Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Door de bosbranden in de Amazone en in Australië, is de noodzaak voor het planten van nieuwe bossen hoger dan ooit. Gelukkig horen we de afgelopen weken steeds meer nieuws over nieuwe projecten op dit gebied. Naast het herbebossen van aangetaste gebieden wil men ook nieuwe gebieden tot bos omtoveren. Het is natuurlijk vrij veel werk om dit allemaal met de hand te doen. Een bedrijf uit Groot-Brittannië komt daarom met de oplossing: het inzetten van drones.

Bomen zijn de oplossing

De makkelijkste oplossing voor de opwarming van de aarde is gewoon te vinden in de natuur. Door het planten van bomen verhelpt je gelijktijdig verschillende problemen. Het zal CO2 uit de atmosfeer halen, zorgen voor een schonere lucht, de biodiversiteit vergroten en onze omgeving mooier maken. Zwitserse wetenschappers hebben onlangs berekend dat we genoeg bruikbare grond voor bossen hebben om het klimaatprobleem op te lossen. We hebben hier welgeteld 1.000.000.000.000 (1 biljoen) bomen voor nodig. Dit is natuurlijk een flink aantal en bruikbare grond is niet de enige hindernis die moet worden overwonnen. Het daadwerkelijk planten van de bomen kost namelijk veel tijd en energie. Gelukkig kan de techniek ons hierbij een handje helpen.

Drones als vogel 2.0

In de natuur worden zaden vaak door vogels naar nieuwe gebieden gebracht. Om gebieden met bruikbare grond een extra stimulans te geven wil het Britse bedrijf BioCarbon drones gaan inzetten. Drones kunnen volgens de CEO van BioCarbon tien keer sneller doen dan mensen en 85% goedkoper. Aangezien er de afgelopen tijd veel geld ingezameld voor het planten van nieuwe bossen, kan het gebruik van drones ervoor zorgen dat er meer bomen kunnen worden geplant van dit geld. De uitvinding van BioCarbon is in ieder geval geen toekomstpraat. Ze zijn namelijk op dit moment al bezig met het beplanten van 10.000 hectare bos met de drones. Zij doen dit om het ecosysteem in een mangrove bos in Myanmar te herstellen. Hopelijk kan het gebruik van drones de herbebossing van de planeer het zetje in de rug geven die het nodig heeft.