Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ken je dat moment op de dag dat je je ineens gaat afvragen wat je moet gaan eten vanavond? Wil jij een keer een nieuw vegan recept uitproberen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Misschien heb je al wel gezocht op ‘vegan mapo tofu’, ‘mapo tofu recipe vegetarian’, ‘woks of life mapo tofu’ of ‘chinese cooking mapo tofu’. Hoe dan ook in dit artikel lees je alles over het gerecht: vegan Mapo Tofu. Een echte aanrader voor de foodies onder ons die wel een beetje tegen pittig kunnen en ook bewuster om willen gaan met eten.

Wat is Mapo Tofu?

Het gerecht komt oorspronkelijk uit China en is op veel verschillende manieren te bereiden. Normaliter wordt het in Chinese restaurants bereid met varkensvlees of soms rundvlees. Het staat vooral bekend om de pittige Mapu Todu sauce. Wij delen hier het recept van de vegan variant.

Wat zijn de Mapu Tofu ingrediënten? De Vegan Mapo Tofu is gestoofde tofu in een pittige saus gemaakt van zwarte bonen, tuinbonenpasta, hete rode peper en de populaire Sichuan-peper. Je kan het combineren met gestoomde rijst, noedels en/of gestoomde broodjes. Tegenwoordig zijn er verschillende vegan recepten te vinden, zo kun je ook een ‘eggplant Mapo Tofu’ maken of andere groenten gebruiken zoals champignons.

Vegan Mapo Tofu: mapo tofu ingredients

Het ontstaan

De Mapo Tofu is ontstaan in een buitenwijk van Chengdu, de hoofdstad van de provincie Sichuan in China. Mapo Tofu is vernoemd naar de maker van dit gerecht. De vrouw, de kokkin, had last van pokken op haar gezicht en hierdoor hebben haar gasten haar de naam Mapo Tofu gegeven. Mapo betekent letterlijk een vrouw met pokken op haar gezicht. Samen met de populariteit van dit gerecht is ‘mapo’ een soort smaak geworden die nu ook in vele andere gerechten wordt gebruikt.

Bereiding van dit pittige gerecht

Je bent snel klaar met het bereiden van dit gerecht. Dit is erg fijn voor wanneer je eigenlijk niet heel veel tijd hebt om eten te koken en rustig aan tafel te zitten, want binnen 30 minuten staat het op tafel.

Mapo Tofu ingredients:
– 400 gram gewone witte tofu
– 2 lente-uien
– 6 el bakolie
– 2½ el Sichuanese chilibonenpasta
– 1 el gefermenteerde zwarte bonen
– 2 tl gemalen chilipepers
– 1 el fijngehakte knoflook
– 1 el fijngehakte gember
– 175 ml bouillon of water
– ¼ tl gemalen witte peper
– ¼ -1 tl gemalen geroosterde sichuanpeper
– Voeg eventueel groente zoals champignons

Het zijn een aantal ingrediënten, maar je kunt in de bovenstaande video de eenvoudige bereidingswijze bekijken. Waar kun je tofu kopen? Die bestel je online of haal je bij de Jumbo bij jou in de buurt!

Wil jij ook een ander recept proberen met tofu? Dan kun je kiezen voor tofu scrambled eggs. Dit is ook erg eenvoudig te bereiden en snel klaar.

Gas besparen deze winter?

Bekijk hier onze warmtedekens