Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

De gas- en energieprijzen lijken maar te blijven stijgen. Met de stijgende prijzen, en ook een koude winter in het verschiet, kijken veel mensen dan ook momenteel naar manieren om gas te besparen in huis. Gelukkig zijn er veel manieren om je huis te verduurzamen en dus te besparen op gas en energie. Denk hierbij aan het plaatsen van dubbel glas, korter te douchen en ook de verwarming een paar temperatuur lager te zetten. Ook is een goedkope maar toch effectieve manier om gas te besparen in huis het plaatsen van isolatiefolie.

In dit artikel nemen we je mee in de wereld van isolatiefolie. Waarvoor kun je dit allemaal gebruiken in huis, en waar koop je de beste isolatiefolie? En bespaart het plaatsen van isolatiefolie nu écht zo veel, of kun je het beter laten? De antwoorden op deze vragen, en meer, vind je in dit artikel.

Wat is isolatiefolie?

Het wordt steeds populairder om isolatiefolie te gebruiken in huis. Dit omdat isolatiefolie relatief goedkoop is, maar toch effectief werkt. Ideaal voor als je momenteel geen honderden euro’s hebt om je huis te verduurzamen, maar wel drastisch stappen wil (of moet) nemen om gas te besparen.

In de basis werkt de folie simpel: het zorgt ervoor dat er in huis minder warmte verloren gaat. Het resultaat? Je CV hoeft minder moeite te doen om het huis warm te stoken, waardoor je bespaart in maandelijkse kosten.

Je hebt verschillende soorten isolerende folie. De meest populaire isolatiefolie voor in huis zijn voor je muur, isolatiefolie voor achter de verwarming en voor je ramen. Dit kun je zelf relatief makkelijk plaatsen in huis, ook als je niet de meest handige persoon bent. Geen stress: wij vertellen je zometeen precies hoe je dit het beste doet.

Werkt isolerende folie écht?

Het plaatsen van isolatiefolie kan misschien voelen als een gebaar wat nauwelijks verschil zal opleveren. Toch blijkt het tegendeel waar. Zo kan het plaatsen van raamfolie op je ramen zorgen voor maar liefst 50% minder warmteverlies.

Ook blijkt het plaatsen van radiatorfolie plaatsen achter je radiatoren goed te werken: het zou zo’n 10m3 gas per m2 per jaar moeten besparen. Dit zijn goede cijfers, en dus zeker het plaatsen waard. Wil jij ook isolatiefolie inzetten om energie te besparen deze winter? Lees dan snel verder voor welke folie wij aanraden, en voor onze tips voor het plaatsen van isolerende folie.

Isolatiefolie raam

Zijn jouw ramen momenteel voorzien van enkelglas? Dan merk je vast dat het lastiger is om warmte vast te houden in huis. Het plaatsvan van dubbel glas kan echter best wat geld kosten. Ook kun je dit, als je huurt, niet doen zonder toestemming van je huisbaas.

Een verstandige, laagdrempelige keuze dan ook zijn om venster isolatiefolie aan te brengen op je ramen. Deze is doorzichtig, dus je kunt nog steeds door je raam heenkijken. Ook is venster isolatiefolie gemakkelijk te plaatsen met behulp van een föhn. Benieuwd geworden? Bekijk dan snel de betaalbare set via onderstaande knop. Ook kun je bij bouwmarkten zoals de Gamma isolatiefolie kopen.

isolatiefolie

Hoe breng je isolatiefolie ramen aan?

Het plaatsen van isolerende folie op je ramen is een klusje wat binnen mum van tijd geklaard is. Toch wordt het hierdoor een stuk makkelijker om warmte binnen te houden en kosten te besparen. Isolatiefolie enkel glas beplakken creëert meer warmte binnen. Volg gemakkelijk de volgende stappen en verander met isolatiefolie glas van enkelglas naar dubbelglas:

  1. Schaf de isolerende folie aan. Dit kun je nu gemakkelijk thuis laten bezorgen. Ook kun je bij bouwmarkten zoals de Gamma isolatiefolie halen.
  2. Knip de isolerende folie op maat. Het kan handig zijn om een paar cm speling per kant aan te houden. Deze snij je na het aanbrengen weg.
  3. Maak je ramen en kozijnen schoon. Haal stof en vuil weg, en ontvet ook de ramen en kozijnen.
  4. Breng dubbelzijdige tape aan op de kozijnen. Dit biedt houvast voor de folie tijdens het aanbrengen.
  5. Breng de folie aan op je ramen. Het kan handig zijn om van boven naar beneden te werken. Staat de folie niet helemaal strak? Geen probleem: dit lost het verwarmen van de folie vanzelf op.
  6. Verwarm de isolerende folie met de föhn. De warmte trekt de folie aan en zorgt voor een glad resultaat.
  7. Alles naar wens? Snij dan de randen weg en verwijder het dubbelzijdige tape.
isolatiefolie

Radiator isolatiefolie

Ook bij je radiatoren gaat vaak veel warmte verloren. Dit komt omdat radiator veelal geplaatst worden bij buitenmuren en onder ramen. Dit zorgt ervoor dat veel van de warmte die de radiator afgeeft direct naar buiten gaat.

Deze verloren warmte kun je gelukkig beperken met isolatiefolie voor achter de verwarming. Deze radiator isolatiefolie zorgt ervoor dat de warmte van je radiator terug de ruimte in wordt gekaatst, in plaats van door de muren en ramen naar buiten verloren gaat. Radiatorfolie plaatst je in een kwestie van minuten, maar bespaart maandelijks fiks in de kosten.

Op zoek naar isolatiefolie voor je radiatoren? Shop dan snel via de onderstaande button!

Isolerende folie plaatsen achter je radiatoren

Wil je isolatiefolie verwarming aanbrengen? Hier heb je niet veel voor nodig. Het enige wat je nodig hebt is de radiatorfolie, een rolmaat, aluminium tape en een schaar. Volg voor het aanbrengen onze simpele tips:

  1. Meet je radiatoren op.
  2. Knip de radiatorfolie op maat. Trek aan alle kanten 1 à 2 centimeter af van de afmetingen van de radiator. Zo zorg je ervoor dat de folie niet zichtbaar zal zijn.
  3. Breng de tape aan op de radiatorfolie.
  4. Plaats de radiatorfolie achter de radiator, beginnende met de bovenrand.

Bonustip: plak niet de radiatorfolie muur, maar op de achterkant van je radiator voor nog minder warmteverlies!

Isolatiefolie vloer

Ook via je vloer gaat veel warmte verloren. Wil je je huis nog beter verduurzamen? Dan kan isolatiefolie vloer ook een goede keus zijn. Het enige probleem hieraan is dat je dit niet zo makkelijk plaatst als raam- en radiatorfolie. De reden? Isolatiefolie voor je vloer plaats je onder je vloer. Dit betekent dat je hiervoor je meubels moet verwijderen, evenals je laminaat, tapijt of houten vloer.

Isolatiefolie vloer is wel ideaal wanneer je toch bezig bent met een verbouwing, of momenteel bezig bent met klussen in huis. Zoek je goede isolatie voor de vloer? Bekijk Pif isolatiefolie voor de vloer. Dit merk staat bekend om hun kwalitatieve isolatie.

Isolatiefolie: muur en daken isoleren

Woon je in een ouder huis of appartement? Dan is de kans groot dat je daken en muren niet zo goed geïsoleerd zijn als huizen die recenter gebouwd zijn. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je binnen- en buitenmuren te isoleren. Denk hierbij aan het plaatsen van isolatieplaten van bijvoorbeeld spaan of gips.

Met isolatiefolie daken isoleren werkt niet zo goed. Wel kun je net als bij je muren isolatieplaten gebruiken om je dak te isoleren. Naast isolatieplaten kun je ook gebruik maken van isolatiedekens. Bekijk in de onderstaande video hoe je zelf je dak kunt isoleren:

Op zoek naar meer manieren om je huis te verduurzamen? Lees dan snel verder over duurzaamheid in huis.

Gas besparen deze winter?

Bekijk hier onze warmtedekens