Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

De Vegetarische Slager opent een pop-up broodjeszaak genaamd ‘Vleesch Centraal’ om plantbased eten toegankelijker te maken voor consumenten. Vanaf nu kan je dagelijks op Rotterdam Centraal van 11.00 tot 19.00 uur genieten van heerlijke lunchklassiekers, zoals verse broodjes, salades en snacks die allemaal gemaakt zijn met ‘het nieuwe vleesch’. Dat betekent dat alle items volledig plantbased zijn, maar wel de beleving van dierlijk vlees bieden. Vleesch Centraal zal de komende 6 weken open blijven en is een van de weinige to go-locaties in Nederland waar alleen plantaardig ‘vleesch’ geserveerd wordt.

Plantbased toegankelijker

De Vegetarische Slager heeft als doel om plantaardig voedsel toegankelijker te maken. Met de nieuwe pop-up winkel op Rotterdam Centraal wil het merk laten zien dat er wel degelijk smakelijke alternatieven zijn voor echte vleesliefhebbers. Michel Bröker, Operator Marketing Manager Food Service bij De Vegetarische Slager, ligt toe: “We willen dat ze kunnen overstappen zonder hun vleesfavorieten op te hoeven geven”, aldus Bröker. Na het succes van pop-up restaurant ‘De Vleesch Lobby’ in 2022, wil De Vegetarische Slager nu de reizende vleesliefhebber bereiken met vegetarische vleesklassiekers. Deze pop-up speelt dan ook in op de groeiende vraag van consumenten naar vegetarische opties op menukaarten.

Het Vleesch Centraal menu

Op het menu vind je een topselectie aan producten: denk aan heerlijke brioche sandwiches met vegan Kipstuckjes, bowls met vegan Gehacktballetjes en je favoriete bladerdeegsnacks zoals het vegan Satébroodje of vegan frikandellenbroodjes. Daarnaast wordt er ook informatie verschaft, zodat consumenten kunnen leren over de voordelen van plantaardige voeding. Zo bijvoorbeeld, door over te stappen naar plantaardige alternatieven besparen consumenten per portie ongeveer 70 procent van de broeikasgassen en 53 procent land en kippen. Naast lekker eten kunnen fans van de Vegetarische Slager ook merchandise aanschaffen. Zoals bijvoorbeeld het Vleesch kookboek en truien van De Vegetarische Slager.

Alternatieven voor vleesliefhebbers

De opening van Vleesch Centraal is een missiegedreven stap om de vleescultuur in Nederland te veranderen en vleesliefhebbers te laten beleven dat ze qua smaakbeleving en keuzemogelijkheid niets hoeven te missen, zelfs niet onderweg. Bröker nodigt chefs en vleesliefhebbers uit om deel te nemen aan hun plantaardige voedselrevolutie. Vleesch Centraal is tot en met 5 mei 2023 geopend voor een to go lunch of vroege avondmaaltijd en is te vinden via de stationshal van Rotterdam Centraal, naast spoor 16, en aan de noordzijde van het station. Meer informatie over het concept en de menukaart is te vinden op de website van De Vegetarische Slager.

Wil je meer duurzaam nieuws lezen? Lees dan Gezond snacken met de Health Food Wall