Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

In de unieke vertical farm van Glowfarms kweken ze  24 uur per dag en 365 dagen per jaar super lekkere verse kruiden en sla. Dit op de meest duurzame en ecologisch verantwoorde manier. Momenteel verbouwen ze vooral verschillende soorten basilicum, peterselie en koriander.

Wat is vertical farming en waarom is het zo belangrijk voor de toekomst? Lees hier alles over GlowFarms. 

Vertical Farming


Het boeren van de toekomst: vertical farming. Bij vertical farming worden gewassen geteeld onder geconditioneerde omstandigheden. De benodigde klimaatomstandigheden, zoals bijvoorbeeld  de temperatuur, luchtvochtigheid en CO₂-concentratie worden van minuut tot minuut nauwkeurig geregeld. Daarnaast worden ook zaken zoals het  aanbod aan meststoffen, het waterverbruik en gebruik van gewasbeschermingsmiddelen nauwkeurig geregeld en beperkt tot het minimale.  De perfecte kweekomstandigheden dus en ook nog eens ecologisch verantwoord. En ook niet geheel onbelangrijk: dat gebeurt vertical.

In de loods van Glowfarms staat een 150 meter lange en 4,5 meter hoge blauwe band. Deze heeft de vorm van een slang een gaat aantal keer van laag naar hoog in een soort slingervorm. Zo worden de gewassen verbouwd. 

Ecologisch verantwoord


Deze manier van het produceren van groente en kruiden levert een bijdrage aan het kunnen leveren van de toegang tot gezond en vers voedsel op een grote schaal. Bovendien betekent vertical farming minder import, geen seizoensgebonden producten meer,  geen gebruik van pesticiden en over het algemeen minder druk op het klimaat. Ook in dichtbevolkte steden kunnen vertical farms worden opgezet, zonder dat zij veel kostbare grond in beslag hoeven te nemen. Eigenlijk is het gewassen kweken aan de (verticale) lopende band. 

Glowfarms


In a nutshell is dat hoe Glowfarms jou de meest  verse kruiden kunnen bieden. De ‘glow kruiden’ maken een verschil en dat is allemaal mogelijk door vooruitstrevende, nieuwe en vooral super mooie techniek. Alles wordt op de details geregeld om de meest perfecte omstandigheden voor de gewassen te creëren. Glowfarms meet alles elke seconde van de dag op. Op den duur, kan daardoor een zelfsturend ecosysteem gemaakt worden. De computers van GlowFarms weten na enkele tijd precies wat de planten nodig hebben en sturen de omstandigheden zo bij dat de planten optimaal kunnen groeien. 

Nog een duurzaam extraatje: door het toepassen van vertical farming  zijn kruiden ook nog eens  minstens twee keer langer houdbaar als de alternatieven én worden ze geleverd in verpakkingen met 90% minder plastic dan conventionele kruidenverpakkingen. Dat scheelt ook weer aan voedselverspilling en plastic-pollutie.  

Wil je meer lezen over vertical farming en Glowfarms? Neem dan eens een kijkje op Glowfarms.nl