Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

We schreven al eerder over de beste duurzame alternatieven om je dagelijkse routine een stukje groener te maken. Om je alvast een eindje op weg te helpen zetten we de leukste duurzame producten op een rijtje. Zo ben je binnen no-time een stuk groener bezig!

Wat zijn duurzame producten?

Bij de productie van duurzame producten wordt er gelet op verschillende zaken. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar het transport, het gebruik van biologische ingrediënten en het elimineren van plastic in de verpakking. Duurzame producten zijn daardoor een belangrijk onderdeel van duurzaam consumeren.

Onze favoriete duurzame producten

1. Oceonics tandpasta tabletten

De tandpasta tabletten van Oceonics maken het makkelijk om zero-waste je tanden te poetsen! Ze worden geleverd in een kartonnen doosje dat makkelijk gerecycled kan worden. Zo neemt het weinig ruimte in en kun je het ook op reis makkelijk meenemen in je handbagage.

Duurzame producten - Oceonics tandpasta tabletten

De tabletten zijn verkrijgbaar in verschillende varianten, zowel met als zonder fluoride. Het is in het begin een beetje raar, maar je went al snel aan het gebruik van deze handige tabletten!

2. Ecowize food wraps

Gebruik jij ook nog steeds plastic of aluminiumfolie om je eten in te bewaren? Deze food wraps van bijenwas zijn een duurzaam en herbruikbaar alternatief. De wax food wraps komen in een setje van 5 met 3 verschillende afmetingen. Zo is er altijd wel een passende verpakking dankzij de wrap food.

Duurzame producten - Ecowize food wraps

Je kunt de food wrap reusable gebruiken om je lunch in te verpakken, of om overgebleven fruit en groente in de koelkast in te bewaren. Door ze warm te maken tussen je handen kun je ze in elke vorm vouwen. Maak ze schoon met een beetje koud water.

3. Tinktura shampoo bar

Vaste shampoos worden steeds populairder. En dat is niet zo gek! Jaarlijks worden er in Nederland miljarden plastic flessen en verpakkingsmaterialen weggegooid. Het grootste deel hiervan wordt niet eens gerecycled.

shampoo bar

Met een shampoo bar was je je haar zonder hierbij steeds plastic te moeten gebruiken. Een pluspunt: de shampoo bars zijn veel geconcentreerder omdat ze nauwelijks water bevatten. Zo doe je veel langer met één shampoo bar dan met een normale fles shampoo. Een goede manier om het milieu te redden én geld te besparen!

Deze 2-in-1 shampoo en conditioner is vegan, niet getest op dieren, en vrij van parabenen en siliconen.

4. Bamboozy herbruikbare wattenschijfjes

De zachte wattenschijfjes van Bamboozy zijn inmiddels erg geliefd! De katoenen watten schijfjes zijn herbruikbaar en kun je gewoon in de was gooien met het bijgeleverde waszakje zodat ze weer klaar zijn voor gebruik. Zo is het niet meer nodig om iedere maand nieuwe wattenschijfjes in een plastic verpakking te kopen.

Duurzame producten - Bamboozy herbruikbare wattenschijfjes

Ze zijn verkrijgbaar in wit of zwart en worden geleverd met een houder die ook nog eens mooi staat in je badkamer. Toch liever alleen de herbruikbare wattenschijfjes kopen zonder de houder? Die vind je hier.

5. MyCup herbruikbare menstruatiecup

Wat is een menstruatiecup? Dit is een siliconen cup die je inbrengt tijdens de menstruatie. Dankzij de menstruatiecups hoef je nooit meer onverwachts een sprintje naar de supermarkt te trekken. De cup is makkelijk te steriliseren met heet water en bevat in tegenstelling tot reguliere menstruatieproducten geen nare of gevaarlijke stoffen.

 herbruikbare menstruatiecup

Het kan de eerste paar keer wat onwennig zijn. Maar je raakt al snel gewend aan het gemak. Zo hoef je geen wegwerpproducten meer te kopen en kun je weer vrij bewegen. Omdat de beste menstruatiecup wel 8 uur lang kan blijven zitten, hoef je je er de hele dag niet over na te denken.

Wil je blijven lezen over duurzame producten? Ga dan verder met duurzame cadeau’s.

Gas besparen deze winter?

Bekijk hier onze warmtedekens