Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

DHL, een van de meest vooraanstaande pakketbedrijven, heeft grote plannen waarmee het bedrijf in de aankomende jaren flink kan verduurzamen. Het bedrijf trekt namelijk 100 miljoen euro uit. Onder andere voor gloednieuwe elektrische bestelwagens en een nieuw sorteermagazijn in Zwolle. Deze investering zal er volgens het bedrijf voor zorgen zeker 65 procent van de bestelwagens binnenkort uit elektrische voertuigen bestaat.

DHL investeert 100 miljoen

DHL, de internationale dochteronderneming van Deutsche Post DHL, doet een flinke investering. En niet zomaar een investering, maar een investering die de duurzaamheid van het bedrijf goed omhoog gaat krikken. Er worden in de aankomende jaren namelijk zeker vijfhonderd extra elektrische bestelbussen aangeschaft door DHL. Naar eigen zeggen zal daarmee 65 procent van alle DHL-bussen geëlektrificeerd zijn. Ook gaat een groot deel van de investering naar een nieuwe sorteerloods in Zwolle. Het nieuwe pand, dat een oppervlakte van 21.000 vierkante meter krijgt, moet een centraal punt worden voor leveringen aan zogeheten CityHubs.

De CityHubs zijn locaties aan de rand van Nederlandse steden vanwaaruit elektrische bezorgbussen of fietsen de pakketjes op de eindbestemming afleveren. DHL heeft al aangekondigd dat het nieuwe sorteercentrum volledig gebouwd wordt volgens de BREEAM-richtlijnen. Dat is een betrouwbaar duurzaamheidscertificaat voor bouwprojecten, waarmee DHL de duurzaamheid van het pand verzekert. De nieuwe locatie wordt bovendien volledig vrij gasgebruik opgeleverd. Het nieuwe sorteercentrum moet in de tweede helft van 2025 helemaal klaar zijn, meldt DHL, dat verwacht dat het dan 200.000 pakketten per dag kan verwerken. Het bedrijf trekt hier in totaal 100 miljoen euro voor uit.

DHL en duurzaamheid

DHL meldt dat zij, als het grootste logistieke bedrijf ter wereld, diens verantwoordelijkheid wil nemen om binnen de sector een voorbeeld te stellen en voorop te lopen in duurzaamheid. Dat betekent onder andere dat het bedrijf zich inzet om de CO2-uitstoot te verlagen en de hoge normen te stellen als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen en bestuur.

In april 2023 opende DHL al een klimaatneutrale CityHub in Groningen. Deze CityHub is helemaal gasloos en bovendien voorzien van zonnepanelen, waarmee de 27 elektrische bestelauto’s die vanuit deze locatie pakketjes bezorgen opgeladen kunnen worden.

Wil je meer duurzaam nieuws lezen? Lees dan Wek je eigen energie op in Amersfoort