Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Een vega kroket bestellen kan tegenwoordig steeds vaker in een restaurant. Er zijn groente-, kaas- en vega draadjesvleeskroketten. Vaak is de smaak hetzelfde, omdat het hoofdingrediënt niet veranderd, water gecombineerd met tarwemeel. We hebben een hoop kroketten geproefd om de lekkerste uit te kiezen. Ben jij benieuwd? Lees dan verder over onze vleesvervanger van de week: De vegetarische kroket.

Bij een vleesvervanger denk je al snel aan een vega worstje of vega ham. Ook snacks worden veel in vegetarische varianten gegeten. Zo bestaan er vega frikandellen, saucijzenbroodjes en dus kroketten. Er zijn natuurlijk verschillende vegetarische kroketten. De ene moet in de oven/airfryer, en de andere in de frituur. Voor beide bereidingsmethodes hebben we de beste kroket uitgekozen.

Mora vegetarische kroket

In samenwerking met de vegetarische slager, heeft Mora een vegetarische draadjesvlees kroket uitgebracht. Deze overheerlijke kroket gaat in de airfryer. In plaats van normaal draadjesvlees, vind je in de Mora vega kroket het draadjesvlees van de vegetarische slager, dat gemaakt is op basis van vrije uitloop kippeneiwitpoeder. Het verschil is moeilijk te onderscheiden van een normale kroket. Durf jij het aan om er eentje te proeven?

Deze Mora vega kroket gaat voor 13 minuten op 220 graden in de airfryer. Natuurlijk kan deze kroket ook in de oven, maar dan moet je helaas wel wat langer wachten. In de heteluchtoven bak je deze overheerlijke snack in 19 minuten op 220 graden gaar.

Helaas zitten er niet heel veel voedingsstoffen in deze kroket. Het eiwitgehalte is maar 7%. Ongeveer 20% eiwit moet er in vlees(vervangers) zitten. Maar schrik niet, ook normale kroketten van Mora kroket voldoen niet aan deze voedingswaarde. 12% eiwit zit er in de kroketten met rundvlees, ook veel te weinig. Houdt de Mora kroket daarom ook alleen aan als een snack, die je af en toe eet.

Vegetarische kroket - Mora

Van Dobben kroket: kaas kroketten

Van Dobben heeft ook een eigen vega kroket. Hoewel het geen échte vleesvervanger is, is de kaaskroket toch erg lekker! Deze kaaskrokketen kunnen in de airfryer en de over en dit zorgt ervoor dat de buitenste laag lekker knapperig wordt. Lekker voor de afwisseling, kun je genieten van zacht vloeiende kaas ragout van Beemster in combinatie met een krokante korst.

De voedingswaarden van deze kaas croquette valt ook een beetje tegen. Zo bevat één Van Dobben kaas kroket 7,3 gram eiwit én 19 gram vet. Maar minder lekker zal die daardoor niet smaken, want het blijft één van de favorieten!

Vega kroket: Jumbo supermarkt

Welke vegetarische kroket je voorkeur ook heeft, je vind deze bij diverse supermarkten. Koop je vegetarische kroketten bij Jumbo bijvoorbeeld, en kies uit een breed assortiment! Van een Vegetarische Slager kroket (die overigens vegan zijn), tot overheerlijke Van Dobben airfryer kroketten, of ga voor eigen merk. Je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag. Maak je eigen vegan oesterzwam kroketten bijvoorbeeld. Een heus feestje om te maken én te eten!

Wil jij meer lezen over vega of duurzaam koken? Bekijk dan ook ons artikel over de Vegetarische Hamburger.

Gas besparen deze winter?

Bekijk hier onze warmtedekens