Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Pannen: we gebruiken ze elke dag. Pannen zijn dan ook onmisbaar in de keuken. Het is daarom essentieel dat de pannen die we dagelijks gebruiken niet alleen stijlvol zijn, maar ook van goede kwaliteit. En als het even kan ook nog duurzaam. Maar wat maakt een duurzame pan? Een pan is duurzaam als deze gemaakt is van gerecyclede of duurzame materialen, vrij is van giftige stoffen en lang meegaat. Een merk zoals Primecook, dus.

Wij kregen de kans om een pan van Primecook te testen in onze eigen keuken. Lees snel verder voor onze review van deze duurzame pannen.

Over Primecook

We beginnen bij wat achtergrondinformatie over het pannenmerk. Dit pannenmerk werd opgericht door Roberto en Angelo Bossini, twee Italiaanse broers met een passie voor koken. De missie achter het merk? Sterke pannen ontwikkelen, die geproduceerd zijn met een minimale aanslag op het milieu. Zonder schadelijke stoffen, mét een anti-aanbaklaag waarmee eten laten aankoeken praktisch onmogelijk is. Gezond voor zowel de mens als de natuur.

Ecoshield antiaanbaklaag

Een van de meest opmerkelijke eigenschappen van de pannen van Primecook is de Ecoshield antiaanbaklaag. Deze antiaanbaklaag, ontwikkeld door het team van Primecook, is momenteel de enige bestaande antiaanbaklaag die volledig vrij is van schadelijke stoffen.

De anti-aanbaklaag is zelfs bij de hoogste temperaturen veilig in gebruik, in tegenstelling tot de meeste antiaanbaklagen. Bij de meeste komt namelijk bij hogere temperaturen stukjes Teflon vrij, net als PFAS, PFOA en PFTE. Dit zijn stoffen die extreem schadelijk zijn voor niet alleen de mens, maar ook de natuur. In extreme gevallen kan het innemen van deze stoffen zelfs kankerverwekkend zijn.

De Ecoshield antiaanbaklaag krast niet, is robuust en is dus gezond voor de mens. Daarnaast is eten laten aankoeken in deze duurzame pannen zo goed als onmogelijk: de gladde antiaanbaklaag zorgt ervoor dat eten dat klaargemaakt wordt zich niet hecht.

Dit maakt dat Primecook pannen perfect zijn voor koken zonder vet of olie: een stuk gezonder.

primecook
Primecook

Uitgelicht: de Primecook steelpan

Ervaring van Peter hier

Primecook pannen review: onze conclusie

Naast het duurzame imago, zijn de pannen van Primecook ook zeer geschikt als je haast hebt en toch iets wilt koken i.p.v opwarmen in de magnetron ;). Pasta is een favoriet, maar meestal duurt het erg lang voordat het water kookt. Dát was nou juist niet het geval bij de Primecook pan. Wat ons betreft dus een goede aanwinst voor je keuken!

Ben jij op zoek naar pannen die niet alleen duurzaam geproduceerd zijn, maar ook nog lang mee gaan én je kookervaring verbeteren? Dan raden wij aan om eens een kijkje te nemen naar de collectie van Primecook. Primecook biedt verschillende pannen aan: van steelpan tot hapjespan.

Wil je meer weten? Lees dan snel meer over duurzaam koken.

Gas besparen deze winter?

Bekijk hier onze warmtedekens