Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Vleesvervangers: De schappen liggen er mee vol. Dat vlees niet goed is voor de aarde, dat is al langer bekend. Op de markt verschenen in de afgelopen jaren tientallen alternatieven voor vlees. Maar wat is het verschil? En hoe kun je toch de juiste voedingsstoffen binnen krijgen? Hieronder benoemen we de vleesvervanger van de week: de vegetarische hamburger. Ben jij benieuwd? Lees vooral verder!

Gat in de markt

Over de afgelopen jaren is de vraag naar vleesvervangers sterk gegroeid. Door de stijgende groei ligt er gat in de markt, waar merken zoals Vivera, Valess en de Vegetarische Slager goed op inspelen! Van een plank met vleesvervangers naar een heel schap vol! Ideaal voor vegetariërs en veganisten, die hierdoor steeds meer product keuze hebben.

vegetarische hamburgers - vivera

Vlees versus vleesvervangers

Vegetarische hamburger - Vlees versus vleesvervangers

Steeds meer mensen kiezen voor deze alternatieven, omdat het een lagere impact heeft op de natuur. Een stukje vlees kost al gauw een hoop energie, landoppervlakte en water. Natuurlijk moeten we het broeikaseffect niet vergeten, die door de uitlaat van dieren, voornamelijk koeien, in de natuur terecht komt. Vleesvervangers zijn vaak de meest duurzamere keuze, aangezien de stappen van grondstoffen naar vleesvervanger korter zijn. Van de soja worden vega producten gemaakt, terwijl soja ook gebruikt wordt als voer voor varkens en andere dieren. Het kost veel meer soja om de dieren te voeden, dan een vegetarische hamburger te maken.

Vegetarische Hamburger

Een broodje hamburger is op zijn tijd erg lekker. Zowel bakken in de pan, als grillen op de barbecue. Ideaal om met weinig moeite een heerlijke maaltijd te maken. Heb je er ooit over nagedacht om voor een duurzamere optie te kiezen? Je kunt ze zelf maken aan de hand van een vegetarische hamburger recept. Of je koopt de vegetarische hamburgers in de schappen van jouw lokale supermarkt. Wil je lekker snel kunnen genieten van je vega burger? Een vegetarische hamburger bij de Jumbo bijvoorbeeld is een snelle en gezonde keuze. Om het je makkelijk te maken, hebben we een lijst gemaakt met de beste vegetarische hamburgers.

Vegetarische hamburger - Mc2 Hamburger van de Vegetarische Slager

Mc2 Hamburger van de Vegetarische Slager

De hamburger van de Vegetarische Slager is zowel sappig, als smaakvol. Vanwege een aangepaste structuur heeft de burger een heerlijke bite. Perfect voor een broodje hamburger of als stuk nep-vlees bij groentes. Ook de bereidingswijze is makkelijk. In de pan bak je de Vegetarische slager hamburger 2 minuten aan elke kant. Op de BBQ bestrijk je de burger met een beetje olie, en grill je de vegetarische burger totdat ze aan beide kanten goed warm zijn.

Voedingswaarde van de vega burger

Vaak is de vraag of je genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt met vleesvervangers. Meestal gaat het over vitamine B12 en de eiwitten. Met de Vegetarische slager hamburger hoef je je geen zorgen te maken over een vitamine B12-tekort. Het voedingscentrum geeft aan dat er in een goede voedzame vleesvervanger minimaal 0.24 microgram B12 per 100 gram moet zitten. De Mc2 hamburger van de Vegetarische Slager heeft per 100 gram burger 0.38 microgram B12.

Voor eiwitten geld het volgende: Er moet meer dan 20% eiwitten in de energie voedingswaarde zitten. In deze hamburger die vegetarisch is zit 26%. Kortom: eiwit en vitamine B12-tekort zul je niet krijgen van deze hamburgers die vegetarisch zijn.

Meer lezen over vega of vleesvervangers? Bekijk dan ook ons blogartikel over Nederlanders grootste fans van vleesvervangers in Europa. Kijk ook onze duurzaam koken blog.

Gas besparen deze winter?

Bekijk hier onze warmtedekens