Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Het is bijna zover: vaderdag. De dag waarop alle papa’s wat meer op prijs gesteld worden. Wij belonen onze vaders met een uitje, etentje of een van de vaderdag cadeaus. Toch blijft het lastig… Voor je het weet staat vaderdag weer voor de deur en moet je weer haasten om een goed cadeau te scoren. Het bedenken van een origineel cadeau wordt ieder jaar een beetje lastiger.

Bovendien wil je waarschijnlijk ook een beetje letten op het milieu en iets kopen wat toch ook een beetje duurzaam is. Dat snappen wij volledig. Daarom hebben wij het internet al voor je afgezocht naar een duurzaam, maar toch hip vaderdag cadeau. Lees snel verder voor onze ideeën.

Duurzaam vaderdag cadeau: ZustainaBox

De ZustainaBoxen zijn cadeaupakketten gevuld met duurzame producten. Duurzaam, lekker origineel en er zit hoe dan ook iets leuks tussen voor vader lief.

Al die nieuwe producten zijn misschien een beetje wennen, maar het ontdekken en proberen is al een heel leuke ervaring op zichzelf!

Voor alle soorten vaders is er wel wat te vinden. Voor de kook fanaten, de helden op sokken, de borrelaars en de koffieleuten. De prijzen vallen tussen €14 en €50.

vaderdag cadeau - ZustainaBox
vaderdag cadeau - sportief

Hip Vaderdag cadeau: Cadeau voor Vaderdag voor de sportievelingen

Is jouw vader een echte sportieveling? Dan is dit wel een goed cadeau voor vaderdag. Dit is een pakket met vegan en biologische sportvoeding. Daarmee geef je die man net het extra zetje dat hij nodig heeft om zijn top conditie vol te houden.

Dit is niet alleen goed voor de wereld, maar ook een stuk gezonder voor de mens. Ook is dit een hip Vaderdag cadeau dat lekker praktisch is en niet zomaar een hebbedingetje dit binnen twee jaar in de prullenbak verdwijnt. Dit pakket is €33.

Duurzaam vaderdag cadeau idee: Duurzaam bier

Jazeker, duurzaam bier. Klinkt wel een beetje apart niet? Maar het bestaat echt en welke vader houdt er nu niet van bier! Brouwerij De Leckere in Utrecht is de plek waar je moet wezen. Of de webshop als je niet in de buurt woont uiteraard.

Hier wordt er speciaal bier gebrouwen met alleen pure ingrediënten en een duurzaam brouwproces doordat ze 100% groene energie gebruiken. Met hun ruime assortiment aan cadeau pakketten zit er voor iedereen wel wat lekkers tussen.

Uiteraard kan je ook losse biertjes bestellen of gewoon een cadeaubon! De pakketten variëren tussen de €10 en de €40.

vaderdag cadeau - Duurzaam bier
boek duurzaamheid - Dit gebeurt er als je duurzaam gaat leven

Orgineel Vaderdag cadeau duurzaam: Boekenwurmen opgelet

En natuurlijk is er ook voor de boeken verslindende vaders wat leuks gevonden. ‘Dit gebeurt er als je duurzaam gaat leven’ is een boek dat op een gevatte en humoristische manier alle misverstanden over de duurzame lifestyle aan de kant schuift en je aan het denken zet, zonder een oordeel te vellen over andere leefstijlen.

Ideaal voor de vaders die zelf graag meer willen leren over duurzaamheid of voor het kind dat graag de ouders een zet in de duurzame richting wilt geven. Dit boek is te krijgen voor €21.

Ps: Wil je nog wat duurzamer doen? Dan is er ook een luisterboek voor €15 en een e-book voor maar €10! Scheelt papier en je houdt wat geld over!

Leuk Vaderdag cadeau: Voor de zoetekauw (en toch duurzaam), Tony Chocolonely

Een doosje met mini chocolaatjes voor de snoepkonten. Gewoon een leuk en verantwoord cadeau, dat ook nog een beetje budget vriendelijk is!

Tony Chocolonely staat bekend om hun passie voor fairtrade en is dus zeker duurzaam te noemen. Goed voor de wereld, misschien iets minder voor de mens. Maar hé, af en toe snoepen moet kunnen toch? Deze Tiny’s mix heb je al voor €11.

vaderdag cadeau - Tony Chocolonely mini mix
vaderdag cadeau - giftset van Kaerel

Uniek vaderdag cadeau: De klassieker, maar dan beter

Dé klassieker voor mensen die het eigenlijk niet weten: een cosmetica pakketje van shampoo, douchegel en deodorant. Veel vaders zullen wel een hele verzameling aan douche producten hebben die ze bewaren om weer een keer aan iemand anders cadeau te doen.

Maar er zijn vast ook genoeg vaders die helemaal geen bezwaar hebben tegen het krijgen van cosmetica. Deze giftset van Kaerel bestaat uit shampoo, douchegel en deodorant die, quote, “crap free” zijn.

Een praktisch en duurzaam cadeau voor de vaders die wel graag wat extra aandacht aan self-care besteden. Deze set kost €18.

Zit hier nog steeds niks tussen wat je leuk lijkt? Stel dan zelf een cadeau samen! Organiseer een duurzaam uitje of een etentje bij een zero waste of organisch restaurant. Je kan ook zelf een leuk pakket samenstellen. Kijk dan goed naar de merken van de producten en koop zoveel mogelijk lokaal. Dan heb je zo je eigen Vaderdag cadeau samengesteld. Of lees verder over duurzaam cadeau.

Jouw Cadeau vaderdag gevonden? Vaderdag cadeau maken of Vaderdag Cadeau knutselen is ook een optie

Wij helpen je altijd met vaderdag cadeau (opa kan ook natuurlijk). Maar het is natuurlijk ook mogelijk om zelf iets te knutselen van gebruikte materialen. Dat is natuurlijk altijd de beste optie voor het klimaat.

Ben jij benieuwd hoe je verder nog kan verduurzamen in het dagelijks leven? Bijvoorbeeld bij je interieur? Lees dan ook Duurzaam interieur; handig tips en weetjes.

Gas besparen deze winter?

Bekijk hier onze warmtedekens