Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Nu de koude en donkere maanden voor de deur staan zullen we steeds vaker kaarsen branden. Ook hier zijn duurzame varianten van te koop die volledig plantaardig zijn. Deze kaarsen zijn dan biologisch afbreekbaar en geproduceerd zonder stoffen die schadelijk zijn voor het milieu.

Kaarsen zijn niet vegan als ze bestaan uit stearine, wat van oorsprong gemaakt wordt van rundvet. Ook bijenwas kan gebruikt worden voor de stevigheid. Daarnaast wordt er vaak paraffine gebruikt als brandmiddel.

Duurzame kaarsen: Vegan kaarsen kopen of Vegan kaarsen maken

Hoewel dit een vegan ingrediënt is, wordt paraffine gemaakt van aardolie. Dit is geen duurzame grondstof en daarnaast komt er bij de verbranding fossiele CO2 vrij wat bijdraagt aan het broeikaseffect. Goed nieuws: er zijn ook natuurlijke alternatieven! Bijvoorbeeld kaarsen gemaakt van sojawas of raapzaadolie. 

Het is daarnaast ook mogelijk om zelf vegan kaarsen te maken. Er zijn hier online verschillende video’s over te vinden, vooral als je Engelse zoektermen gebruikt.

Vegan kaarsen: Crystl Candles geurkaarsen zijn de kaarsen lange brandduur van dit jaar

Deze kaarsen zijn petroleumvrij, ftalaatvrij en 100% veganistisch en handwerk gemaakt met passie en liefde. De kaars staat bij ons in de lijst omdat het een brandtijd heeft van maar liefst 60 uur en zeer goede reviews.

Deze kaarsen zijn gemaakt van exclusieve oliën uit Frankrijk waarvoor geen enkel dierlijk product is gebruikt. Ook helemaal niet nodig natuurlijk voor een kaars (en eigenlijk alles, maar daar hebben wij het nu niet over).

Kaarsen Vegan: Ella Green Decoratie Kaarsen

Deze kaarsen passen perfect bij elk interieur en zien er erg fraai uit. Ook deze kaarsen zijn natuurlijk 100% vegan. Branduren zijn door de vorm verschillend. Het hangt namelijk af van hoe de kaars brand.

Aangezien deze kaarsen niet helemaal egaal branden, valt het te adviseren om er een schaaltje bij te kopen of die eronder te zetten als je er één hebt.

Lastig te vinden: de Lange kaarsen Vegan

Wij hebben flink moeten zoeken naar Lange vegan kaarsen en hebben uiteindelijk maar één aanbieder kunnen vinden. Tips zijn van harte welkom!

Check even goed wat er op de verpakking staat van deze producten. Wij zouden dit namelijk erg graag willen weten want wij kunnen het voor deze kaarsen niet goed checken tot dusver. Mocht je er achter zijn dan stellen wij het zeer op prijs als jullie ons dit door kunnen geven.

Huishoudskaarsen nodig? Koop hier je vegan waxinelichtjes

Gek genoeg zijn de Waxinelichtjes van de Hema één van de weinige goede opties voor Vegan Huishoudskaarsen of vegan waxinelichtjes. Deze worden verkocht in hun winkels of via de Jumbo.

Waarom kiezen voor Vegan? Check deze video

Duurzame kaars gevonden?

Heb jij interesse in nog meer duurzame lifestyle-producten? Bekijk dan de pagina over duurzaam cadeau! Lees dan hier verder. Wil je meer weten over andere duurzame winkels? Lees dan hier verder.

Gas besparen deze winter?

Bekijk hier onze warmtedekens