Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Wil je je huis binnen of buiten verven, en maar wil je wel graag letten op het milieu? Dan kan het een goed idee zijn te kiezen voor natuurlijke verf, ofwel duurzame verf. Maar wat is duurzame verf nu eigenlijk? Natuurlijke verf en duurzame verf zijn gemaakt uit herwinbare grondstoffen. Natuurlijke verf is ideaal om je woning mee te schilderen, zowel binnen als buiten. Een groot voordeel van natuurverf is dat het damp-open en vochtregulerend is. Het resultaat hiervan is dat je een aangenaam binnenklimaat krijgt.

Het vocht in je huis wordt namelijk eenvoudig opgenomen en afgegeven. Hierdoor heb je niet langer last van vochtige muren, afbladderen en muffe luchtjes doordat het vocht niet weg kan. Ook de groei van schadelijke schimmels wordt vermeden

Opzoek naar goede duurzame verf en beits voor buiten en binnen

Wij snappen dat je geïnteresseerd bent in duurzame verf,  maar wat is duurzame verf

Wijzonol Dekkend Tuinbeits

Wijzonol Dekkend Tuinbeits is een professionele Tuinbeits met onverwoestbare eigenschappen. Deze verf is een op-en-top houtbeschermer en dus de perfecte duurzame verf voor buiten. 

De houtbeschermer onderscheidt zich door een optimale bescherming tegen intensieve zonbelasting. Dit komt door de speciale UV-filter. 

Daarnaast heeft de houtbeschermer een hoog vochtregulerend vermogen. Je kan de Wijzonol Dekkend Tuinbeits gebruiken als verf voor buiten en als u uw tuinhout en meubelen wilt beschermen tegen weersinvloeden zoals storm, regen en zon.

Finess Duurzame Verf

Deze Finess muurverf is voor een duurzame afwerking van buitengevels, muren en plafonds in woon- en slaapkamer, keuken en badkamer. Deze muurverf is een goede verf voor buiten en binnen. 

Deze duurzame verf is een zeer dekkende, schrobvaste en matte muurverf. De droogtijd van deze verf is 6 uur en het rendement is 1m2 per liter.

Linitop Solid Beits

De Linitop solid is een duurzame, extreem weerbestendige houtbescherming met UV-filter. Geschikt voor maatvast houtwerk binnen en buiten. Deze duurzame verf voor buiten heeft een dubbele laag bescherming voor een duur lange weerstand. 

Deze verf is geschikt voor hout en heeft een droogtijd van 4 uur. Daarnaast is deze natuurlijke verf krasvast. Het rendement van deze verf is 10m2 en heeft een inhoud van 1 liter.

Levis Ambiance duurzame verf

Levis Ambiance is een uniek assortiment muurverven, lakken en effectverven met een superieure kwaliteit. Deze duurzame verf voor buiten en binnen heeft alles wat je nodig hebt om jouw kamer helemaal een nieuwe look te geven. Dit komt doordat deze verf een HD colour technologie heeft die elke muur tot leven brengt.

Deze unieke formule bevat sterke kleurpigmenten die ervoor zorgen dat jouw muur een mooie, diepe kleur heeft die niet zal vervagen. Het dekvermogen van deze verf voor binnen en buiten is 12m2 per liter en is overschilderbaar na 4 á 5 uur.

Natuurlijke verf: Copperant Pura Grondverf

De Copperant Pura Multiprimer is een universeel, toepasbare, extreem sneldrogende, biobased hechtprimer of grond verf die je binnen en buiten kan toepassen. Deze duurzame verf voor buiten en binnen is een watergedragen hechtprimer op basis van plantaardig bindmiddel en andere natuurlijke grondstoffen. 

Je kan deze verf gebruiken voor ondergronden of voorlak zoals hout, steen, ijzer en kunststof. Je kan deze verf goed schuren, snel overschilderen en gemakkelijk verwerken dankzij de goede dekking en vullende eigenschappen van deze natuurlijke verf. De droogtijd van deze duurzame verf is 0 uur en het rendement is 14m2 per liter.

Duurzame verf maken met natuurlijke materialen

Wil je 100% de natuurlijke kant op gaan? Dan kan je ook altijd natuurlijke verf maken. Zelf verf maken met natuurlijke materialen kan op verschillende manieren. Veel huis, tuin en keukenmiddelen kun je gebruiken voor het zelf maken van natuurlijke verf. Denk hierbij aan producten zoals bloem, poedersuiker en natuurlijke kleurstoffen van bijvoorbeeld paprikapoeder. In de video hieronder zie je precies hoe je dit doet. 

Andere duurzame opties

Wil je nou meer duurzame opties weten, check dan de Ecotoday website. Hierop vind je artikelen over elektrische kookplatenduurzame zonnepanelenduurzame tassenduurzaam in huis en nog veel meer!

Gas besparen deze winter?

Bekijk hier onze warmtedekens