Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Toiletborstels zijn onmisbaar om het toilet schoon te maken. Iedereen kent de standaard plastic wc borstel wel. Maar er zijn tegenwoordig ook duurzame varianten op de markt zodat je zelfs bij het poetsen van de wc een duurzame keuze kunt maken. De materialen kunnen duurzaam zijn of het ontwerp kan ervoor zorgen dat je bijvoorbeeld minder water gebruikt. Op deze pagina vind je drie keer een duurzame wc borstel!

Wc borstel duurzaam

Zoek jij naar ‘duurzaam borstel’ voor in het huishouden? Dan kom je tegenwoordig veel verschillende type borstels tegen. Bij een wc borstel is het lastiger om een borstel te vinden met duurzame materialen, maar een borstel kan zich ook onderscheiden door de vorm, waardoor het veel effectiever schoonmaakt en daarmee bespaar je water én schoonmaak middel. Een wc borstel duurzaam? Op deze manier dus wel.

C.C Hansen Toiletborstel – duurzaam houten borstel

Deze plasticvrije wc borstel en houder zijn een duurzame keuze. De duurzame wc borstel van CC Hansen bestaat uit verschillende materialen. De steel is gemaakt van 100 % FSC gecertificeerd beukenhout en de borstel van varkenshaat bevat 100% mexicaanse vezels. De houder is van glas.

Deze duurzaam houten borstel gaat lang mee en is ook nog eens goed voor het milieu. Het FSC®-merk op houtproducten is de garantie dat je duurzaam hout koopt. In een FSC®-bos wordt niet meer hout gekapt dan het bos kan reproduceren en het garandeert ook dat dieren en planten worden beschermd.

duurzaam houten borstel

Roegaarden wc borstel met houder – siliconen

Deze flexibele en compacte wc borstel is gemakkelijk te reinigen danzkij de siliconen borstel en je daarmee kun je ook achter de randen en op moeilijke bereikbare plaatsen het toilet goed reinigen. Hierdoor verbruik je minder schoonmaakmiddel en water per reinigingsbeurt. Dankzij het duurzaam siliconen materiaal blijft er nagenoeg geen vuil achter. Daarnaast is de borstel ook gemakkelijk met water af te spoelen en heeft het een lange levensduur. Door deze eigenschappen is dit een milieubewuste keuze en kun je lang plezier hebben van deze duurzame wc borstel.

duurzame wc borstel

Sanimaid Paris Toiletborstel met Houder Hangend

De Sanimaid Paris Toiletborstel met Houder Hangend is een duurzame wc borstel die zichzelf niet zozeer onderscheidt door duurzame materialen, maar doordat je er veel effectiever mee kan schoonmaken en daarmee water en schoonmaakmiddel bespaart. 

Toiletreinigers behoren tot de meest agressieve chemicaliën, dus daar wil je het liefst zo min mogelijk van gebruiken. Wat dat betreft is deze innovatieve duurzame wc borstel een uitkomst. Deze beschikt namelijk niet over haren maar over een slim vormgegeven oppervlak, waarmee hetzelfde reinigende effect is te bereiken. Je kan hiermee tijdens het schoonmaken zelfs op plekken komen waar je met een gewone wc borstel niet kan komen. 

Deze hygiënische wc-borstel verwijderd tot 99% van alle bacteriën die op de borstel terechtkomen. De houder klik je vast aan de wand. Het materiaal van de toiletborstel is waterafstotend waardoor er geen toiletwater op de grond of in de houder terecht komt. 

Sanimaid Paris Toiletborstel

Duurzaam het toilet schoonmaken

Een duurzame borstel kan duurzaam zijn dankzij de materialen die gebruikt zijn , zoals bij de duuzaam houten borstel. Daarnaast kan een wc borstel goed voor het milieu zijn dankzij het vernieuwde ontwerp. Deze wc borstels gaan vaak lang mee en verbruiken minder water en schoonmaakmiddel.

Maar behalve de schoonmaakborstel zelf moet natuurlijk ook het schoonmaakmiddel onder de loep worden genomen. Lees meer hierover in ons artikel over schoonmaakmiddelen.Schoonmaakmiddelen zijn berucht om hun milieu impact dus als je hier kiest voor groene milieuvriendelijke alternatieven bereik je een enorme milieuwinst. 

Lees hier over duurzaam in huis.

Gas besparen deze winter?

Bekijk hier onze warmtedekens