Jouw duurzame nieuws op EcoToday

Onderdeel van Ecoteers

De top 5 waterplanten vijver

Waterplanten zijn een belangrijk onderdeel van een vijver. Het is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ze hebben ook een belangrijke taak in het biologische evenwicht. Als de waterplanten groeien dan nemen ze voedingstoffen op uit het vijverwater. Dit resulteert in een heldere vijver. Wil jij je vijver nou extra mooi maken met waterplanten? Bekijk dan onze top 5 waterplanten voor in je vijver.

1. VDVELDE Waterplanten Vijver Winterhart

VDVELDE Waterplanten staan voor Biologisch evenwicht, balans en helder water. Zij hebben al ruim 35 jaar ervaring met het inrichten en beplanten van vijvers. Dit hebben zij opgedaan binnen en buiten hun vijverplantenkwekerij.

Door de samengestelde vijverinrichting kan iedereen een goed resultaat behalen. Met dit waterplantenpakket heb je alles wat je nodig hebt.

Het bevat het volgende: 19 winterharde waterplanten, 5 liter vijverplanten grond, 4 vijvermandjes (19x19x10 cm), speciale vijverplanten klei, afdekgrind en waterplantenvoeding. Dit is geschikt voor ca. 1000 liter water.

2. VDVELDE Waterplanten Vijver Hoornblad Ceratophylum

Deze waterplanten van VDVELDE zijn perfect voor jouw vijver. Het hoornblad is een winterharde zuurstofplant. De plant kan ongeveer 1 meter lang worden en kan los in de vijver gezet worden. De plant vind namelijk vanzelf een plek waar die zich aan kan hechten.

Daarnaast kun je de waterplanten vijver ook plaatsen in mandjes op een diepte van maximaal 120 cm. Je krijgt hierbij 6x Hoornblad (Ceratophyllum Demersum),uitgebreide instructies en beplantingsadvies.

3. VDVELDE Krabbenscheer Stratiotes Aloides

De Krabbenscheer is de perfect waterplanten voor in je vijver. De Krabbenscheer is een winterharde drijvende zuurstofplant en kan ongeveer 20 cm hoog worden. Je kan de Krabbenscheer direct in het water doen en hoeft dus niet eerst geplant te worden.

De plant vind namelijk vanzelf een plekje in de vijver om aan te hechten. Deze planten zijn ideaal voor als je geen diepe zones hebt in je vijver. Bovendien wordt deze in zes stuks geleverd met uitgebreide instructie en beplantingsadvies. 

4. Waterplanten Vijver Waterpest Plantjes Elodea Densa

Dit is een grof bladerige waterpest die niet woekert. De waterpest is een winterharde zuurstofplant die wel 1 meter lang kan worden. Deze waterplant is geschikt voor het planten op een diepte van maximaal 120 cm. Daarnaast kan ook deze vijverplant zonder dat je hem eerst hoeft te planten direct in het water en vind vervolgens vanzelf een plek in de vijver om aan te hechten. 

Deze plant is dan ook ideaal voor zowel diepe zones als geen diepe zones. Je krijgt hierbij 5x een Bosje Waterpest (Elodea Densa), een uitgebreide instructie en een vijver beplantingsadvies.

5. VDVELDE Witte Japanse Lis

Deze Witte Japanse Lis is perfect als waterplanten vijver en kan ongeveer 80cm hoog worden. Verder moet deze plant geplant worden op een diepte van maximaal 10 cm. Deze moerasplanten zorgen ervoor dat het water zeer goed gefilterd wordt, aangezien de plant verschillende afvalstoffen opneemt. 

De planten worden geleverd uit eigen waterplantkwekerij met een honderd procent groei- en bloeigarantie. De levering bevat: 4 jonge platen inclusief vijvermandje (19x19x10), speciale vijverplanten klei, waterplanten vijver voeding en afdekgrind.

Meer duurzame opties

Wil je nou meer duurzame opties weten, check dan de Ecotoday website. Hierop vind je bijvoorbeeld artikelen over een duurzame vakantie, duurzame zonnepanelen en duurzame nagellak!