Jouw duurzame nieuws op EcoToday

In Nederland wordt schoon en vers drinkwater steeds schaarser. De gemiddelde Nederlander verspilt volgens de cijfers van het watergebruik veel water op een dag, wel zo’n 134 liter drinkwater! Maar gelukkig is hier een oplossing voor. De eerste makkelijke stap die je kunt maken is bij het douchen. Je kunt een douchkop installeren die waterbesparend is of nog makkelijker is een douchetimer!

Door je douche te timen voorkom je dat je te lang onder te douche staat en veel water verspild. Echter zijn er verschillende timers op de markt waardoor wij snappen dat het lastig kan zijn voor je om de juiste keuze te maken. Daarom vertellen wij hieronder de top 4.Tip: zet je douchetimer op 5 minuten, dat is het maximale aan tijd dat je nodig hebt om zuinig te douchen

Wat is een douche timer?

Dit lijkt eigenlijk erg veel op een kookwekker. Je kan namelijk een tijd instellen en wanneer de tijd om is gaat er een geluid af. Hierdoor weet je dat de tijd om is en je onder de douche vandaan moet komen. Een douche timer is erg populair en er zijn dan ook veel aanbieders op de markt. Je kunt een timer zo luxe maken als je wilt, daarom vergelijken wij diverse timers.

De eenvoudigste douche timers hebben meestal maar één knop die is ingesteld op vijf minuten. Hierdoor hoef je maar één keer te drukken en de timer begint te lopen. Een wat modernere timer geeft je de mogelijkheid om de tijd in te stellen. En de echte pareltjes die laten je niet alleen zelf de tijd instellen maar geven ook de tempratuur en luchtvochtigheid van de omgeving weer.

De beste digitale timers vs digitale wekkers

Er zit wel degelijk verschil in een timer speciaal voor in de douche, of een douchetimer die gratis (bijvoorbeeld je telefoon) is. Wil je minder betalen? Dan is een douchetimer van Action of een douchetimer van Hema misschien verleidelijk. Echter, deze timers zijn eerder digitale wekkers en zijn niet altijd even handig in gebruik. Leuk voor in de keuken, maar een douchetimer van Xenos bijvoorbeeld, is niet ideaal voor tijdens het douchen. Als je zoekt naar geschikte timers die je helpen om minder water te verspillen, lees dan snel onze top 4 beste timers en stel de digitale douchetimers op 5 minuten in. Zo weet je zeker dat je onnodige verspilling tegen gaat.

1. Alpaca Living

Met de Alpaca Living timer weet je precies hoe lang je onder de douche staat. Hierdoor hou je grip op je totale watergebruik en voorkom je onnodige verspilling van water.

De digitale douchetimer van Alpaca Living komt inbegrepen met een traditionele zandloper en kookwekker dankzij het ultra-simpele, en direct te gebruiken, interface die is voorzien van slechts drie knoppen. De douche timer is waterproof en heeft een krachtige zuignap.

douche timer - alpaca living

2. EcoSavers Douche timer vs douchetimer Hema

Ecosavers douchetimer

Met deze digitale douchetimer kun je makkelijk geld en water besparen. De digitale LCD wekker is spatwaterdicht en is gemakkelijk in te stellen op het aan minuten en seconden wat jij wilt.

Op de achterkan zit een zuignap zodat je hem gemakkelijk kunt bevestigen in de douche. Let hierbij wel op dat je de zuignap monteert op een gladde achtergrond. Wanneer je dit niet doet heb je kans dat de zuignap zijn zuigkracht niet behoud en dus los laat.

3. EcoSavers Plus vs douchetimer Xenos

Deze Ecosavers douchetimer is gemaakt in de vorm van een druppel en geeft je de keuze om een timer te zetten voor 3, 5, 7 en 9 minuten. Hierdoor zorg je ervoor dat je nooit te lang doucht en dus veel onnodig water verspilt.

De timer geeft je een waarschuwingssignaal als de vooraf ingestelde tijd is verstreken. De EcoSavers douchetimer is spatwaterdicht en heeft een zuignap waarmee die in de douche bevestigd kan worden.

douche timer ecosavers plus

4. Olenka – Douche Timer

Olenka digitale douche timer

Als je vaak te lang doucht dan is deze timer iets voor jou. Dit is een erg eenvoudige timer waarmee je door op één knop te drukken je de timer aan zet en na vijf minuten gaat de douche timer af. Deze levert een goede bijdrage aan het milieu en zorgt ervoor dat je bewust gaat worden van hoelang je onder de douche staat.

Deze is voorzien van een stevige zuignap, zodat je hem gemakkelijk kunt bevestigen. Deze douche timer is spatwaterdicht.

Meer duurzame opties

Wil je nou meer duurzame opties weten, check dan de Ecotoday website. Hierop vind je artikelen over energie besparen, elektrische kookplaten, duurzame zonnepanelen, duurzame energie, duurzame tassen en nog veel meer!

Gas besparen deze winter?

Bekijk hier onze warmtedekens