Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Dopper staat nu al bekend als de duurzaamste drinkfles van Nederland, maar krijgt een nog duurzamere upgrade. De drinkflessen van dopper worden nu namelijk ook circulairder. Momenteel worden er concrete stappen gezet door de samenstelling van het product te verbeteren, zo meldt Change.inc. Het Nederlandse bedrijf heeft daarmee de Cradle to Cradle Certified Gold status behaald.

Nieuw Dopper model

Recentelijk werd er een nieuw Dopper model gelanceerd. Dit nieuwe model is volledig recyclebaar en bestaat voor 85 procent uit herbruikbare materialen. Dat maakt de nieuwe Dopper de allereerste drinkfles ter wereld met een gouden circulariteitscertificaat. Zij kregen dat certificaat van het Cradle to Cradle keurmerk. Daarvoor werd Dopper getoetst op een hele lijst duurzaamheidspunten, in vijf verschillende categorieën waarbinnen bijvoorbeeld werd gekeken naar specifieke bedrijfsprocessen en de positieve impact van het bedrijf op duurzaamheid. Deze nieuwe certificering is het bewijs dat de Dopper-fles is gemaakt met het “grootst mogelijke respect voor de planeet”, zegt Dopper zelf. Vanaf het het ontwerp en de materialen tot en met het einde van de levensduur: letterlijk elk aspect voldoet aan de strengste duurzaamheidsnormen. Zo gaat Dopper op weg naar een circulaire bedrijfsvoering. Het doel is om binnenkort alle flessen op het niveau van een Goud certificering te krijgen.

Gerecyclede fles

De nieuwe Dopper bestaat nu voor 15 procent uit gerecycled plastic. Nog eens 70 procent komt uit plantaardige afvalmaterialen, denk aan zonnebloem, koolzaad of mais. Aan de looks van de fles valt het niet af te lezen dat de fles duurzamer is, ook blijft de kwaliteit die men gewend is van Dopper hetzelfde, laat Dopper weten in een persbericht.

Nog een duurzaam voordeel aan de nieuwe Dopper fles: alle flessen van de nieuwe lijn zullen volledig lokaal geproduceerd worden in Nederland. De Dopper fabriek maakt tevens enkel gebruik van duurzame energie en zelfs het water wordt hergebruikt. Om verdere emissies te voorkomen, worden de flessen in zo’n zestig Nederlandse steden op duurzame wijze met de fiets bezorgd.

Foto: Dopper

Wil je meer duurzaam nieuws lezen? Lees dan Huurders Den Bosch maken eigen duurzame wijk