Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Printerinkt is duur en er zitten vaak minder fijne chemicaliën in. Ook bestaan printkoppen vaak uit de nodige elektronische schakelingen. Ook deze elektronische schakelingen bevatten vaak zware metalen of andere ongunstige componenten: allemaal dingen die niet goed zijn voor het milieu.

Voor fabrikanten van printers is de inkt het verdienmodel. Daarom maken ze printkoppen die bijna onmogelijk bij te vullen zijn en die vaak bijna net zo duur zijn als de printer zelf. Helaas niet echt goed voor het milieu dus. Daarom proberen mensen die bezig zijn met het milieu, zo min mogelijk te printen.

Print je toch? Dan is het beter om een zo milieuvriendelijk mogelijk alternatief daarvoor te kiezen. Dat geldt zowel voor de inkt als voor het papier.

Gelukkig zijn er enkele printerfabrikanten die oog hebben gekregen voor het milieu en daarom milieuvriendelijke inkt- en speciale eco cartridges hebben ontwikkeld. Ben je de dure, smerige inkt beu? Kies dan voor een Epson Eco Tank of een andere eco printer. En nog meer goed nieuws! Daarmee bespaar je niet alleen het milieu, maar het is ook nog eens veel goedkoper.  

Hoe groter de hoeveelheid inkt die in een printkop past, hoe langer je met die printkop kan doen. En we zagen het al, zowel de printkoppen zelf als de inkt zijn meestal niet echt goed nieuws voor het milieu.

1. Epson Ecotank ET-2720 All-in-One SuperTank Printer

eco printer

Printerfabrikant Epson besefte dat en heeft daarom als eerste gekeken naar de printkop. De Epson ET-2720 is, volgens onderzoeken, de beste eco printer. Niet alleen is de inkttank extra groot, waardoor je het milieu veel minder belast. Je kan de inkttank ook nog eens bijvullen met een flesje met Epson printer inkt, waardoor je geen nieuwe printkop hoeft te kopen.

Maar dat is nog niet alles. Ook is de inkt van ecokwaliteit, waardoor deze veel milieuvriendelijker is. Deze inkjetprinter print 25 pagina’s per minuut in kleur en zwart-wit op gemiddelde kwaliteit. Een hogere kwaliteit print langzamer.

Maar deze eco printer heeft nog meer voordelen. Je kan met deze printer tot 90% besparen op de printkosten. Niet voor niets is deze Epson de nummer één wanneer het gaat om ecologisch printen. Epson heeft hier een kanjer van een ecologische printer ontwikkeld, speciaal voor mensen die veel printen.

De eerste 4500 pagina’s hoef je zelfs geen inkt te kopen. Dat is equivalent aan 88 printkoppen. Dus zodra je printer het niet meer doet, koop dan deze eersteklas Epson. Dan ben je de eerste twee jaar onder de pannen en kan je beginnen met schoon én gezond printen. Met een prijs van € 200 is deze zuinige, milieuvriendelijke en betrouwbare printer meer dan betaalbaar en een investering waar je geen spijt van krijgt.

2. Epson EcoTank ET-3750 – All-In-One eco Printer

eco printer

De Epson EcoTank ET-3750 All-in-one printer is voor de wat zwaardere gebruikers.

Grootste voordeel aan deze eco printer is dat hij in staat is om dubbelzijdig te printen. Dat scheelt behoorlijk wat tijd, als je graag energiezuinig wil printen.

Ook in deze Epson Eco tank printer zit de bekende Ecotank, waardoor je ook met deze printer milieuvriendelijk en goedkoop kan printen. Voor extra gemak zijn de inktcassettes vooraan de printer geplaatst, zodat je die makkelijk kan bijvullen.

In de papierlaag van deze printers passen maar liefst 150 A4’tjes. Dat betekent dat je in principe een dik rapport van 300 pagina’s kan laten afdrukken. Deze printer heeft, wat vaker dan andere Epson printers, de neiging om vast te lopen.

Met een kleine € 400 is deze printer echt wel zijn geld waard voor een druk kantoor of iemand die heel veel printopdrachten uitvoert.

 

3. Paperang draagbare thermische eco printer

 

De Paperang P2 thermische printer is makkelijk in je zak mee te nemen. Vandaar het kleine, 57 mm breed printvlak waarmee QR codes, foto’s, bonnen en adresgegevens kunnen worden geprint. Dit printertje werkt naadloos samen met je mobieltje via een Bluetooth 4.0 verbinding. Naast het ontbreken van een printerkop, is een ander milieuvoordeel de veel kleinere hoeveelheid papier en het lage stroomverbruik.

Het printertje wordt geleverd met een gratis rol thermisch papier. Zoals gezegd is thermisch papier met BPA een milieuprobleem. Dus koop BPA vrij papier. Met 60 euro is dit pocketprintertje ook redelijk betaalbaar.  

Meer lezen over ecologische producten? Lees dan ook Deken met mouwen: De top 3 om de winter door te komen?