Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Alle verlichting in jouw huis op één centrale plek en bedienbaar met een afstandsbediening? Kies dan voor slimme verlichting! Het licht wat de lampen in jouw huis afgeven is een belangrijke factor op de sfeer van een kamer, over de lampen in huis wordt vaak niet te veel nagedacht, maar deze hebben wel degelijk invloed op de sfeer bij jou thuis! Deze soort verlichting komt in vele soorten en maten en is verkrijgbaar in verschillende prijsklasse. In dit artikel lees je alles over de verschillende soorten slimme verlichting en lees je welke verlichting wij aanraden.

Wat is slimme verlichting?

De naam zegt het al, deze lampen zijn tot erg veel in staat. Zo kun je de tijden, kleur en intensiteit bij deze verlichting volledig afstemmen naar eigen wens. Slimme verlichting kan vaak verbonden worden met een app waardoor je nog meer kan instellen. Zo kun je zorgen dat de verlichting vanaf een bepaalde tijd aan/uit gaat, zorgen dat de verlichting bij een bepaalde temperatuur een andere kleur wordt of de lichten gebruiken als wekker door ze langzaam aan te laten gaan.

Deze soort verlichting kan ook zorgen voor meer veiligheid. Zo kun je bijvoorbeeld wanneer je niet thuis bent de lichten vanaf een afstand aan en uit zetten om het te laten lijken alsof je thuis bent. Ook kun je de verlichting natuurlijk op afstand uitzetten mocht je dit in alle haast vergeten zijn.

Soorten verlichting

Slimme verlichting is te onderscheiden in veel soorten apparatuur. De meest voorkomende verlichting zijn bijvoorbeeld de slimme lampen. Deze zijn verkrijgbaar in een set of als losstaande lamp. Wanneer je kiest voor een enkele slimme lamp kun je makkelijk testen of het systeem handig is voor jou! De lamp is te bedienen met een afstandsbediening of via een app. Wanneer het slimme licht systeem bevalt, kun je ervoor kiezen om een set te installeren. Dit kan bijvoorbeeld een Google home slimme verlichting set zijn waarmee je de lampen in je huis door middel van spraakbediening beheren.

Waar moet je op letten bij de beste slimme verlichting in huis?

Bij het installeren van de beste slimme verlichting in huis zijn er een aantal dingen waar je op moet letten om te voorkomen dat je de verkeerde lampen koopt. 

  • Kies de juiste fitting: de meeste slimme lampen hebben net als gewone lampen een E14 (kleine) fitting of een E27 (dikke) fitting.
  • Koop een bridge met je verlichting: een bridge is een kleine controller die ervoor zorgt dat je via het internet jouw lampen kan bedienen. 
  • Controleer de koppelmogelijkheden van de slimme lamp: dit is vooral belangrijk wanneer je nog meer smart-apparatuur in huis hebt.
  • Controleer of de smart verlichting verschillende kleuren heeft: er bestaan smart lampen die enkel een witte kleur hebben.

Goedkope slimme verlichting

Het soort verlichting is een stukje prijziger dan normale LED-lampen en vaak hebben ze ook een energielabel F of G. Daarom is het even zoeken naar de beste slimme verlichting wat relatief goedkoop is en ook nog een goed energielabel heeft, wij zijn deze zoektocht al even ondergaan en hebben een energiezuinige slimme lamp gevonden die relatief goedkoop is! Deze slimme A+ lampen met E27 fitting zijn te bedienen via een schakelaar en via een app op je telefoon. Daarnaast kunnen ze ook van kleur veranderen en zijn ze overal te plaatsen. Ideaal dus voor wanneer je goedkope slimme verlichting op zolder, in de garage of door je hele huis wilt installeren!

Gas besparen deze winter?

Bekijk hier onze warmtedekens