Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Aluminiumtape is een zeer sterke tape gemaakt van (je raadt het al) aluminium. De tape kan wel tegen een stootje en daarom is ‘ie perfect te gebruiken voor zowel binnen als buiten. Fijn aan tape gemaakt van dit materiaal is dat deze gewoon blijft plakken, zelfs bij temperaturen tussen -35 en +120 graden. Benieuwd welke merken er allemaal zijn? Lees verder en ontdek waar je het voor kunt gebruiken en ontdek de beste tape voor jou!

Wat kun je allemaal met aluminiumtape?

Omdat de tape bestand is tegen uiteenlopende temperaturen en ook nog eens bestand is tegen water en olie, is dit een echte must-have om te hebben. Gebruik de tape voor het herstellen en beschermen van metalen oppervlakken. Je kunt de tape ook gebruiken om te bedekken en isoleren en daarmee is deze perfect voor het herstellen van verwarmingen of daken en goten. Wil jij energie besparen én op energiekosten besparen zodat je je huis kan verduurzamen? Dan is het altijd handig om een soortgelijke tape in huis te hebben. En of je nu wel of niet goed in klussen bent, met aluminiumtape kom je een heel eind!

Limousin Adhesives

1. Aluminiumtape Limousin Adhesives

Dit zelfklevende tape is geschikt voor het verbinden van ondervloeren én om mee te isoleren. Met een lengte van 50 m en een breedte van 50 mm kom je een heel eind. De aluminiumtapes zijn bestand tegen temperatuurschommelingen en tegen vocht.

De tape kost €14,95 en gaat lang mee. Een goede investering waar je lang plezier van hebt.

Deltafix aluminiumtape

2. Deltafix aluminium reperatietape

Deze eenzijdig klevende aluminiumtape is ook geschikt voor het reparatie. Hoewel de tape een stuk goedkoper is dan de vorige, is ‘ie ook gelijk een stuk korter. Met een lengte van 5 m en een breedte van 50 mm kun meermaals kleinere oppervlaktes plakken. Vergelijkbaar met de andere aluminiumtapes, is ook deze bestand tegen water, warmte, kou en vocht.

Je betaalt slechts €8,30 voor de tape, alleen gaat deze dus iets minder lang mee. Ideaal voor mensen die de zilverkleurige tape niet zo vaak gebruik maken, maar dit wel in huis willen hebben.

3. Tesa strong aluminumtape

Tesa aluminiumtape

De aluminiumtapes van Tesa kun je gebruiken voor het afdichten van isolatie en buizen. Hierdoor is het mogelijk om warmtestraling te reflecteren en meer warmte te creëren, omdat de elektrische en thermische geleidbaarheid warme en licht reflecteert. De tape is 25 m lang en 50 mm breed en dus heb je er flink lang plezier van. Het aluminium plakband is bestand tegen vochtigheid, gassen, dampen en UV-straling en deze is ook nog eens zeer soepel.

Hoewel je iets meer betaalt voor de tape van Tesa, krijg je er ook genoeg voor terug. Voor een bedrag van €21,80 kun je flink bezuinigen op onnodige kosten zoals energieverlies.

HPX Alu tape

4. HPX Alu tape voor duurzaam repareren

De HPX tape is, net als sommige andere aluminiumtapes, geschikt voor het repareren van metalen oppervlakken in koude weersomstandigheden. Het fijne van deze tape is dat ‘ie uitermate geschikt is voor de bouw- en elektriciteitssector. Je bent dus verzekerd van kwalitatieve tape voor een leuke prijs.

Met een breedte van 50 mm en een lengte van 10 m, kom je bij gebruik rondom het huis een heel eind! Dankzij de lage waterdampdoorlaatbarheid, garandeert de aluminiumtape een goede afdichting en verlijming. Voor de prijs van €8,42, kun jij gemakkelijk dingen binnen en buitenshuis repareren en zorg je ervoor dat je geen onnodige warmte verliest. Dat is nog eens duurzaam!

Kip aluminiumtape

5. Kip Aluminiumtape

Met de energieprijzen van tegenwoordig, is het wel zo fijn om je huis goed te kunnen isoleren. De Kip aluminiumtape is niet alleen enorm breed (75 mm), met een lengte van 50 m kun je je huis goed isoleren. De tape is voorzien van goede kleefkracht en heeft een temperatuurbestendigheid tot aan 80 graden.

De rol kost €13,99 voor één rol, maar je kan er ook meerdere bestellen en geld besparen voor de professionals onder ons.

Aluminiumtape: waar kopen?

Er zijn diverse tapes die je kunt aanschaffen. Naast deze te bestellen uit de bovenstaande lijst kun je natuurlijk ook aluminiumtape bij Gamma kopen of andere grote bouwwinkels. Het voordeel van het kopen van aluminiumtape bij Gamma of andere bouwmarkten, is dat je verzekert bent van kwalitatieve merken.

Je kunt zelfs aluminiumtape bij Action kopen. Hoewel de aluminiumtape van Action misschien goedkoper is, moet je goed letten op de kwaliteit van de tape. Kijk niet alleen naar de prijs, maar vooral ook naar het merk. Zo weet je zeker dat je de juiste artikelen koopt om je huis te verduurzamen. Door wat vooronderzoek te doen kun je flink besparen op onnodige kosten.

De lijst hierboven bevat verschillende aluminiumtapes van kwalitatieve merken die bekend staan om hun isolatietape. Zo kun je het huis goed isoleren en zorg je dat alle warmte binnen blijft, waar het hoort!

En zo zijn er nog vele andere tips en tricks om elektronica en overige zaken binnenshuis te verduurzamen.

Gas besparen deze winter?

Bekijk hier onze warmtedekens