Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Duurzame agenda’s zijn ideaal voor de persoon die het analoge gevoel wil van een fysieke agenda, maar ook zijn duurzame steentje wil bijdragen. Onthoud jij je afspraken en to do’s het beste als je deze fysiek opschrijft, maar wil je geen papier verspillen? Dan zijn de volgende agenda’s dé keus voor jou.

Duurzame agenda #1: GreenStory GreenBook agenda uitwisbaar

duurzame agenda - GreenStory GreenBook uitwisbare agenda

Met keuze uit meer dan tien verschillende designs is the green book een stijlvolle en duurzame oplossing voor het efficiënt plannen van jouw weken.

Deze agenda is heeft uitwisbare en uitwisselbare pagina’s. Zo kun je de agenda helemaal aanpassen naar jouw voorkeuren. Omdat je de pagina’s eenvoudig weer uitwist, kan je de pagina’s blijven gebruiken en bespaar je hiermee gemakkelijk papier. Extra duurzaam dus. 

Duurzame agenda #2: Bambook agenda

Nog een herbruikbare agenda. De duurzame agenda van Bambook maakt jouw week plannen leuker en gemakkelijker. Door de uitwisbare pagina’s kun je flexibel jouw week aanpassen en het tegelijkertijd overzichtelijk houden.

Met de 56 weekoverzichten kun je de agenda elk jaar (en een beetje) gewoon opnieuw gebruiken. Dus is de agenda vol na een jaar? Wissen maar, want je kunt hem zo weer opnieuw gebruiken.

Deze duurzame agenda is beschikbaar in 2 designs.

duurzame agenda - Bambook

Duurzame agenda #3: Komoni agenda

duurzame agenda - Komoni agenda

Duurzamer kan het bijna niet. De agenda van Komoni is gemaakt van 100% gerecycled papier en heeft een houten kaft.

De houten kaft is gemaakt van MDF-hout. Dit is hout uit duurzame en bewaakte bossen. Als je de agenda helemaal hebt volgeschreven kun je de agenda ook weer aanvullen met nieuw gerecycled papier. 

De agenda is gemaakt om jaren mee te kunnen en kan dan ook tegen een stootje. Kies uit verschillende ontwerpen, zoals deze met wereldbol. Lekker makkelijk duurzaam, deze agenda.

Duurzame agenda #4: Moyu agenda

Het klinkt misschien gek, maar de agenda is gemaakt van steenpapier. Steenpapier is een boom vrije oplossing voor papier en wordt gemaakt van gemalen steen, of calcium carbonaat.

Met de meegeleverde, speciale pen kun je schrijven op het steenpapier en met het wis doekje kun je het schrift ook weer uitvegen. Ook deze agenda kun je weer hergebruiken. Zo hoef je slechts één keer een duurzame agenda te kopen.

duurzame agenda - Moyu agenda

Duurzame agenda #5: Kokonote agenda

duurzame agenda - Kokonote agenda

De Kokonote agenda is gemaakt van FSC-gecertificeerd papier. Deze agenda wordt geleverd in een maïszak die biologisch afbreekbaar is en dus niet van plastic is voorzien.

Er is ook genoeg keuze uit vele kleurrijke kaften, zodat jij dé agenda kan vinden die helemaal bij jou past.

Deze agenda bevat pagina’s die jou helpen beter te plannen, zoals een maandoverzicht, gelinieerde pagina’s en vakjes voor bonnetjes. Ook zitten er meerdere pagina’s met stickers bij. Hoe plan jij je week in?

Helaas is deze momenteel niet op voorraad.

Duurzame agenda #6: Ciak agenda

Deze handgemaakt in Italië en gekaft met gerecycled leer agenda geeft de Ciak agenda een chique en zakelijke uitstraling. Deze agenda kun je dan ook gerust meenemen naar je werk en naar je meetings.

De kaft van deze duurzame agenda kan tegen een stootje, en is minimaal ingericht met een maand- en weekoverzicht.

Deze agenda heeft verschillende chique kleuren, zoals donkerrood en duifblauw.

duurzame agenda - Ciak agenda

Duurzame agenda #7: Yob en Tom

duurzame agenda - Yob en Tom

Hou jij ervan om je eigen agenda precies vorm te geven zoals jij graag hebt? Dan is deze duurzame bullet journal iets voor jou.

Wat is een bullet journal? Hiermee maak je zelf weekoverzichten, track verschillende doelen en laat je creativiteit de vrije loop.

Ben je op zoek naar een agenda van leer? De kaft is gemaakt van vegan leer en een elastische sluiting. Naast het mooie en subtiele design is de binnenzijde gemaakt van duurzaam geproduceerd papier.

Meer leren over duurzaamheid?

Deze video legt nog eens haarfijn uit wat duurzaamheid nu precies is

Wil je je duurzame back-to-work uitrusting compleet maken? Bekijk dan ons overzicht van duurzame drinkflessen. Of klik hier voor meer informatie over duurzame cadeau’s.

Gas besparen deze winter?

Bekijk hier onze warmtedekens