Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Tofu is een goed alternatief om vleesproducten te vervangen. Dit is niet alleen een duurzame keuze, maar dit kan ook een hele lekkere keuze zijn. Dit artikel gaat over tofu scramble! Het lijkt op een roerei maar dan gemaakt van tofu. Je kunt extra smaak toevoegen op diverse manieren.

De voordelen van tofu scrambled eggs

De meeste van ons weten dat het eten van vlees vlees geen milieuvriendelijke keuze is. Daarnaast zijn plantaardige producten een gezond alternatief voor de mens. Tofu scramble is daarom dus ook om meerdere redenen een gezonde vervanger van een normaal roerei.

Uiteraard is tofu ook een uitermate geweldige bron van eiwitten. Een portie tofu scramble bevat ongeveer 13 gram eiwit. Daarnaast is het ook een uitstekende bron van calcium, omega-3-vetten, ijzer, magnesium en vitamine B1. Een lekker en voedzaam alternatief bij het ontbijt, als lunch of op een ander moment van de dag: tofu scramble.

Eenvoudige scrambled tofu recept

Makkelijker kun je het bijna niet maken. Met maar liefst 4 ingrediënten zet jij een heerlijke tofu scramble op tafel die klaar is binnen 15 minuten! Hieronder het ‘scrambled tofu recipe’:

  • 8 ons stevige tofu;
  • ¼ theelepel zout;
  • ¼ theelepel kurkumapoeder;
  • ⅛ grondgemalen zwarte peper.

Allereerst hak je de tofu fijn en gebruik je een vork om het in hapklare stukjes te verkruimelen. Voeg wat olie toe aan de pan en zodra deze heet is, voeg je de tofu en alle andere ingrediënten toe. Dit is dus de zout, kurkumapoeder en de grondgemalen zwarte peper. Roer af en toe op middelhoog vuur gedurende 5 tot 10 minuten totdat alles gemengd is. Serveer direct je scrambled tofu! Je kunt er ook voor kiezen om verschillende soorten groenten toe te voegen aan je tofu scramble, lekker én gezond!

Tofu scramble

Vervang vlees door plantaardig!

Ben jij benieuwd waar je goede tofu kunt kopen? Je hebt al voor 1,49 lekkere veggie biologische naturel tofu.

Wil jij ook andere gerechten maken met tofu? Met deze tofu pers maak jij snel en eenvoudig de perfecte tofu klaar.

Gas besparen deze winter?

Bekijk hier onze warmtedekens