Jouw duurzame nieuws op EcoToday

Onderdeel van Ecoteers

Deken met mouwen: De top 3 om de winter door te komen!

Onze planeet zit in de problemen. De hoeveelheid koolstofdioxide die vrijkomt in de lucht heeft geleid tot opwarming van de aarde, en het wordt alleen maar erger. Om dit te voorkomen worden de energiebelastingen en de gasprijs steeds hoger. Een eenvoudige en ook goede oplossing om je energiegebruik terug te brengen is de verwarming een paar graden lager te zetten. In dit artikel lees je alles over de oplossing: de deken met mouwen!

Maar dan bevries je toch van de kou? Je zou zeggen van wel. Maar gelukkig is er een oplossing. Als je lekker warme kleren aantrekt binnen kan je al snel de verwarming een paar graden terugzetten. Wist je dat het binnenklimaat ook nog eens een stuk gezonder is als je minder stookt? Een andere gunstige bijkomstigheid is dat je koelkast veel minder energie gebruikt, en dat verse groenten en fruit veel langer goed blijven? Het is natuurlijk niet slim om het hele huis warm te stoken als je het alleen maar zelf warm hoeft te hebben. Met warme winterkleding kan je gemakkelijk geld besparen op de energie rekening. 

Als je klaar bent om dit jaar voor groen te gaan, en wilt besparen op de energierekening. Bekijk dan deze top 3 populairste duurzame deken met mouwen en andere manieren om lekker warm te blijven. 

1. Bergstop binnen slaapzak en ochtendjas in één Microliner

deken met mouwen

Werk je thuis en maak je je zorgen om de hoge energiekosten deze winter? Dan hebben wij een goede oplossing. De lokaal, in Europa gemaakte Bergstop deken met mouwen en ochtendjas zorgt ervoor dat je heel comfortabel uit bed kan stappen en direct aan het werk kan gaan. 

Dankzij dit heerlijke warme kledingstuk dat zowel voor mannen als vrouwen geschikt is, kun je zo de verwarming 3-5° lager zetten. Daarmee bespaar je al snel veel geld op je gasrekening. Naast dat je geld bespaart, verder zal de planeet ook blij zijn!

Minder milieuvriendelijk is dat deze slaapzak en ochtendjas in één van polyester is gemaakt. Maar in principe is de besparing aan CO2 omdat je de verwarming dankzij deze kamerjas enorm veel lager kan zetten, zo groot dat deze milieuvervuiling ruim wordt gecompenseerd. Kortom, zelfs als je heel veel mazzel hebt met crypto, behaal je niet zo’n gigantisch rendement.

Een ander voordeel aan de deken met mouwen en ochtendjas ineen is dat je hem makkelijk mee kan nemen op reis dankzij de handige draagtas. En natuurlijk is de deken met mouwen annex ochtendjas ideaal om te gaan kamperen. Of als je moet overnachten onderweg, comfortabel te kunnen slapen.

2. MikaMax Snuggie Rug deken met mouwen

Een plaid met mouwen scheelt niet alleen een hele boel geld, ook kan je heerlijk op je vrije dag door het huis lopen met een comfortabele outfit.

Het grootste voordeel van deze deken met mouwen is dat het aan zowel de binnenkant, als de buitenkant, antipluis is. Dus ben je allergies voor pluis? Of moet je af en toe er van niesen? Dan is deze plaid met mouwen ideaal!

Bovendien is dit een buitenkansje als het gaat om de kosten. Voor slechts €19.95 koop je deze snuggie deken met mouwen.

De afmetingen zijn 140 bij 185 cm. Perfect voor een kind, maar ook zeker ideaal voor een volwassene.

3. Snuggie Rug Deluxe -deken met mouwen

Deken met mouwen

Wil je minder geld uitgeven, maar wel graag een grote, warme en zachte deken met mouwen? Kies dan voor de luxe-uitvoering van de Snuggie, de Snuggie Rug Deluxe. Deze luxe plaid deken met mouwen is maar liefst 2,15 m lang, waardoor ook de grootste mensen daar heel comfortabel onder kunnen liggen.

Houdt er wel rekening mee dat de Snuggie vooral handig is om mee op een bank te zitten. Je kunt er wel mee lopen, maar omdat de achterkant open is koelt je rug wel af.

De Snuggie deken met mouwen is begin deze eeuw uitgevonden en bestaat al best lang, hierdoor is de prijs al behoorlijk gedaald. De voordelige, warme en zachte Snuggie haal je gemakkelijk in huis via bol.com.

Conclusie: welke deken met mouwen houdt jou warm deze winter?

De Snuggie of Slanket, is een effectieve manier om het warm te hebben terwijl de thermostaat een paar graden lager staat. Op die manier kun je veel op je energierekening, en je CO2-uitstoot besparen. Zeker nu de gasprijzen de pan uit rijzen en we veel redenen hebben om energiebewuster en zuiniger te leven, is het zeer aan te raden om in ieder huishouden één of meerdere deken met mouwen in huis te halen.

Meer weten over energie? Lees dan ook Zonne-energie in Afrika explodeert