Jouw duurzame nieuws op EcoToday

Onderdeel van Ecoteers

Duurzame deodorant: De 5 beste opties

In de zomer is het fijn: Deodorant waarvan wij lekker gaan ruiken en die ellendige zweetgeur voorkomen. Bovendien vinden we het belangrijk om een duurzaam en verantwoord product te gebruiken. Om deze reden hebben wij de vijf duurzame deodoranten op een rijtje gezet.

Duurzame deodorant: Wat is het?

Een deodorant kan door verschillende manieren duurzaam zijn. Zo zijn er tal veganistische en/of biologische varianten te koop. Verder kan het omhulsel van de deo plastic vrij zijn. Kortom, hoog tijd om eens kritische te kijken naar je plastic roller of spuitbus vol stoffen die schadelijk zijn voor het milieu. 

Biork

Deze ecologische stick is geurloos en hypoallergeen. De houder is duurzaam kurk wat 100% biologisch afbreekbaar is. De stick is gemaakt van een natuurlijk mineraal van zoutsteenkristallen. Nadat de stick nat is gemaakt en vervolgens op de huid wordt aangebracht blijft er een onzichtbaar laagje mineraal achter. Dit voorkomt de transpiratiegeur.

Meow Meow

Is je huid gevoelig voor baksoda of zuiveringszout? Dan is de natuurlijke deodorant van Meow Meow Tweet een fijne optie. Deze sticks zijn Vegan, fair trade en vrij van aluminium en palm olie. Al hun verpakkingen zijn recyclebaar of biologisch afbreekbaar.

Duurzame deodorant

Ben & Anna

Dit merk heeft verschillende geuren in het assortiment. Alle geuren zijn unisex. Om te beginnen zijn deze allemaal vegan en bevatten ze geen aluminiumzouten en parabenen. Ook is de papertube verpakking van de stick volledig recyclebaar. Daarnaast bevatten de producten geen microplastics en is het nooit op dieren getest.

Nuud

Dit merk van Nederlandse bodem verkoopt deo in een tube ter grootte van een lippenbalsem. Hoewel er een aantal goede kwaliteiten zijn aan de deodorant zijn en twee punten die het overwegen waard zijn. De tube is gemaakt van bioplastic met suikerriet als hoofdingrediënt. Helaas is dit nog lastig te recyclen. Daarnaast gebruikt Nuud zilver als alternatief voor aluminium. Onderzoekers zijn het er nog niet over eens of dit een daadwerkelijk duurzame oplossing is, zo is te lezen in Trouw.

Geurloze deodorant

Desalniettemin is Nuud volledig dierproefvrij, vegan en bevat het geen microplastics. Verder is het ideaal voor de liefhebber van geurloze deodoranten, aangezien Nuud ongeparfumeerde deodoranten verkoopt.

Duurzame deodorant

Duurzame deodorant: Lekker in een potje

De duurzame deodorant van The Lekker Company is verpakt in schattige kleine papieren potjes. De hele collectie bestaat uit verschillende geuren. Alle deo is 100% vegan en vrij van plastic. Bovendien hebben ze een variant zonder baking soda waardoor deze geschikt is voor de gevoelige huid. Eén potje gaat zo’n 2-3 maanden mee.

Ben je benieuwd naar een leven zonder plastic? Lees hier alles over de hoofdstad Oslo.