Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Eet jij regelmatig tofu en wil je daar het vocht uithalen? Dan kun je een tofu pers kopen! Het klinkt misschien wel een beetje onnodig, maar het kan erg handig zijn om je tofu op een eenvoudige manier droger en steviger te krijgen. Benieuwd hoe een tofu pers, oftewel een ’tofu press’ werkt? Lees snel verder.

Tofu pers: de beste tofu pers

Hoe gebruik je deze speciale pers?

Een tofu pers is erg handig om in huis te hebben wanneer je regelmatig tofu eet en zelf bereidt. Tofu is een sojaproduct en dat bestaat voor een groot deel uit water. Met een pers druk je snel een eenvoudig het overtollige vocht uit de tofu, waardoor de tofu droger en steviger wordt. Hierdoor kun je de tofu makkelijker op diverse manieren bereiden, zoals bakken en grillen.

Zodra je de tofu uit de verpakking hebt gehaald, plaats je het blok in de pers. Draai de pers aan, want hierdoor begint hij het overtollige vocht te verliezen. Je mag daarna zelf aanvoelen wanneer de tofu droog en stevig genoeg is en dan kun je de tofu verder bereiden.

De beste tofu pers

tofu pers BGANG

Maar welke pers moet je nou aanschaffen als je op zoek bent naar de beste tofu pers? Je kunt deze op diverse plekken aanschaffen, zoals bij winkels die huis-, tuin- en keukenspullen verkopen. Voorbeelden zijn: tofu pers blokker of tofu pers dille en kamille. Maar wat is nou de beste tofu pers?

Het best beoordeelde merk is BGANG en hij blijkt ook nog eens efficiënt te zijn in elk opzicht. Wat kun je verwachten van dit product:

  • Efficiëntie: binnen 15 minuten heb je al het vocht uit de tofu geperst.
  • Duurzaam: het product is van hoge kwaliteit en gemaakt recyclebaar materiaal.
  • Dubbele functie: je gebruikt hem niet alleen om je tofu te persen, maar ook om het te marineren.

Ook zijn er een aantal dingen bij inbegrepen na aanschaffing, zoals een e-kookboek vol met tofu recepten en video’s zodat jij gelijk kan starten. Deze zijn verkrijgbaar in de kleuren rood en groen.

Conclusie

Een speciale pers is een handige tool om sneller tofu te bereiden. Het helpt je om het vocht uit de tofu te halen zodat je het vervolgens beter kunt bereiden. Wil jij meer weten over duurzaam koken en over de beste manieren om tofu te bereiden? Lees dan snel verder: kom alles te weten over tofu.

Gas besparen deze winter?

Bekijk hier onze warmtedekens