dus lees je goed in voor je een nieuwe douchekop aanschaft.

1. VITASENSE Waterbesparende Douchekop met Waterfilter

Deze douchekop is ontworpen om het waterverbruik tijdens het douchen drastisch te verminderen, zonder dat dit ten koste gaat van jouw douche-ervaring. Met behulp van een geavanceerd waterfiltersysteem wordt het water gezuiverd van chloor en andere onzuiverheden, zodat jij kunt genieten van zacht en schoon water tijdens het douchen.

Daarnaast is de VITASENSE Waterbesparende Douchekop ook zeer eenvoudig te installeren en te gebruiken. Jij hoeft alleen maar de oude douchekop te verwijderen en de nieuwe douchekop aan te sluiten op de bestaande doucheslang. Zo simpel is het!

Met de VITASENSE Waterbesparende Douchekop met Waterfilter kun je niet alleen geld besparen op jouw waterrekening, maar ook bijdragen aan een beter milieu door minder water te verspillen. Waar wacht je nog op?

Ga gelijk over op waterbesparing. Goed voor het klimaat en voor je portemonnee, zonder dat je er iets van merkt. Bestel vandaag nog uw VITASENSE Waterbesparende Douchekop met Waterfilter en ervaar het zelf!

2. GROHE Vitalio water besparende douchekop

Deze duurzame douchekop gebruikt 5,7 liter water per minuut en scoort daardoor hoog, omdat dit een zuinig verbruik is. Daarbij bezit deze douchekop over twee standen, een krachtige Jet straal, of de zomerse Rain straal. De chromen beschermlaag zorgt ervoor dat de douchekop lang mooi blijft. Dankzij de speedclean functie is er minder kans op kalk en daarbij zit er een silconen shockproof ring om de waterbesparende douchekop voor het geval je ‘m laat vallen. Met deze douchekop bespaar je zo’n 40% op water en dus energieverbruik!

3. Levanda ionische water besparende douchekop

Deze eco douchekop maakt water besparen tijdens douchen gemakkelijk en leuk. Zo heeft deze douchekop drie verschillende waterbesparende standen die je makkelijk kunt bedienen met de knop aan de zijkant. Bovendien is de douchekop voorzien van drie sproeistanden terwijl deze tot 35% water bespaart. De duurzame douchekop beschikt over een ionisch filter met 4 mineralen waardoor het water op een natuurlijk manier gefilterd wordt. De mineralen bestaan uit zeoliet, calcium, keramiek en toermalijn. Hoewel wij natuurlijk al schoon drinkwater hebben, wordt er in de zuiveringsinstallaties redelijk wat chemicaliën gebruikt om het water schoon te maken. Dankzij de mineralen wordt dit gefilterd voor schoner water.

4. EcoRain water besparende douchekop met 3 sproeistanden

Water besparen en tegelijkertijd genieten van drie sproeistanden met een hoge waterdruk, zodat je minder lang onder de douche hoeft te staan. De waterbesparende douchekop van EcoRain maakt het mogelijk. Je kunt genieten van de standen: massage, rain en pulse terwijl je tot 50% water bespaard. Jaarlijks bespaart deze douchekop ongeveer 136.510 liter aan water bij een gezin van 4 personen en dat is flink veel water en energie die je bespaart. De douchekop is ook relatief breed en dat creëert een heerlijk regendouche effect.

5. Regendouche XL douchekop met slang én stang

Als je liever een waterbesparende douchekop wil in de vorm van een regendouche, dan is deze ideaal. De douche bespaart tot aan 50% water en dat maakt dat ‘ie super zuinig is voor een regendouche. Hierdoor bespaar je zo’n 10 liter water per minuut! De grote douchekop heeft een diameter van 28 centimeter en beschikt over een dubbele roestvrijstalen beschermlaag.

6. Hansgrohe Raindance douchekop voor water besparen

De waterbesparende douchekop van Hansgrohe bevat 3 douchestanden en is ook te gebruiken als regendouche. Hoewel deze op nummer 5 staan, betekent het niet dat deze minder goed is. Zo verbruikt deze tot 60% minder water dan een normale douchekop en daardoor is ‘ie zeer zuinig! Dankzij de Select-knop kun je wisselen tussen de straalsoorten. Van een lichte straal tot een krachtige massage straal maakt, waardoor jij kunt genieten van luxe, met oog op het milieu.

Water besparen tips

Wat zijn op een water besparende douchekop na nog meer manieren om op water te besparen? Hier volgens nog extra tips om water te besparen en je badkamer eco friendly te maken.

  1. Korter douchen: zoals eerder genoemd is het belangrijk om korter te douchen. 5 minuten douchen in plaats van de gemiddelde 9 minuten bespaart al zo’n 15.000 liter warm water.
  2. Ga niet of minder vaak in bad: deze is misschien een beetje voor de hand liggend, maar een bad is veel minder duurzaam. Een gemiddeld bad kost het dubbele aan water in vergelijking met een douche!
  3. Zet een timer of zandloper: hierdoor houd je goed zicht op hoelang je al onder de douche staat. Het is misschien even wennen als je meestal langer onder de douche staat, maar het is de moeite zeker waard. Als we dit allemaal zouden doen dan besparen we in Nederland alleen al ongeveer 120 miljoen op water.

Benieuwd naar meer duurzame keuzes om jouw huis te verduurzamen en energie te besparen? Bekijk bijvoorbeeld ons artikel over elektrisch verwarmen én lees meer over duurzame elektronica voor in huis!

Ga gelijk over op waterbesparing. Goed voor het klimaat en voor je portemonnee, zonder dat je er iets van merkt. Bestel vandaag nog uw VITASENSE Waterbesparende Douchekop met Waterfilter en ervaar het zelf!

Gas besparen deze winter?

Bekijk hier onze warmtedekens