Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Wereldwijd gebruikt 91,89% van de bevolking Google als zoekmachine. Andere zoekmachines doen al jaren een poging om hier een deel vanaf te snoepen. Ecosia gaat dit ook doen, maar wel op een duurzame manier. Zij planten namelijk bomen voor alle zoekopdrachten die er op de website gedaan worden. Ze hebben inmiddels al 93 miljoen bomen geplant, en de real-time teller blijft oplopen.

Bomen planten waar ze het hardst nodig zijn

Ecosia’s zoekmachine plant bomen waar ze het hardst nodig zijn. Inmiddels hebben ze een breed portfolio aan projecten. Deze kun je allemaal zelf volgen via hun blog. Het mooie is dat je zelf kunt bijhouden hoeveel bomen jij al bij elkaar hebt gezocht. Gemiddeld zijn er 45 zoekopdrachten nodig om een boom bij elkaar te sparen. In de Verenigde Staten zoeken mensen gemiddeld 129 dingen per maand. Dit kan dus aardig opschieten. Wij zijn met EcoToday alvast begonnen met zoeken via Ecosia.

Servers van de zoekmachine op zonne-energie

Dit is niet het enige wat Ecosia doet om een positieve impact te maken. Hun servers draaien namelijk ook voor 100% op duurzame energie. Dit is vrij belangrijk want het internet consumeert verschrikkelijk veel energie. Als het internet een land zou zijn, dan zou het op de derde plek staan wat betreft het energieverbruik. Hier valt dus veel winst te behalen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ze gaan goed om met jouw privacy

Alle alarmbellen gaan natuurlijk gelijk rinkelen. Want hoe maakt Ecosia hun winst? Ze geven in ieder geval genoeg garanties om jouw privacy te waarborgen. Ecosia verdient namelijk alleen geld met de advertenties op hun pagina. Zij garanderen dat ze de zoekopdrachten niet blijvend opslaan, en gegevens niet verkopen aan adverteerders. Daarnaast zijn jouw zoekopdrachten versleuteld.

Ook maken ze geen gebruik van externe trackingtools zoals Google Analytics. Wel hebben ze een eigen tracking tool ontwikkeld. Maar die kun je in de instellingen gewoon uitzetten. Je kunt het programma makkelijk toevoegen als een extensie aan jouw Google Chrome account. Dus stel het zo snel mogelijk in als startpagina, en begin morgen nog met het bij elkaar zoeken van bomen.

Wil jij meer leuke artikelen lezen over hoe jij jouw leven makkelijk kunt verduurzamen? Lees dan dit artikel.