Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Het lijkt een dier dat zo uit de fantasie van jonge kinderen komt, maar de foto’s van de eekhoorn zijn echt en zorgen voor verbazing in de hele wereld.

De foto’s zijn van gekleurde eekhoorns die maar liefst 90 centimeter lang kunnen worden, gemeten van de kop tot het puntje van de staart. Ze wegen ongeveer twee kilo. 

Uit het niets kwamen er foto’s online van de Indische amateurfotograaf Kaushik Vijayan. De eerste mensen die op de foto’s reageerden dachten dat het de fotograaf gelukt was om met photoshop een mooi nieuw beestje te creëren, maar niks is minder waar. Het diertje is namelijk ook helemaal niet nieuw. Waarschijnlijk leven ze al duizenden jaren op de wereld. 

Om welke diersoort gaat het hier?

Officieel heten ze de ‘Malabar giant squirrel’, ofwel de Voor-Indische of Indiase reuzeneekhoorn. Zo’n 20 jaar geleden besloot India al om het dier uit te roepen als bedreigde diersoort. Toch lijken er op dit moment in India nog aardig wat te leven, al daalt de populatie wel. Precieze getallen zijn niet bekend over de mega-eekhoorn.

Waarom ze de verschillende kleuren hebben is niet helemaal bekend. Normaal gesproken hebben dieren dit om vijanden te misleiden of om de aandacht te trekken van een ander dier van dezelfde soort. 

Hoe je de eekhoorn zelf kunt vinden

Mocht je ooit in de bossen van India rondlopen en op zoek zijn naar de eekhoorn zul je omhoog moeten kijken. De beestjes zitten vaak hoog in de bomen om zich te verstoppen van vijanden. En ook verplaatsen doen ze het liefst zo hoog mogelijk in de boom. Ze kunnen zo’n zes meter ver springen en proberen zoveel mogelijk bij de grond weg te blijven. 

Wil je meer lezen over de natuur? Lees dan hier verder.