Jouw duurzame nieuws op EcoToday

Gehakt, een veel gebruikt product in Lasagne, ovenschotels, het maken van gehaktballen, noem het maar op! Het is dan ook een gemis als je stopt of mindert met het eten van vlees. Maar wees gerust, anno 2022 hebben we heerlijke gehaktproducten in het vegetarische schap liggen. Wil je weten wat de aanrader is? Lees vooral verder. We bespreken de vleesvervanger van de week: Vegetarisch Gehakt.

Vandaag kijken we naar een goeie prijs-kwaliteitverhouding. Zoals de meeste mensen weten, is een vleesvervanger niet altijd de goedkoopste optie. Daarom hebben we besloten om voor een goedkopere optie te kiezen, die tevens even lekker is!

Vegetarisch gehakt van Vivera

Vivera is één van de goedkoopste vleesvervanger merken die je kan tegenkomen in het Vega schap. Ze verkopen onder andere shoarma, zalmfilet en rookworst. Ondanks dat er verschillende heerlijke producten van Vivera in de schappen liggen, is het kruimgehakt toch wel één van de favorieten.

Niet alleen is het gehakt vegetarisch, maar het is 100% plantaardig. Dus ook veganisten kunnen genieten van dit heerlijke product! Eén pak vegan gehakt is voor ongeveer twee personen en kost € 2.79. Ben je van het inslaan? Dan is Vivera het merk om in de gaten te houden in de supermarktfolders. Dit merk is namelijk regelmatig in de aanbieding!

vegetarisch gehakt - Vivera

Het vegetarisch gehakt is erg smaakvol en proef je dus zeker terug in je gerechten! De enige tip die we wel geven: In tegenstelling tot rundvleesgehakt, neemt het vegetarisch gehakt af en toe vloeistof op. Let er dus op dat als je pastasaus iets aan de droge kant wordt, je er wat extra water bij doet. Verder is er niks op dit product aan te merken.

Voedingswaardes van het vegetarische gehakt

Aan voedingswaardes is geen tekort. Het minimaal aanbevolen hoeveelheid vitamine B12, dat 0.24 microgram per 100 gram moet zijn, zit er in het vegan gehakt 0.38 microgram. Voor de hoeveelheid eiwitten is er ook niks op aan te merken. Van de 20% die er minimaal in moet zitten, zit er bij het Vivera kruimgehakt ook precies 20% in. IJzer is ook belangrijk voor de mensen die geen vlees of vis eten. Het minimum ijzer wat er per 100 gram in producten moet zitten is 0.8 milligram. Het gehakt van Vivera bevat 2.1 milligram ijzer. Kortom, ook aan alle voedingswaarde eisen zit het vegetarisch gehakt helemaal goed!

Wil je andere vleesvervangers uitproberen? Lees dan ook onze artikelen over de vegetarische hamburger en de vegetarische kroket.

Wil je meer informatie over duurzaam koken of vega? Lees dan verder op EcoToday!

Gas besparen deze winter?

Bekijk hier onze warmtedekens