Jouw duurzame nieuws op EcoToday

Onderdeel van Ecoteers

De beste duurzame producten

We schreven al eerder over de beste duurzame alternatieven om je dagelijkse routine een stukje groener te maken. Om je alvast een eindje op weg te helpen zetten we de leukste duurzame producten op een rijtje. Zo ben je binnen no-time een stuk groener bezig!

Oceonics tandpasta tabletten

De tandpasta tabletten van Oceonics maken het makkelijk om zero-waste je tanden te poetsen! Ze worden geleverd in een kartonnen doosje dat makkelijk gerecycled kan worden. Zo neemt het weinig ruimte in en kun je het ook op reis makkelijk meenemen in je handbagage.

Tandpasta Tabletten Denttabs met fluoride +/-300 stuks

De tabletten zijn verkrijgbaar in verschillende varianten, zowel met als zonder fluoride. Het is in het begin een beetje raar, maar je went al snel aan het gebruik van deze handige tabletten!

Ecowize food wraps

Gebruik jij ook nog steeds plastic of aluminiumfolie om je eten in te bewaren? Deze food wraps van bijenwas zijn een duurzaam en herbruikbaar alternatief. De food wraps komen in een setje van 5 met 3 verschillende afmetingen. Zo is er altijd wel een passende verpakking bij.

Bijenwas Wraps (Bijenwas Doek) - Set van 5 - 1S, 3M, 1L - Beeswax Wraps - Bee Wrap - Beewax - Bijenwasdoek - Zero Waste - Duurzaam Cadeau - Herbruikbaar Boterhamzakje

Je kunt ze gebruiken om je lunch in te verpakken, of om overgebleven fruit en groente in de koelkast in te bewaren. Door ze warm te maken tussen je handen kun je ze in elke vorm vouwen. Maak ze schoon met een beetje koud water.

Tinktura shampoo bar

Vaste shampoos worden steeds populairder. En dat is niet zo gek! Jaarlijks worden er in Nederland miljarden plastic flessen en verpakkingsmaterialen weggegooid. Het grootste deel hiervan wordt niet eens gerecycled.

Tinktura shampoo bar 2 in 1 en conditioner

Met een shampoo bar was je je haar zonder hierbij steeds plastic te moeten gebruiken. Een pluspunt: de shampoo bars zijn veel geconcentreerder omdat ze nauwelijks water bevatten. Zo doe je veel langer met één shampoo bar dan met een normale fles shampoo. Een goede manier om het milieu te redden én geld te besparen!

Deze 2-in-1 shampoo en conditioner is vegan, niet getest op dieren, en vrij van parabenen en siliconen.

Bamboozy herbruikbare wattenschijfjes

De zachte wattenschijfjes van Bamboozy zijn inmiddels erg geliefd! De katoenen wattenschijfjes kun je gewoon in de was gooien met het bijgeleverde waszakje zodat ze weer klaar zijn voor gebruik. Zo is het niet meer nodig om iedere maand nieuwe wattenschijfjes in een plastic verpakking te kopen.

16 Herbruikbare Wattenschijfjes + Bamboe Houder - 12x Dagelijks 4x Scrub - 4 laags - Wasbare Wattenschijfjes - Wattenschijfjes Herbruikbare - Wasbare Make up Pads - Zero Waste Project - Duurzame Wattenschijfjes Bamboe - Zero Waste Producten - Watten

Ze zijn verkrijgbaar in wit of zwart en worden geleverd met een houder die ook nog eens mooi staat in je badkamer. Toch liever alleen de wattenschijfjes zonder de houder? Die vind je hier.

MyCup herbruikbare menstruatiecup

Dankzij de menstruatiecup hoef je nooit meer onverwachts een sprintje naar de supermarkt te trekken. De cup is makkelijk te steriliseren met heet water en bevat in tegenstelling tot reguliere menstruatieproducten geen nare of gevaarlijke stoffen.

MyCup Herbruikbare Menstruatiecup - Large

Het kan de eerste paar keer wat onwennig zijn. Maar je raakt al snel gewend aan het gemak. Zo hoef je geen wegwerpproducten meer te kopen en kun je weer vrij bewegen. Omdat het cupje wel 8 uur lang kan blijven zitten, hoef je je er de hele dag niet over na te denken.

Wil je meer lezen over duurzame producten en waar je ze vandaan kan halen? Lees dan hier verder.