Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Velen van ons zijn inmiddels bekend met TED: de korte informatieve video’s die ons uitleggen hoe een gebroken hart werkt, hoe dolfijnen communiceren, of wat nanotechnologie is. De TED sprekers zijn heel goed in staat om op een begrijpelijke manier de lastigste onderwerpen voor iedereen toegankelijk te maken. Samen met Future Stewards lanceert TED nu Countdown, een wereldwijd initiatief om ideeën tegen klimaatverandering in de praktijk te brengen. 

Wat is de TED Countdown?

TED heeft de Countdown opgezet om ervoor te zorgen dat klimaatoplossingen worden aangemoedigd en versneld worden ingezet. Zo willen ze ervoor zorgen dat wereldwijd de uitstoot van broeikasgassen in 2030 wordt gehalveerd. Hiermee zouden we het klimaatakkoord van Parijs behalen. Op dit moment lopen we wereldwijd nog niet op schema om de gestelde doelen te behalen. Daarom onderneemt TED, als één van de bekendste organisaties op het gebied van online toespraken, nu actie.

Hoe kun jij meedoen?

Om de gestelde doelen te behalen heeft TED verschillende initiatieven opgezet die mensen informeren. Met het online platform zorgen ze ervoor dat je actie kunt ondernemen op regionale of zelfs internationale schaal. Eén van de manieren waarop ze dit doen zijn de online lezingen van beroemdheden. Zo vertellen onder andere Jane Fonda, Al Gore, Prince William, en Chris Hemsworth over hun ervaring met klimaatverandering en de stappen die zij hiertegen ondernemen. 

Verschillende experts en deskundigen delen hun kennis en geven uitleg tijdens de vijf tijdvakken. Ze gaan in op een toekomst zonder broeikasgassen, nieuwe technologieën, en bespreken manieren om je in te zetten voor een beter klimaat. De lezingen zijn zowel leerzaam als motiverend. Op 10 oktober vanaf 6 uur ‘s avonds zijn alle lezingen gratis bij te wonen op het Youtube kanaal van TED. Het is de allereerste gratis conferentie van TED die voor iedereen toegankelijk is. Op de website van de Countdown vind je meer informatie.

Zit jij er zaterdag klaar voor? Tune in voor de lezingen en zet je in voor positieve verandering!