Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Ben jij ook zo’n koukleum, maar wil je niet de hele herfst en winter je verwarming op standje Sahara zetten? Dan is er een oplossing! Met een warmtedeken kun je jezelf warmhouden en het is ook nog eens kostenbesparend en energiebesparend. Daardoor is het ook nog eens duurzaam. Lees in dit artikel hoe een warmtedeken werkt en welke je het beste kunt aanschaffen.

beste warmtedeken

Beste warmtedeken: hoe werkt het?

Gooi die kruik maar weg, want tegenwoordig zijn er veel modernere en comfortabelere oplossingen om jezelf warm te houden. Namelijk een warmtedeken! Een warmtedeken is als het ware een deken waar een kacheltje in zit. Er zijn twee soorten warmtedekens: onderdekens en overdekens. Onderdekens leg je over je matras heen, bijvoorbeeld als een hoeslaken of met elastische banden, zodat ze je matras opwarmen. Op die manier slaap je op de deken en voelt je bed lekker warm aan.

Daarnaast zijn er overdekens. Dit zijn dekens die je los kan gebruiken en daardoor ook veelzijdig gebruikt kan worden. Je kan er onder slapen, over je dekbed leggen of onder kruipen op de bank.

Er zijn veel verschillende soorten en maten. Zo hebben veel warmtedekens verschillende standen. Daarnaast is de timer ook een handige functie. Op die manier kan je wel warm in slaap vallen, maar blijft de deken niet de hele nacht aanstaan. Je zou ’s nachts bijvoorbeeld je raam open kunnen laten staan en het toch warm hebben. Dat is ook nog eens goed voor je gezondheid.

Ben jij benieuwd wat nou het beste wartmedeken is? In de video testen ze diverse producten uit van verschillende merken.

Waarom is het een duurzame optie?

Doordat je met een warmtedekens plaatselijk kan verwarmen, hoef je de centrale verwarming niet meer hoog te zetten. Het onnodig stoken van de verwarming is namelijk niet goed voor het milieu. Helaas genereren de verwarming van de meeste woningen bijna 81% van de CO2-uitstoot. Vooral gas- en huishoudelijke verwarmingstoestellen stoten veel broeikasgassen uit. De oplossing is om zo bewust en zuinig mogelijk om te gaan met de energie in je huis. Ga je de uitdaging aan om de centrale verwarming zo min mogelijk en zo laag mogelijk aan te zetten? Nog een voordeel: een warmtedeken is naast milieuvriendelijk ook een kostenbesparende tip. Zeker nu de gasprijzen zo hoog zijn, is dat een meevaller.

Hoe was je een warmtedeken?

Je hebt inmiddels het beste warmtedeken gevonden en je wilt er veel gebruik van maken. Maar kun je het ook uitwassen? In de meeste gevallen wel! Bij bijna alle warmtedekens kan je het verwarmingselement loskoppelen. Hierdoor kan je het zonder elektronische toevoegingen in de was kan gooien.

Welke dekens moet je op je verlanglijstje zetten?

Beste elektrische deken

De warmtedeken van LifeGoods houdt je gegarandeerd warm. Het is een super zachte flanel stof waardoor het prettig en fijn aanvoelt. Hij voelt ook iets zwaarder aan, wat een knuffelend effect geeft. De deken kan tot een behoorlijke temperatuur, waardoor je na een koude fietstocht zo weer warm bent. De temperatuur is verstelbaar en gaat automatisch uit na 180 minuten. De deken is goed op te vouwen zodat je hem makkelijk op kan bergen. Logisch dat er goede reviews zijn!

Deze DistinQ elektrische deken biedt je ultiem comfort. Aangezien deze deken tweepersoons is, kan je deze heerlijk om jezelf heen slaan, of je nu alleen bent of samen. Wat uniek is aan deze deken is de 9 standen. De deken gaat automatisch uit na 180 minuten of na oververhitting. Een winterfavoriet in een fleecejasje.

beste warmtedeken bovendeken
Beste warmtedeken onderdeken

Inventum heeft een mooie onderdeken, waardoor je in een lekker warm bed stapt. Deze deken is speciaal voor slapen gemaakt: 3 warmtestanden en een schakelaar met sluimerlicht.

De Lanaform elektrische deken is speciaal gemaakt om voeten op te warmen. Heb je vooral last van koude voeten? Dan is dit ideaal voor jou! Uiteraard kun je het ook gebruiken om plaatselijk andere plekken, zoals je buik, op te warmen. Ook deze deken heeft 3 standen en gaat vanzelf uit na 3 uur. Je kunt ook zelf een timer instellen.

beste warmtedeken voeten

Wil jij meer te weten komen over duurzame oplossingen? Kijk dan verder op ecotoday.nl!

Gas besparen deze winter?

Bekijk hier onze warmtedekens