Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Zoek je een duurzaam kraamcadeau voor een ander of voor jezelf? Of je nu zelf zwanger bent, of iemand in je omgeving is in verwachten. Het blijft speciaal. Dat soort momenten wil je koesteren met een bijzonder kraamcadeau. Een kraamcadeau die duurzaam is? Ja, zelfs een kraamcadeau geven kan tegenwoordig milieuvriendelijk! Maar wat zijn nou echt leuke duurzame cadeautjes om te geven voor aanstaande ouders? Wij geven je wat leuke tips.

Kraamcadeau voor meisjes en jongens

De onderstaande ideeën zijn leuk als kraamcadeau voor meisjes, maar ook super leuk als kraamcadeau voor jongens. Het fijne van deze natuurlijke kraamcadeau’s is dat er altijd wel iets tussen zit dat in de smaak gaat vallen. Bekijk onderstaande tips en raak geïnspireerd!

Een ‘Mijlpaaldeken‘ van Little Moon

Elke ouder kent het wel: het ene moment ligt je baby nog in de wieg, en voor je het weet kan hij of zij al lopen. Vanaf de seconde dat je baby is geboren zullen de mijlpalen zich in rap tempo opvolgen. Met een origineel kraamcadeau zoals dit mijlpalendeken kun je de mijlpalen beter vastleggen en te koesteren. Hoe leuk is het als je over een paar jaar terug kan kijken op de eerste levensfase van je kind? Bovendien is het een duurzaam kraamcadeau. Het biologische katoen is 100% GOTS-gecertificeerd.  Dit betekent dat bij de productie van onze stoffen er geen gebruik wordt gemaakt van chemicaliën en pesticiden. Beter voor de aarde, maar ook voor de kleine!

duurzaam kraamcadeau - Mijlpaaldeken

Daddaa Baby duurzaam kraamcadeau pakket

Duurzaam kraamcadeau - pakket

Aanstaande ouders maak je altijd blij met een leuk kraamcadeau pakket vol met praktische spulletjes die de aanstaande ouders in de geboorteperiode hard nodig zullen hebben. Wij selecteerde deze duurzame cadeauset, omdat deze is gemaakt van duurzaam beukenhout en organisch katoen. Ook is het beukenhout FSC-gecertificeerd. Een natuurlijk kraamcadeau die duurzaam én praktisch is!

Naïf Natuurlijke Miniset

Een duurzaam kraamcadeau pakket dat handig is voor onderweg? De Naïf Mini Set is ideaal voor onderweg en op vakantie. Deze crèmepjes zijn verpakt in handig reisformaat, dus nemen weinig ruimte in beslag in de tas. De verpakking is vrij van plastic en is 100% vegan. Daarnaast is het allergeenvrij, dermatologisch getest en heeft het een zachte geur. Heerlijk voor baby en ouders!

Duurzaam kraamcadeau - Naïf Natuurlijke Miniset

Origineel kraamcadeau: snoozebaby geboortecadeau set

Duurzaam kraamcadeau - snoozebaby geboortecadeau set

Een mooi geschreven kaartje met een zachte knuffeldoek, uiteraard gemaakt van gerecycled polyester en organisch katoen. In plaats van een appje, SMS´je of een Facebook bericht, is dit net wat persoonlijker om de kersverse ouders te feliciteren met hun nieuwe wondertje! Een super leuk kraamcadeau om te geven en te krijgen.

Duurzaam kraamcadeau: hydrofiele doeken set van twee 

Geen ouder kan genoeg hydrofiele doeken in huis hebben. Omdat het in een set komt, is het een leuk kraamcadeau voor een tweeling. Zowel baby'(s) als ouders zijn er dol op: Veelzijdig en perfect voor in de commode, de kinderwagen of als knuffeldoek. De hydrofiele doeken hebben een keurmerk van de Global Organic Textile Standard, wat betekent dat ook dit een duurzaam product is. Een leuk kraamcadeau voor mama én papa. Shoppen maar!

duurzaam kraamcadeau - hydrofiele doeken set van twee

Ben jij benieuwd naar meer duurzame producten of duurzame tips? Lees dan Zo stap je over naar milieuvriendelijke cosmetica: 5 tips van Bamboozy.
Of lees je liever verder over meer ideeën voor een cadeau? Lees dan duurzaam cadeau.

Gas besparen deze winter?

Bekijk hier onze warmtedekens