Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Sinds kort is de enige echte Chocomel ook verkrijgbaar in een plantaardige variant. Deze Vegan Chocomel Plant-based is een plantaardige drank, gemaakt op basis van cashewnoot en erwt. Perfect voor de Chocomel-liefhebbers die willen genieten van ‘De enige èchte’.

Maar dan duurzaam én zonder in te leveren op de smaak die we van Chocomel gewend zijn. En hoe smaakt ‘ie? Het EcoToday smaakpanel ging direct voor je op onderzoek uit. Ook wij willen natuurlijk weten of deze nieuwe Plantaardige Chocomel vergelijkbaar is het met origineel. Lees hier onze review van de Plantaardige Chocomel.

Vegan Chocomel: Wat zit er in?

De belangrijkste ingrediënten van de Vegan Chocomel zijn water, suiker, cacaopoeder, cacaoboter, cashew en erwteneiwit. De laatste twee ingrediënten onderscheiden de plantaardige variant van de originele, die in plaats daarvan afgeroomde melk bevat.

Chocomel zegt zelf lang geëxperimenteerd met verschillende plantaardige ingrediënten voordat deze plantaardige Chocomel op de markt kwam. Uiteindelijk was 97 procent van het smaakpanel van Chocomel het ermee eens dat de vervangende ingrediënten cashew en erwteneiwit moesten worden. Zij betogen dat dankzij deze ingrediënten de plantaardige variant niet meer te onderscheiden valt van het traditioneel. 

Vegan chocomel
Oerhollandse Chocomel

Maar hoe smaakt ‘ie echt?

Dat willen wij graag even op de proef stellen. Daarom zijn wij vliegensvlug naar de Jumbo gerend om de plantaardige chocomel aan te schaffen. In het supermarktschap valt de Plantaardige Chocomel niet te missen: op het pak met de originele gele en bruine kleur staat nu ook een prachtig groen hart.

Na het afrekenen (€2,96 voor een liter) zijn wij direct doorgesjeesd naar kantoor om de nieuwe plantaardige chocomel eens voor te leggen aan ons eigen smaakpanel. Tijd voor de taste-test!

Plantaardige Chocomel review: Chocomel Vegan krijgt een 9.5

Wij hebben de plantaardige Chocomel zowel warm als koud geproefd. Bij het openen van het pak valt één ding direct op: de heerlijke geur van de plantaardige Chocomel doet niet af aan het traditioneel. We beginnen met een slokje koude Chocomel. Deze is op kamertemperatuur omdat we hem net hebben meegenomen uit de supermarkt, waar het pak niet in het koelschap staat.

We proeven direct een romige, volle smaak. Eigenlijk is iedereen het erover eens: deze plantaardige variant smaakt precies als het traditioneel. Tijd om de plantaardige Chocomel te verwarmen. De slok warme plantaardige Chocomel geeft ons direct een nostalgisch gevoel.

De smaak is nog steeds even zoet en romig. Ook de niet-vegans beamen dat ze het verschil niet proeven. Een geslaagde taste test dus! Wij geven de plantaardige Chocomel een 9.5! 

Wil je meer tips over duurzaam koken, Vegan koken en eten? Lees dan onze review Vegetarisch Gehakt: Vleesvervanger van de week

Gas besparen deze winter?

Bekijk hier onze warmtedekens