Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

In Nederland wordt schoon en vers drinkwater steeds schaarser. De gemiddelde Nederlander verspilt veel water op een dag. Maar gelukkig is hier een oplossing voor. De eerste makkelijke stap die je kunt maken is bij het douchen. Je kunt een douchkop installeren die waterbesparend is of nog makkelijker is een douche timer!

Met een douche timer voorkom je dat je te lang onder te douche staat en veel water verspild. Echter zijn er verschillende douche timers op de markt waardoor wij snappen dat het lastig kan zijn voor je om de juiste keuze te maken. Daarom vertellen wij hieronder de top 4 douche timers.

Wat is een douche timer?

Een douche timer lijkt erg veel op een kookwekker. Je kan namelijk een tijd instellen en wanneer de tijd om is gaat er een geluid af. Hierdoor weet je dat de tijd om is en je onder de douche vandaan moet komen. Een douche timer is erg populair en er zijn dan ook veel aanbieders op de markt. Je kunt een douche timer zo luxe maken als je wilt.

De eenvoudigste douche timers hebben meestal maar één knop die is ingesteld op vijf minuten. Hierdoor hoef je maar één keer te drukken en de timer begint te lopen. Een wat modernere douche timer geeft je de mogelijkheid om de tijd in te stellen. En de echte pareltjes die laten je niet alleen zelf de tijd instellen maar geven ook de tempratuur en luchtvochtigheid van de omgeving weer.

De beste douche timers

Wil je geld en water besparen maar weet je niet welke douche timer het beste voor jou is? Kijk dan snel hieronder en lees over onze top 4 beste douche timers die je kunt gebruiken om verspilling van water tegen te gaan.

1. Alpaca Living – Douche timer

Met de Alpaca Living douche timer weet je precies hoe lang je onder de douche staat. Hierdoor hou je grip op je totale watergebruik en voorkom je onnodige verspilling van water. 

De douche timer van Alpaca Living komt inbegrepen met een traditionele zandloper en kookwekker dankzij het ultra-simpele, en direct te gebruiken, interface die is voorzien van slechts drie knoppen. De douche timer is waterproof en heeft een krachtige zuignap.

2. EcoSavers ShowerTimer Eco Douche timer

Met deze douche timer kun je makkelijk geld en water besparen. De digitale LCD wekker is spatwaterdicht en is gemakkelijk in te stellen op het aan minuten en seconden wat jij wilt.

Op de achterkant van de douche timer zit een zuignap zodat je hem gemakkelijk kunt bevestigen in de douche. Let hierbij wel op dat je de zuignap monteert op een gladde achtergrond. Wanneer je dit niet doet heb je kans dat de zuignap zijn zuigkracht niet behoud en dus los laat.

3. EcoSavers Showertimer Plus Douchetimer

Deze douche timer is gemaakt in de vorm van een druppel en geeft je de keuze om een timer te zetten voor 3, 5, 7 en 9 minuten. Hierdoor zorg je ervoor dat je nooit te lang doucht en dus veel onnodig water verspilt. 

De douche timer geeft je een waarschuwingssignaal als de vooraf ingestelde tijd is verstreken. De EcoSavers Showertime Plus Douchetimer is spatwaterdicht en heeft een zuignap waarmee die in de douche bevestigd kan worden.

4. Olenka - Douche Timer

Als je vaak te lang doucht dan is de douchetimer iets voor jou. Dit is een erg eenvoudige douche timer waarmee je door op één knop te drukken je de timer aan zet en na vijf minuten gaat de douche timer af. De douchetimer levert een goede bijdrage aan het milieu en zorgt ervoor dat je bewust gaat worden van hoelang je onder de douche staat. 

Op de douche timer zit een stevige zuignap gemonteerd zodat je hem gemakkelijk kunt bevestigen. Deze douche timer is spatwaterdicht.

Meer duurzame opties

Wil je nou meer duurzame opties weten, check dan de Ecotoday website. Hierop vind je artikelen over elektrische kookplaten, duurzame zonnepanelen, duurzame tassen en nog veel meer!

Water besparen?

Ontdek de waterbesparende douchekop van Vitasense!

Gas besparen deze winter?

Bekijk hier onze warmtedekens