Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Waterplanten zijn een belangrijk onderdeel van een vijver of aquarium. Het is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ze hebben ook een belangrijke taak in het biologische evenwicht. Als de planten groeien dan nemen ze voedingstoffen op uit het water. Dit resulteert in een helder water. Wil jij diverse waterplanten kopen? Bekijk dan onze top 5 waterplanten.

1. Van der Velde waterplanten Vijver Winterhart


Waterplanten Vijver Winterhart

Van der Velde waterplanten staan voor Biologisch evenwicht, balans en helder water. Zij hebben al ruim 35 jaar ervaring met het inrichten en beplanten van vijvers. Dit hebben zij opgedaan binnen en buiten hun vijverplantenkwekerij. Door de samengestelde vijverinrichting kan iedereen een goed resultaat behalen. Met dit pakket heb je alles wat je nodig hebt.

Het bevat het volgende: 19 winterharde waterplanten, 5 liter vijverplanten grond, 4 vijvermandjes (19x19x10 cm), speciale klei, afdek grind en waterplantvoeding. Dit is geschikt voor ca. 1000 liter water.

Koop hier de VDVELDE Waterplanten Vijver Winterhart

2. Van der Velde Hoornblad Ceratophylum

Deze waterplanten zijn makkelijk en groeien snel. Het hoornblad is een winterharde zuurstofplant. De plant kan ongeveer 1 meter lang worden en kan los in een vijver gezet worden. De plant vind namelijk vanzelf een plek waar die zich aan kan hechten.

Daarnaast kun je de waterplanten voor binnen of buiten ook plaatsen in mandjes op een diepte van maximaal 120 cm. Je krijgt hierbij 6x Hoornblad (Ceratophyllum Demersum),uitgebreide instructies en beplantingsadvies.


Waterplanten vijver Hoornblad Ceratophylum


Koop hier de VDVELDE Hoornblad Ceratophylum

3. Van der Velde Krabbenscheer Stratiotes Aloides


waterplanten vijver Krabbenscheer Stratiotes Aloides

De Krabbenscheer valt onder de drijvende waterplanten. De Krabbenscheer is een winterharde drijvende zuurstofplant en kan ongeveer 20 cm hoog worden. Je kan de Krabbenscheer direct in het water doen en hoeft dus niet eerst geplant te worden.

De plant vind namelijk vanzelf een plekje in de vijver om aan te hechten. Deze planten zijn ideaal voor als je geen diepe zones hebt in je vijver. Bovendien wordt deze in zes stuks geleverd met uitgebreide instructie en beplantingsadvies.

Koop hier de VDVELDE Krabbenscheer Stratiotes Aloides

4. Waterpest Plantjes Elodea Densa

Dit is een grof bladerige waterpest die niet woekert. De waterpest is een winterharde zuurstofplant die wel 1 meter lang kan worden. Deze plant is geschikt voor het planten op een diepte van maximaal 120 cm. Daarnaast kan ook deze vijverplant zonder dat je hem eerst hoeft te planten direct in het water en vind vervolgens vanzelf een plek om aan te hechten.

Deze plant is dan ook ideaal voor zowel diepe zones als geen diepe zones. Je krijgt hierbij 5x een Bosje Waterpest (Elodea Densa), een uitgebreide instructie en een vijver beplantingsadvies.


waterplanten vijver Waterpest Plantjes Elodea Densa

Koop hier de Waterpest Plantjes Elodea Densa

5. Bloeiende waterplanten: de witte Japanse Lis


Waterplanten vijver Witte Japanse Lis

Deze Witte Japanse Lis is één van de mooiste bloeiende waterplanten. Deze waterplant kan ongeveer 80 cm hoog worden. Verder moeten deze planten geplant worden op een diepte van maximaal 10 cm. Deze moerasplanten zorgen ervoor dat het water zeer goed gefilterd wordt, aangezien de plant verschillende afvalstoffen opneemt.

De planten worden geleverd met een honderd procent groei- en bloeigarantie. De levering bevat: 4 jonge platen inclusief vijvermandje (19x19x10), speciale vijver klei, vijver voeding en afdek grind.

Koop hier de VDVELDE Witte Japanse Lis

Meer duurzame opties

Waterplanten worden doorgaans aangeboden voor vijvers. Maar wist je dat je ook kamerplanten op water kunt houden? Waterplanten voor binnen zijn erg makkelijk te onderhouden en weg te zetten. Je hebt verschillende opties voor waterplanten in bak of voor waterplanten voor in een aquarium. Dit kunnen ook drijvende waterplanten zijn.

Wil jij ook meer lezen over andere duurzame opties? Kijk dan verder op ecotday.nl

Gas besparen deze winter?

Bekijk hier onze warmtedekens